Scaun verde la un adult: normal sau patologic? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Scaun verde la un adult: normal sau patologic?

În mod normal, intestinul unei persoane adulte este golit o dată pe zi. Concentrația lichidului în scaune este de 60-70%. Dacă conținutul său atinge 90%, aceasta conduce la o diaree stabilă, care poate persista pe o perioadă suficient de lungă de timp. Culoarea scaunului indică deseori ce organe lucrează într-un mod neobișnuit, suferă un proces inflamator sau infecțios. Motivele și consecințele unui scaun verde vor fi discutate mai târziu.

motive

Scaun verde la un adult: normal sau patologic?

Scaunul verde, în marea majoritate a cazurilor, indică o creștere a bilirubinei în scaun. Această tulburare, la rândul ei, se datorează diareei secretoare, în care funcționarea normală a vezicii biliare încetează.

Dar există și alte motive mai grave pentru acest lucru.

Luați în considerare - pentru a vă face singur un diagnostic, și chiar mai mult pentru a selecta tratamentul cu medicamente, este extrem de periculos pentru viață!

Cea mai banală cauză fiziologică a apariției unui scaun verde lichid este acoperită de supraalimentarea prin surse alimentare îmbogățite cu coloranți naturali. Dacă într-o zi înainte de a avea o cină densă de broccoli, spanac sau pere de nuci, acest fenomen este de obicei evaluat ca o rată relativă. Dacă sunteți îngrijorat de alte simptome alarmante, acest proces nu poate fi atribuit normei.

Culoarea verde poate avea o varietate de nuanțe, care sunt, de asemenea, importante de luat în considerare:

Scaun verde la un adult: normal sau patologic?
 • În cazul persoanelor care respectă o dietă vegetariană strictă, pot apărea scaune verzi verde. Acest lucru este valabil și pentru multe femei care observă o dietă vegetală monotonă. Conținutul crescut în meniul de legume provoacă diaree, în plus, saturate scaunul cu bilirubină și biliverdin, care este cauza scaunului lichid;
 • Scaunele verde-negru apar pe fondul unor concentrații crescute de fier în sursele de hrană. Dacă sunteți obișnuiți să consumați alimente îmbogățite cu un element, ar trebui să le reduceți într-o oarecare măsură numărul din meniul zilnic. Dacă luați complexe multivitamine, consultați un medic cu plângeri pentru a prescrie un medicament sintetic mai ușor și mai adecvat;
 • Scaun verde la un adult: normal sau patologic?În cazul fermentării crescute în intestin se observă scaune galben-verzui. Acest lucru poate fi facilitat de "dragoste»Pentru fast-food, produse semi-finite și alți carbohidrați simpli. Cu abundenta lor in dieta, exista o intrerupere a functionarii intestinului, exista un proces echilibrat de fermentare, in care nu exista digestie si absorbtie adecvata a carbohidratilor.

O altă cauză comună pentru "amenajare a teritoriului"Fecale este primirea anumitor medicamente. Mai ales se referă la auto-medicație și terapie prelungită cu antibiotice. Indiferent dacă medicamentele au fost alese de către medic sau independent, trebuie să contactați un specialist pentru corectarea schemei și frecvența administrării.

Scaunul verde ca un simptom al bolilor

Dacă acești factori nu funcționează pentru cazul dvs., este posibil ca adevărata cauză să se întâmple în afecțiunile tractului digestiv. Unele dintre ele pot impune o amprentă semnificativă asupra sănătății și activității vitale a organismului. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent la toate simptomele și, dacă este necesar, să le tratezi cu un medic.

Calorii de nuanță verde pot fi asociate cu prezența următoarelor boli.

Scaun verde la un adult: normal sau patologic?
 • enterită

Este un proces inflamator în intestine, care este clasificat în funcție de localizarea focarului:

 1. Duodenita - duodenul este afectat;
 2. Ejunit - intestinul subțire este afectat;
 3. Ileită - ileonul este afectat;
 4. Colita (enterocolită) - întreaga zonă a intestinului este afectată.

Boala este, în mod tradițional, însoțită de diaree persistentă, fecalele prezintă o consistență neuniformă și o nuanță verzui. Cauzele apariției sale se datorează infecțiilor acute transmise, în special a dizenteriei deja menționate.

Scaun verde la un adult: normal sau patologic?
 • Sângerări interne

Ele apar în principal pe fundalul unui ulcer gastric avansat sau al unui proces oncologic în organele tractului digestiv. În acest caz, fierul, concentrat în sânge, nu se poate oxida în mod normal, în legătură cu ceea ce se întâmplă "colorit"Fețele sunt în verde. Acest lucru poate deveni un simptom al debutului bolii, astfel încât cu cât mai devreme vă contactați medicul, cu atât este mai mare probabilitatea unui rezultat favorabil al tratamentului.

Auto-tratamentul acestor boli poate duce chiar la moarte! Imaginea clinică în acest caz poate fi suplimentată cu condiții sincopale și cu o anemie progresivă rapidă. În cazul bolilor de sânge care afectează în mod negativ viabilitatea eritrocitelor și producția de hemoglobină, fecalele dobândesc și o tentă verzui.

 • disbacterioza

Aceasta este o încălcare a unei microflore naturale sănătoase a intestinului. Acesta poate fi acut și cronic, iar forma tranzitorie dobândește adesea un curent constant. Aceasta este condiționată de un aport prelungit de medicamente agresive, în special antibiotice. Tratamentul adecvat calificat în astfel de cazuri este literal necesar și este îndreptat spre stabilizarea florei normale. Pentru aceasta, se folosesc medicamente specializate pe bază de lactobacili, bifidobacterii și tije intestinale de natură nepatogenă.

Simptomul standard al unei dysbacterio este o diaree prelungită cu viței de culoare verde și un miros pufos de putrefactiv. La aceasta se poate adăuga durere acută în abdomen, greață și vărsături.

Scaun verde la un adult: normal sau patologic?
 • dizenterie

Boala intestinală acută de geneză infecțioasă, în care există un scaun verde, greață și vărsături. Această tulburare necesită tratament corect, adesea efectuat într-un spital.

De asemenea, patologia poate fi provocată de:

 • Sângerări interne ale stomacului sau intestinelor;
 • Ulcerul ulcer al stomacului și al duodenului;
 • Disfuncție hepatică;
 • Tulburări ale funcționării sistemului circulator.

Amintiți-vă - auto-medicamentul în acest caz poate fi extrem de periculos pentru sănătatea și viața ta! Aveți grijă de dvs. și contactați medicul la timp.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

91 − 87 =