Sănătatea femeilor

Simptomele paraliziei duchenne-Erba: neuropatologia sugarilor și a adulților

Duza de paralizie a lui Duchene-Erb este codificată ca G54.0 în ICD 10 - clasificarea internațională a bolilor - și este desemnată ca o înfrângere a plexului brahial. Aceste informații sunt necesare de către medici.

În cazul în care diagnosticul este, de asemenea, este absolut necesar să se precizeze partea afectată, gradul de severitate, sindroame asociate, pareze exprimate a mușchilor membrului superior. Boala poate apărea la persoanele de toate categoriile de vârstă. La nou-născuți, paralizia Duchesne-Erba este mai frecvent cauzată de o eroare obstetrică, la adulți - de efecte traumatice. În cazuri rare, pentru a învinge rezultatele plexului brahial în introducerea de microorganisme patogene - în tuberculoza, febra tifoidă - și intoxicație generală ...

Etiologia bolii la adulți și copii

Pentru prima dată, evoluția paraliziei a fost descrisă de neuropatologi - Duchene - în 1872 la sugari și deja în 1876 Erb - la adulți. Imaginile clinice au fost descrise independent una de cealaltă - primul neuropatolog practicat în Franța, al doilea - în Germania. Patogeneza procesului este aceeași, dar etiologia debutului este diferită.

Simptomele paraliziei duchenne-Erba: neuropatologia sugarilor și a adulților

Cauza afectării fibrelor nervoase la nou-născuți este trauma la naștere.

Pentru a facilita activitatea de muncă în prezența anomaliilor fetale majore datorită poziției copilului în uter sau pelvis îngust, nu se potrivește cu capul copilului, este necesar ca în timpul travaliului pentru a efectua manipularea obstetricale - răsuciți fetale picior, forcepsul. Uneori este necesar să alunecați copilul sub umăr cu un deget pentru a accelera procesul de naștere.

Perechiul brahial sub aceste manipulări poate fi deteriorat, în cazuri severe, 3-4 vertebre ale regiunii cervicale sunt rănite.

La adulți și adolescenți, astfel de leziuni apar cu o rănire a gâtului, o lovitură ascuțită de mână, cu o zdruncinare a umărului și a umărului. Leziuni pot fi obținute nu numai cu efecte fizice din exterior. Sunt descrise cazuri, în timp ce pacienții își aruncau mâinile în spatele capului, se întindea brusc și au rupt mușchii umărului.

Duchene-Erba paralizie superioară și inferioară se distingă în funcție de localizarea formelor nervoase ale plexului brahial față de claviculă. Cu paralizia superioară a lui Duchenne-Erb, starea pacientului este extrem de gravă - deteriorarea coloanei vertebrale cervicale poate provoca paralizia parțială a membrelor.

În plus față de leziuni, boala poate provoca intoxicație a organismului în forme severe de diabet zaharat, otrăvire cu arsenic, plumb, monoxid de carbon. Fibrele nervoase pot fi afectate de gripă, malarie, tuberculoză și tifoid.

Simptomele paraliziei lui Duchene-Erb

La nou-născuți, simptomele simptomatice apar imediat după traumă. Dar, din moment ce copiii sunt inactivi în acest stadiu, paralizia flascată este diagnosticată mult mai târziu.

La adulți, paralizia Duchesne-Erba se dezvoltă în mai multe etape:

 1. Sharp. Continuă aproximativ 3 zile. Se doare să îndoiți brațul în articulația cotului, este imposibil să ridicați umărul, activitatea mișcării degetului este redusă;
 2. A doua etapă - restaurare - durează aproximativ 4 luni până la un an. În timpul acestuia, edemul din zona afectată este eliminat, hematomul este rezolvat, aportul de sânge la nivelul întregului membru se îmbunătățește, mobilitatea musculară este restabilită;
 3. În ultima etapă, contracția umărului rămâne, poziția scapulei se schimbă adesea datorită hipotrofiei mușchilor scapulari. Este posibil să existe neregularități atunci când îndoiți degetele și mâinile în articulația cotului.

Cele mai severe efecte reziduale apar cu mușchii infecțioși sau toxici. La copii, funcționalitatea membrelor superioare - cu tratament în timp util - este complet restaurată. La adulți, nervii scapulari pot atrofia, mai ales dacă este diagnosticată o paralizie superioară.

În cursul bolii, pot fi afectați următorii mușchi:

Simptomele paraliziei duchenne-Erba: neuropatologia sugarilor și a adulților
 • umăr;
 • deltoidul;
 • biceps;
 • subscapular;
 • supraspinatus.

Conducta nervului este blocată.

În paralizie marcată Duchenne-Erb la sugari, pediatri spun probleme de respiratie - slabiciune pe inhala, și părinții - constanta griji copil.

Trauma este dureroasă și cauzează suferința copilului. El nu poate spune despre ei și încearcă să ridice mânerul, să o îndoaie sau când acționează pe umărul său, să înceapă să plângă.

Conform instrucțiunilor ICD-10, pot fi observate următoarele simptome:

 • scăderea tonului mușchilor unuia dintre membrele superioare;
 • agățat în mod liber - la sugari situați paralel și dens față de corp - mâna care nu se îndoaie;
 • rotirea extremităților interioare;
 • slăbirea respirației;
 • paloare a pielii de la partea rănită;
 • Peria este comprimată într-un pumn în jurul degetului mare.

Membrul afectat se simte mai rece la atingere. Nu există reacții la iritațiile tactile ale mâinii, deși activitatea motrică slabă a degetelor poate persista.

Chiar și cu tratamentul corect și în timp util al paraliziei Duchesne-Erba, copiii au întârziat consecințele negative. Poate fi scolioza, o ușoară scurtare a membrelor, hipotrofia, o scapula din partea afectată este localizată mai mult decât una sănătoasă.

În ciuda faptului că funcția motorie a mâinii este restabilită, forța musculară este redusă din partea membrului rănit. Cu ajutorul unei pregătiri speciale, care ar trebui să se desfășoare în mod regulat, această deficiență poate fi eliminată.

În cazuri rare, cu paralizie superioară, fisura de ochi se îngustează pe partea afectată, dar dacă tratamentul este inițiat la timp, mărimea ochilor este aliniată foarte rapid.

Diagnosticul și tratamentul paraliziei Duchesne-Erba

În cazul în care medicul pediatru districtul observat caracteristicile copilului, părinții dau direcția la neurolog și ortopedul. Adulții în aceste medicii ar trebui să vă trateze cu apariția simptomelor atipice - durere în umăr, incapacitatea de a ridica brațul și umărul în sine, strângeți peria.

După inspecția vizuală, pot fi atribuite următoarele examinări pentru a confirma diagnosticul:

Simptomele paraliziei duchenne-Erba: neuropatologia sugarilor și a adulților
 • Cu ultrasunete - membrele afectate ale membrelor, toracice și cervicale;
 • electroneuromyography;
 • RMN, CT;
 • dopplerografie vasculară a creierului și măduvei spinării și alte manipulări de diagnostic la discreția medicului.

Tratamentul bolii depinde de gravitatea cursului, de natura leziunii, de etiologia bolii, de vârsta pacientului.

Imediat după accident, este necesară imobilizarea articulației și a membrelor deteriorate cu utilizarea unei anvelope detașabile. Dacă copiii au schimbări structurale - articulația umărului este deplasată în raport cu poziția sa fiziologică - atunci pneul trebuie purtat timp de până la un an.

Anvelopa este îndepărtată în timpul activităților igienice și medicale.

Acestea din urmă includ:

 • proceduri de masaj;
 • gimnastica activa si pasiva;
 • acupunctura;
 • reflexoterapie;
 • electrostimularea mușchilor mâinilor.

Dacă vătămarea a fost severă - a fost diagnosticat ligamentul sau lacrimă musculară, ar trebui efectuată o intervenție chirurgicală. Reabilitarea este destul de lungă.

În cazul paraliziei lui Duchenne-Erb provocată de o boală infecțioasă, tratamentul concomitent cu proceduri ortopedice terapeutice, tratamentul direct cu medicamente din grupurile adecvate - agenți antibacterieni sau antivirali.

În stadiul inițial după leziuni, sunt prescrise analgezice de diferite tipuri, agenți antipiretici. Pentru stabilizarea stării, se utilizează complexe de vitamine, care conțin în mod necesar vitaminele din vitamina B.

Prevenirea acestei boli nu există. Dar dacă o femeie însărcinată va fi înregistrată la o consultație la femei la timp și va urma cu strictețe recomandările medicale, va fi supusă examinărilor necesare - probabilitatea unor erori obstetricale va fi minimă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 2 =