Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității?

Diagnosticul de "obezitate" este pus în sarcina persoanei în cazul în care greutatea corporală inițială a crescut cu 20%. Această patologie are loc în aproape 30% din populația actuală a planetei noastre, iar această cifră crește într-un ritm alarmant. Statisticile arată că excesul de greutate este o prerogativă a femeii, deși bărbații au o probabilitate mai mică și mai mică de a arăta o figură strânsă și subțire.

În același timp, creșterea în greutate nesănătoasă - nu este doar o pacoste în viața de zi cu zi, dar, de asemenea, riscul de apariție / dezvoltare a diabetului zaharat, hipertensiune arteriala, ateroscleroza si alte leziuni care sunt dificil pentru a finaliza recuperare.

Principalii factori provocatori

Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității?

Cauzele obezității non-naturale pot avea cea mai diversă natură, dar cel mai adesea crește greutatea din cauza obiceiului banal de supraalimentare. Organismul pur și simplu nu are timp să-și petreacă caloriile disponibile, iar porțiunea următoare este deja introdusă în el.

Cauzele endocrine de creștere în greutate sunt încălcări ale sistemului de reproducere a genului, activitate incorectă sau inferioară a glandei tiroide, boala glandelor suprarenale și altele. În plus, utilizarea pe termen lung sau intensiv a unor astfel de medicamente, cum ar fi prednisolonul sau dexametazona, poate avea un efect negativ.

Cauzele organice ale obezității totale arată astfel:

 • modul inactiv de viață;
 • erori hormonale;
 • tumori cerebrale;
 • reținerea apei în organism;
 • încălcări în procesele de schimb de materiale;
 • disfuncție hipotalamică și așa mai departe.

Cauzele psihologice ale obezității sunt următoarele situații în viața unei persoane:

 • stima de sine scazuta;
 • starea de alarmă constantă;
 • situații conflictuale interpersonale;
 • izolarea de societate;
 • nesiguranță;
 • probabilitatea sau pierderea totală a poziției în societate;
 • acumularea de nemulțumiri;
 • tenul și așa mai departe.

Cauzele hormonale ale obezității patologice implică următoarele stări ale organismului:

Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității?
 • Scăderea funcționalității glandei tiroide, care se numește hipotiroidism;
 • Tumorile benigne care au apărut pe pancreas. Ele provoacă o creștere a nivelului de insulină din sânge, foamea constantă și acumularea de depozite grase dificil de ars;
 • Cauzele hormonale ale obezității masculine implică adesea o concentrație mai scăzută de testosteron;
 • Consumul pe termen lung de corticosteroizi este un mod direct spre excesul de greutate. În cazul în care patologia este asociată cu aceasta, va fi evident pentru disfunctii sexuale, hipertensiune arteriala in artere, o scădere considerabilă a imunității și tulburări în schimbul reale;
 • La femei, excesul de greutate corporală poate fi rezultatul lipsei hormonului estrogen sau a producției active de androgeni - hormoni masculini;
 • În cazuri foarte rare, țesutului adipos din organism sunt datorate activității anormale sau insuficientă a glandei hipofize și hipotalamus responsabil pentru buna funcționare a sistemului endocrin.

Etapele patologiei

În medicină, se obișnuiește alocarea a 4 grade de obezitate, și anume:

 • Primul, când greutatea inițială crește cu 10-29%;
 • 2-nd, la care masa a crescut cu 30-49%;
 • A treia, ceea ce implică o creștere a parametrului inițial cu 50-99%;
 • Al patrulea, critic, potrivit căruia o persoană a recuperat 100%.
Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității?

Este de remarcat faptul că prima etapă nu este considerată patologică, deoarece nu aduce inconveniente sau plângeri semnificative pacientului, cu excepția oboselii crescute și a slăbiciunii care vine imediat.

Începând cu gradul trei, persoana are dificultăți în respirația normală și deplină, crește ritmul cardiac și crește productivitatea în general.

Specii de obezitate

Cauzele organice și hormonale ale excesului de greutate conduc adesea la obezitatea abdominală, când excesul de kilograme se acumulează în abdomen. Această patologie este mai frecventă la bărbați și este considerată o problemă serioasă de sănătate.

Umiditatea obezității poate fi de două tipuri: atunci când grăsimea este distribuită uniform sub piele sau se concentrează în regiunea abdominală interioară. Ultimul caz este considerat cel mai nefavorabil, deoarece organele interne sunt plasate în omentum - un fel de sac de grăsime.

Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității?

Este de remarcat faptul că excesul de greutate nu este întotdeauna vizibil la apariția unei persoane. Deseori, grăsimea ajunge la organele vitale. De exemplu, destul de des necesară pentru a elimina cauzele ficat gras, cum ar fi alcoolul, supraalimentarea, post, diabet, pierdere în greutate prea rapidă sau care intră în corpul de pesticide și otrăvuri.

Rezultatul este degenerarea celulelor hepatice în țesutul gras, ceea ce poate conduce la ciroză sau hepatită.

Cauzele obezității patologice a inimii sunt ușor diferite și sunt asociate cel mai adesea cu ereditatea și menopauza.

În cazul în care concluzia inimii este diagnosticată în epiploon, atunci se așteaptă ca persoana să aibă deficiență respiratorie și slăbiciune cardiacă.

În 2-4% din toate cazurile de obezitate, medicii își diagnostichează forma morbilă. În astfel de situații, greutatea practic nu poate fi corectată și este eliminată exclusiv prin metode chirurgicale. Cauze, și, în consecință, și tratamentul obezității morbide, pot fi diferite, dar cel mai adesea este provocat infertilitate, cancer de prostată sau cancer rectal, diabet zaharat, hipertensiune arterială, ischemie, anomalii ale articulațiilor, vene, sau a coloanei vertebrale, de lucru incorecte a ovariene și a altor.

Excesul de greutate la copii

Unde și în ce direcție trebuie să căutați cauzele obezității?

Cauzele obezitatii la copii destul de simplu: un minim de activitate fizică și supraalimentarea, lipsa de modul normal al zilei, precum și accesul la alimente bogate in calorii (dulciuri, fast-food și alții ca ei). Într-un număr mic de cazuri de exces de greutate devine un rezultat de tulburări hormonale, ereditatea, obiceiurile alimentare de familie și dificil de adaptare în societate.

Obezitatea este o boală deplină, plină de probleme grave de sănătate.

Riscul minim care însoțește persoana completă este o probabilitate mare de a avea probleme cu tractul digestiv, maximul - pentru a reduce semnificativ durata vieții sale, în orice caz, pacientul va avea nevoie de un tratament lung și serios.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 6