Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak? | pangudownloads.com
Saya ibu!

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?

Kontraseptif telah lama menjadi sebahagian daripada kehidupan gadis moden. Hari ini, ramai yang ingin mempunyai anak pada masa mudanya, dan mensasarkan tahun-tahun muda mereka untuk membina kerjaya. Walau bagaimanapun, tiada wanita yang mencukupi tidak mahu melakukan pengguguran.

Apa tawaran farmasi?

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?

Walaupun ketersediaan dan permintaan yang meluas, hari ini tidak ada kontrasepsi yang benar-benar berkualiti tinggi. Untuk sebahagian besar, sumbernya, salah satu cara atau yang lain, merosakkan badan wanita yang lemah, terutama ketika datang ke spiral intrauterine atau tablet hormon.

Perkara-perkara yang lebih biasa dan selamat, seperti kondom dan suppositori spermisida, sering gagal, tidak dapat melindungi kami sepenuhnya daripada kehamilan yang tidak diingini. Pensililan hanya dibenarkan jika terdapat dua kanak-kanak yang sihat, atau selepas mencapai usia tertentu (35-40 tahun).

Kadang-kadang ada yang sangat tidak menyenangkan, dan tidak sama sekali perkara-perkara yang tidak masuk akal – kondom memecah, atau “hilang“Di dalam. Sudah tentu, dalam kes ini, seseorang tidak perlu gila dengan kecemasan – sudah tiba masanya untuk mengambil langkah kecemasan untuk mencegah persenyawaan. Nah, atau berdamai dengan ibu yang akan datang – di sini semua orang memutuskan untuk dirinya sendiri.

Apa yang perlu saya lakukan jika saya memecah kondom? Mari kita cuba memahami dan meneutralkan akibat dari “kecemasan“.

Kenapa ini berlaku?

Sekiranya anda mengetahui sebab-sebab tertentu, mengapa koyak atau hilang “produk getah“, Anda boleh menghalang masalah selanjutnya dengan meminimumkan semua kemungkinan risiko.

Atas sebab mengapa kondom boleh pecah?

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?
 • Produk tersebut tamat tempoh (apabila membeli barangan, adalah penting untuk memberi perhatian kepada ini, kerana lateks yang berkualiti rendah, yang rosak boleh mencetuskan bukan sahaja “insiden“, Tetapi juga pelbagai komplikasi pada organ ginekologi wanita);
 • Kenapa kondom terputus semasa hubungan seks? Mungkin anda mempunyai kekurangan minyak semulajadi. Dalam kes ini adalah penting untuk menggunakan pelincir khas yang direka untuk tujuan tertentu. Jika anda terlalu malas atau pelit untuk membelinya, dan sebaliknya gunakan cara krim lemak, jeli petroleum atau minyak, bersedia untuk pecah “produk getah“- Tekstur lemak menimbulkan penurunan keanjalan lateks, sehingga dapat dengan mudah memecah integritasnya;
 • Pembukaan pakej itu berlaku dengan bantuan gigi, dan pada masa yang sama produk itu sendiri disentuh. Oleh itu, pelanggaran integriti “elastik“Secara rasmi berlaku pada malam kegawatan itu sendiri;
 • Meletakkan kondom, anda atau pasangan anda terlupa untuk mengikat hujungnya dengan dua jari, menimbulkan aliran udara ke dalamnya. Selepas itu, dari pergerakan badan aktif anda, “gusi“Hanya pecah, seperti belon kanak-kanak;
 • Anda atas sebab tertentu memutuskan bahawa “double patronage“Akan lebih berkesan, dan memutuskan untuk menggunakan hanya dua kondom. Dan sepanjang jalan – kerana geseran sengit antara satu sama lain, mereka hanya pecah.

Bolehkah kondom memecahkan sebaliknya? Ya, produk mungkin berkahwin. Di samping itu, keamatan dan aktiviti pergerakan juga boleh memainkan peranan. Tetapi dalam kes ini, jurang “gusi” dianggap pengecualian dan bukannya peraturan. Ambang kes sedemikian ialah kira-kira 2.5-3% daripada 100%.

Bagaimana jika kondom ditinggalkan di dalam?

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?

Ia berlaku bahawa kondom bukan sahaja pecah, tetapi hilang dari dalam, yang menyebabkan wanita lebih panik – bukan sahaja pencegahan kehamilan dikurangkan menjadi “tidak“, Jadi juga dapatkan”gusi“Harus dilakukan dengan bantuan ahli sakit ginekologi, yang bukan hanya menakutkan, tetapi juga sedikit sebanyak malu.

Malah, tidak ada yang perlu dikhuatiri, dan ia tidak begitu sukar untuk mendapatkan kondom kerana ia kelihatan sepintas lalu. Dalam kes anda, anda perlu mencangkung dan mengetatkan otot pelvis kecil, dan kemudian keluarkan kondom dengan ibu jari dan jari telunjuk. Atau lain: anda perlu berbaring di belakang anda, tekan lutut anda ke dada anda dan minta untuk mengeluarkan kondom orang yang kehilangannya.

Ada juga sebab untuk tergelincir kondom:

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?
 • Anda tergesa-gesa, dan, memakai produk itu, tidak peduli untuk menggulungnya ke hujungnya;
 • Anda meletakkannya terlambat, apabila zakar pasangan sudah cukup lembap. Dalam kes ini semuanya lebih baik daripada: “gusi“Hanya tergelincir dari organ seksualnya dalam proses pergerakan aktif;
 • Selepas berakhirnya hubungan seks, pasangan, mengambil zakar, tidak memegang tanah “elastik“. Tetapi hakikat yang tegas dan padat dipegang pada zakar ereksi, bermula agak bebas “nongkrong“Selepas”penyelesaian logik “, iaitu. orgasme seorang lelaki.

Bolehkah saya hamil dalam keadaan ini? Sudah tentu. Dan dalam hal itu, dan dalam hal lain. Walaupun tergelincir kondom dengan ketara mengurangkan risiko ini, kebarangkalian masih ada. Dalam kes pemecah kondom, segala-galanya hampir tidak jelas, terutamanya jika perbuatan seksual berlaku di salah satu “hari berbahaya” anda, iaitu, semasa tempoh ovulasi.

Bagaimana untuk mengenali fenomena ini?

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?

Ketidakseimbangan keseluruhan proses ini adalah bahawa ramai wanita tidak sedar bahawa “gusi“Pecah. Sama ada mereka mabuk oleh cinta dan perasaan yang tinggi terhadap pasangan, sama ada mereka berehat berlebihan di bawah orgasme, atau mengalami keseronokan yang benar-benar paradisiacal … tetapi hakikatnya tetap – tidak memahami dan tidak menyedari “helah kotor“Ia agak mudah.

Bagaimana untuk memahami bahawa produk yang dipanggil kondom telah koyak? Pertama, anda boleh mendengar bunyi sifat. Tetapi ini jarang berlaku, terutamanya dalam “Noisy»Pasangan. Kedua, anda boleh lihat “kebocoran » selepas bersetubuh. Tetapi ini hanya relevan untuk kondom teruk.

Dan bagaimana jika lubang itu sangat kecil, dan sebenarnya ia tidak muncul secara visual? Cuba kaedah berikut. Pergi melalui produk di dalam bilik mandi dan letakkan sedikit air di dalamnya. Jika ia bocor – kebarangkalian bahawa ia pecah sepanjang perjalanan seks adalah 99%.

“Tanpa panik!”: Apakah kebarangkalian kehamilan?

Walaupun terdapat bahaya yang jelas, persenyawaan tidak berlaku dalam semua kes. Bolehkah saya hamil dengan segera jika saya memecah kondom?

Di sini banyak bergantung kepada apabila ejakulasi berlaku:

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?
 • Sekiranya produk tersebut telah robek sebelum pasangan selesai, risiko kehamilan cukup rendah. Sudah tentu, beberapa jumlah cecair mani dilepaskan bersama-sama pelincir, tetapi dalam majoriti kes yang kuantiti dan kualitinya dapat diabaikan untuk mengandung anak;
 • Jika kondom mengandaikan pelinciran spermisida, kebarangkalian untuk hamil akan berkurangan lagi – produk sedemikian direka dengan tepat untuk perlindungan berganda terhadap akibat seperti “keadaan kecemasan»;
 • Sekiranya hubungan seks berlaku dalam “selamat“Hari, anda juga tidak perlu risau. Dalam kes ini, semuanya adalah individu, tetapi “selamat hari“Adakah hampir universal dianggap 5 hari sebelum dan selepas haid.

Tetapi jika yang tidak dijangka berlaku, dan terdapat kecurigaan tentang kebarangkalian menjadi ibu bapa, jangan putus asa dan mengambil langkah yang tidak mencukupi, seperti douk vagina dengan larutan asid sitrik.

Di mana untuk menjalankan sekiranya berlaku pecah kondom?

Dalam kes pecahnya “produk getah”, anda perlu lari ke pakar ginekologi. Dan semakin cepat, semakin baik. Adalah sangat disyorkan bahawa anda tidak menggunakan persediaan kontraseptif kecemasan yang keras dan agresif anda sendiri seperti “Postinora“Dan sebagainya – mereka boleh dengan ketat kontraindikasi kepada anda. Dan keraguan mereka sering tidak membuktikan manfaat yang mungkin.

Bagaimana untuk mengelakkan kehamilan yang tidak diingini jika kondom rosak?

Doktor akan menentukan sama ada sesuai untuk menggunakan kontrasepsi postovital hormon dan bukan hormon dalam kes anda. Jika pil hormon terkandung di dalam anda, doktor akan segera membetulkan peranti intrauterin yang tidak akan membenarkan telur janin mendapat pijakan di endometrium. Oleh itu, anda akan diberikan kontrasepsi selama beberapa tahun ke depan, jika tidak ada komplikasi dan anda memutuskan untuk meninggalkan lingkaran.

Sebagai kontraseptif kecemasan, ia juga mungkin menggunakan COC (gabungan pil kontraseptif) mengikut skim tertentu, yang juga perlu dijelaskan oleh pemerhati ginekologi.

Jika anda mengesyaki kebarangkalian STD akibat daripada “kecemasan“Bertindaklah, rujuk kepada ahli botani itu – doktor ini terlibat dalam pencegahan dan rawatan jangkitan organ-organ radas seksual. Sekali lagi – jangan lakukan apa-apa douches, terutamanya asid atau alkali!

Mereka mampu mengganggu mikroflora semulajadi dan mencetuskan dysbacteriosis dari vagina. Jadilah sihat dan perhatian kepada diri sendiri!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 47 = 49

Adblock
detector