Campuran tenusu yang disesuaikan: makanan buatan untuk kanak-kanak tahun pertama hidup | pangudownloads.com
Saya ibu!

Campuran tenusu yang disesuaikan: makanan buatan untuk kanak-kanak tahun pertama hidup

Setiap ibu mahu memberikan anaknya yang terbaik dan melakukan segala-galanya untuk memanjangkan penyusuan selagi mungkin. Tetapi ia berlaku sejak lahir, bayi perlu dipindahkan ke makanan buatan dan mula memberi makan dengan makanan khas yang termasuk formula susu yang disesuaikan.

Produk yang disesuaikan dengan sangat baik

Campuran tenusu yang disesuaikan: makanan buatan untuk kanak-kanak tahun pertama hidup

Untuk memilih campuran untuk serbuk anda adalah perlu untuk mendekati dengan semua tanggungjawab, terutama kepada ibu bapa yang mempunyai bayi dengan alergi, gangguan GI dan penyakit lain. Eksperimen di sini adalah sekurang-kurangnya tidak relevan, kerana untuk kesihatan pemakanan bayi sangat penting.

Tidak ada yang lebih baik untuk bayi susu ibu, kerana ia dapat memberikannya dengan semua nutrien penting, mineral dan vitamin, jadi tugas utamanya adalah memilih produk yang rumusannya sedekat mungkin ke formula susu ibu.

Klasifikasi campuran susu yang disesuaikan adalah sedemikian rupa sehingga hari ini produk yang disesuaikan, kurang disesuaikan dan disesuaikan sebahagiannya boleh didapati dijual.

Sangat disesuaikan atau “utama“Campuran pada semua komponennya dapat dimaksimumkan kepada komposisi susu manusia. Peranan protein di sini dimainkan oleh analog serum mereka, yang badannya menyerap sepenuhnya.

Dalam nisbah yang ideal adalah mineral seperti kalium dan fosforus, yang diperlukan untuk badan untuk mengalihkan tisu tulang. Kebanyakan sebatian ini diperkaya dengan taurine, bahan yang terdapat dalam susu ibu dan tidak terdapat dalam susu lembu.

Banyak kajian menunjukkan bahawa asid amino bebas ini mempunyai kesan positif terhadap proses pencernaan dan asimilasi lemak dalam usus, serta perkembangan bahan kelabu di otak dan retina. Peranannya dalam pembentukan tulang dan otot bayi pramatang sangat tinggi.

Rumusan susu yang sangat disesuaikan mengandungi dalam komposisi dan nukleotida – bahan yang aktif dari sudut pandangan biologi dan mengambil bahagian dalam pematangan tisu bayi, serta pembentukan sistem imunnya. Di samping itu, mereka mempunyai kesan positif terhadap proses pencernaan.

rumusan seperti disyorkan pemakanan lemah, bayi pra-matang dengan berat lahir yang rendah telah dapat memastikan sepenuhnya bahawa ia semua vitamin yang diperlukan – A, E, C, D, B dan mineral – kalium, kalsium, zink, besi, iodin, tembaga, fluorin dan lain-lain. Yang terbaik untuk hari ini ialah produk seperti “NAN“,”Nutrilon“,”Nutrilac“,”Heinz“,”Hip“,”Agusha“,”Nestozhny“Dan lain-lain.

Produk disesuaikan dan kurang disesuaikan

Apakah maksud campuran susu yang disesuaikan? Ini bermakna campuran yang direka untuk memberi makan serbuk 12 bulan pertama kehidupan. Pada barangan tersebut biasanya tulis angka “1“Dan juga menunjukkan usia kanak-kanak, sebagai contoh,”Nutrilac 0-6“. Formula susu kering yang kurang disesuaikan untuk bayi diberi makan, bermula dari usia 5-6 bulan.

Campuran tenusu yang disesuaikan: makanan buatan untuk kanak-kanak tahun pertama hidup

Formulasi sedemikian dihasilkan secara casein dan tidak menambah protein whey kepada mereka. Casein dibentuk dengan kencing susu dan ia adalah produk ini yang membuat campuran lebih likat, yang sangat penting untuk bayi, sering memusnahkan makanan.

Susu bayi yang disesuaikan seterusnya juga kaya dengan semua bayi yang diperlukan dalam 6 bulan kedua kehidupan dengan garam mineral, vitamin dan unsur surih. Dalam formulasi sedemikian, kandungan zat besi meningkat, sejak dari umur 4 bulan rizabnya di dalam tubuh bayi mulai habis.

Atas sebab yang sama, produk dengan nombor “2“Di bank itu mempunyai lebih banyak zink, tembaga dan mineral lain. Antara produk berikut, yang sama “NAN“,”Nutrilon“,”Bayi“,”Nutrilac“,”Hip“,”Bayi“,”Humanu“,”Nestozhny“Dan lain-lain.

Produk disesuaikan sebahagiannya

Untuk campuran susu yang disesuaikan secara sepatutnya diperlukan untuk lulus, apabila kanak-kanak mencapai umur 4-6 bulan. Mereka, serta produk kurang disesuaikan, boleh mempunyai kasein atau protein whey dalam komposisi, tetapi mereka hanya mengulangi formula susu wanita sahaja sebahagiannya.

Pengilang juga menghasilkan campuran seperti bayi yang baru dilahirkan dengan kotak atau kotak “0-12“, Serta kanak-kanak selepas tahun bertanda”3“. Kumpulan produk sedemikian termasuk “Bayi“,”Matahari“,”Bayi“,”Detolact“Dan lain-lain.

Apa lagi yang boleh menjadi makanan untuk kanak-kanak

Jualan anda boleh menemui formula yang disesuaikan dengan kering dan cecair. Yang kedua, tentu saja, mempunyai kelebihan dan dalam beberapa kes doktor mengesyorkan untuk memberi makan bayi dengan komposisi tersebut, tetapi di kedai-kedai mereka jarang, kerana kehidupan rak agak kecil, dan mereka mahal. Antaranya, anda boleh menamakan jenama sedemikian sebagai “Agusha“,”The Thutls“Dan”Bayi“.

Spesies berikut: sebatian segar dan masam. Produk susu masam tertakluk kepada penapaian bakteria industri dan diperkaya dengan asid. Protein di dalamnya mempunyai keadaan curdled, dan ini menyediakan untuk memudahkan asimilasi.

Campuran tenusu yang disesuaikan: makanan buatan untuk kanak-kanak tahun pertama hidup

Proses pemindahan mereka dari perut perlahan, menyebabkan peningkatan rembesan saluran pencernaan dan pencernaan yang lebih cepat dan asimilasi makanan di dalam usus. Dalam usus, yang saya panggil tebal, campuran ini menunjukkan aktiviti antibiotik terhadap mikroflora patogenik, memastikan pembentukan biosenosis normal usus.

Sebatian susu pasir mengaktifkan rembesan pankreas dan enzim di dalam usus, meningkatkan rembesan hempedu, yang memastikan pencernaan makanan yang lebih baik. Dalam senjata tindakan mereka, normalisasi metabolisme, rangsangan hematopoiesis, meningkatkan imuniti.

Sebatian ini disyorkan untuk memberi makan kepada kanak-kanak dengan gangguan usus, dysbacteriosis, diatesis alahan, manifestasi hypotrophy dan prematur.

Bergantung pada keperluan bayi dan penyakit yang ada padanya, doktor boleh mencadangkan agar ibu bapa menggabungkan sebatian susu segar dan asam.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 − 27 =

Adblock
detector