Champignons dengan menyusu: makan atau tidak makan? | pangudownloads.com
Saya ibu!

Champignons dengan menyusu: makan atau tidak makan?

Selepas kelahiran kanak-kanak tersebut, sedozen persoalan berakar dalam minda ibu yang baru. Mereka dikaitkan bukan sahaja dengan penjagaan bayi yang baru lahir dan organisasi penyusuan, tetapi juga dengan diet mereka sendiri.

Wanita benar-benar memahami bahawa pada masa yang sukar, seseorang harus makan dengan pelbagai cara dan betul, supaya serbuk dengan susu menerima vitamin yang diperlukan untuk perkembangan penuh. Tetapi kadang-kadang produk biasa menyebabkan wanita banyak pertanyaan, contohnya, sama ada ia mungkin untuk makan cendawan semasa menyusu, tidakkah mereka membahayakan kanak-kanak itu? Isu ini perlu diambil dengan serius.

Champignons dengan penyusuan: bolehkah mereka dimakan?

Champignons dengan menyusu: makan atau tidak makan?

Champignons adalah cendawan, yang dicintai oleh kebanyakan suri rumah. Produk ini mudah untuk membeli kedua-dua segar dan beku di kedai sepanjang tahun. Champignons digabungkan dengan bahan-bahan lain, dengan tambahan mereka, sebilangan besar hidangan disediakan.

Tetapi adakah ia layak untuk makan cendawan untuk ibu menyusu, kerana ini adalah produk yang sangat berat?

Adalah sukar untuk berhujah, cendawan - makanan agak berat, dicerna oleh badan untuk jangka masa yang panjang, jadi penting bagi wanita yang ingin memakannya semasa menyusu, untuk mendengar sendiri.

Sekiranya penggunaan produk ini untuk anda adalah norma, anda sering menambah cendawan kepada pelbagai hidangan sebelum kehamilan dan semasa menjalankan serbuk, maka anda boleh mencuba sepenuhnya memperkenalkan champignons ke dalam diet beberapa bulan selepas kelahiran. Satu produk baru dalam menu akan membolehkan ibu penjagaan mempelbagaikan makanan, dan akan mendapat manfaat dengan penggunaan sederhana. Tetapi ingat bahawa makan goreng, serta jeruk dan jeruk cendawan tidak berbaloi. Apabila menyusukan pilihan terbaik untuk memasak adalah rebusan dan mendidih.

Walau bagaimanapun, wanita yang mempunyai masalah kronik dengan pundi hempedu dan hati tidak boleh makan cendawan. Wanita sedemikian sering menyedari tentang keterbatasan dalam menu mereka dan sangat tegas mengikuti produk yang dihantar ke mulut.

Ibu-ibu yang memutuskan untuk memperkenalkan produk baru ke dalam diet mereka, dan kebimbangan ini bukan sahaja sebagai champignons, tetapi secara umum, semua produk, adalah bernilai mengikuti reaksi serbuk ke menu yang dikemas kini.

Sekiranya bayi mengalami kecemasan, pembentukan gas yang berlebihan, atau reaksi lain yang akan mengejutkan anda, anda harus berhenti menggunakan produk yang tidak didekati seketika. Dari cendawan, bayi biasanya mengalami sembelit dan kolik.

Mereka yang memutuskan untuk bertanya kepada pakar pediatrik soalan yang menarik tentang sama ada cendawan boleh diberi makan kepada ibu mereka, tidak selalu mendengar pendapat tunggal. Sesetengah doktor cenderung untuk mempercayai bahawa wanita tidak boleh tergesa-gesa untuk menambahkan cendawan kepada diet, pakar lain, sebaliknya, percaya bahawa penggunaan sederhana produk hanya akan memberi manfaat.

Oleh itu, wanita harus memberi tumpuan kepada perasaan mereka sendiri selepas makan cendawan, serta memantau reaksi bayi yang baru lahir. Walau bagaimanapun, hidangan pertama, di mana cendawan akan hadir, harus mengandungi sedikit, anda tidak boleh makan terlalu banyak.

Sup sup saji untuk ibu yang menyusu: bolehkah saya makan?

Seperti yang kita ketahui di atas, cendawan sukar dicerna dan boleh mencetuskan tindak balas negatif dari tubuh kanak-kanak. Oleh itu, wanita kejururawatan perlu memperkenalkan produk baru ke dalam diet dengan sangat berhati-hati.

Kami juga bercakap mengenai hakikat bahawa cendawan semasa penyusuan harus dimakan dalam rebus dan rebus, jadi sup dengan penambahan produk itu boleh diterima.

Benar, di sini anda perlu mematuhi beberapa peraturan:

Champignons dengan menyusu: makan atau tidak makan?
  • jika anda hanya memasukkan cendawan dalam diet anda, maka cuba untuk memastikan hidangan itu tidak ada produk baru yang lain. Jika tidak, faham apa yang dirawat oleh organisma kanak-kanak itu, tentu saja, jika ada yang salah, ia tidak akan berhasil;
  • masak sup tanpa menambah banyak bumbu dan garam;
  • bahagian pertama yang perlu dimakan mestilah kecil. Keesokan harinya, jangan makan hidangan itu, tunggu 24-48 jam untuk menjaga reaksi badan kanak-kanak. Sekiranya semuanya berjalan lancar, maka makan cendawan untuk kesihatan, tetapi secara sederhana.

Pendapat ibu

Sudah tentu, pendapat doktor yang berkelayakan adalah sangat penting dan harus didengarkan, tetapi sangat menarik bagi semua ibu muda untuk mengetahui bagaimana wanita lain diperkenalkan dengan pemakanan cendawan, sama ada kanak-kanak memberi respons kepada mereka.

Kebanyakan wanita menyusu mengatakan bahawa tidak ada reaksi negatif dalam serbuk kepada fakta bahawa ibu saya makan cendawan. Tetapi, sudah tentu, semua wanita mencatat bahawa mereka makan cendawan dalam jumlah sederhana, kebanyakannya dalam sup atau rebus. Dari kuali goreng dan acar, ibu yang berpengalaman mencadangkan masih menahan diri.

Apabila memilih makanan semasa menyusu, berhati-hati. Tonton reaksi organisma kanak-kanak ini atau komponen baru dalam diet ibu.

Semua bayi berbeza dan kadang-kadang mereka mungkin mengalami sakit perut daripada yang tidak berbahaya, pada pandangan pertama, produk. Berhati-hati dengan serbuk anda, menjaga kesihatan mereka dan berhati-hati. Semoga berjaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 4