Kami merancang mengandung: kami memilih vitamin | pangudownloads.com
Saya ibu!

Kami merancang mengandung: kami memilih vitamin

Perancangan kehamilan adalah peringkat penting dan sangat penting di mana pasangan tidak hanya menjalani pemeriksaan yang sesuai oleh doktor, tetapi juga menyediakan badan mereka untuk acara yang akan datang.

Ramai yang terkejut bahawa pada peringkat ini doktor mengesyorkan dengan segera menggunakan vitamin dan bukan sahaja kepada wanita, tetapi juga kepada lelaki. Dalam artikel itu, kita belajar mengapa perancangan tidak boleh dilakukan tanpa kompleks vitamin, dan apakah faedah menggunakannya.

Adakah anda benar-benar memerlukan vitamin?

Kami merancang mengandung: kami memilih vitamin

Kehamilan adalah satu tempoh yang sukar untuk seorang wanita, di mana dia hanya bertanggungjawab untuk memantau dietnya dan jumlah nutrien yang diperlukan bukan sahaja dia tetapi juga anak masa depannya.

Banyak peraturan akan bergantung kepada kesihatan bayi. Walau bagaimanapun, untuk orang yang merancang kehamilan, ada juga yang tertentu "Kod undang-undang", yang sebahagiannya menjamin ketiadaan kelainan dalam perkembangan janin.


Di mana-mana negara Eropah, ibu-ibu masa depan hanya perlu mengambil asid folik, yang membantu mencegah kemunculan kecacatan dalam perkembangan sistem saraf janin. Mengambil vitamin perlu beberapa bulan sebelum pembuahan dan selama 10-12 minggu lagi semasa kehamilan. Terima kasih kepada langkah-langkah pencegahan sedemikian, adalah mungkin untuk mencegah penyimpangan mental pada bayi, serta banyak penyakit lain yang berkaitan dengan sistem saraf pusat.

Tetapi sama ada ia bernilai mengambil vitamin kompleks keseluruhan ketika merancang kehamilan adalah persoalan kontroversial dan terbuka sejauh ini. Ramai doktor hanya yakin bahawa untuk perkembangan penuh kanak-kanak itu di dalam rahim, hanya perlu menyediakan tubuh dengan vitamin dan mikro. Lagipun, sebatian organik molekul rendah ini memastikan cara normal kebanyakan tindak balas biokimia dalam badan.

Persediaan untuk konsepsi

Vitamin bagi mereka yang merancang mengandung yang lama ditunggu-tunggu harus digunakan oleh ibu dan bapa masa depan. Terima kasih kepada ini, adalah mungkin untuk meningkatkan kualiti sel seks kedua-dua pasangan. Ini, tentu saja, tidak menjamin persenyawaan telur dari percubaan pertama, tetapi dengan ketara meningkatkan peluang untuk mengandung janin yang sihat.

Walau bagaimanapun, pakar menegaskan bukan sahaja penggunaan sebatian organik untuk mengekalkan proses biokimia pada tahap yang sepatutnya.

Adalah penting untuk melihat gaya hidup yang sihat, iaitu seperti berikut:

 • pemakanan yang betul;
 • senaman yang kerap;
 • keengganan untuk merokok dan minum alkohol.

Semua ini akan memberi kesan positif kepada fungsi pembiakan rakan kongsi, jadi tidak menghiraukan peraturan ini tidak perlu. Namun, jika kita merancang kehamilan, apa jenis bahan berguna yang harus dimakan?

Vitamin untuk lelaki

Menurut doktor, ayah masa depan harus mula menggunakan sebatian organik yang berguna kira-kira 5-6 bulan sebelum konsepsi. Tempoh ini dianggap optimum untuk pembentukan spermatozoa yang sihat dan aktif, yang dapat menyuburkan telur tanpa halangan.

Jika anda merancang kehamilan, apakah vitamin yang terbaik untuk diminum?

Kami merancang mengandung: kami memilih vitamin
 • Tocopherol (E) - meningkat dengan ketara "Survivability" sel kuman lelaki. Di samping itu, ia meningkatkan aktiviti spermatozoa dan menghalang kerosakan struktur mereka;
 • Asid askorbik (C) - menggalakkan sintesis testosteron yang lebih baik. Terima kasih kepadanya, tahap hormon lelaki kembali normal, yang menjejaskan fungsi pembiakan lelaki;
 • Asid folik (B9) - memainkan salah satu peranan yang paling penting dalam pembentukan spermatozoa yang sihat dan aktif. Berdasarkan latar belakang kekurangan zat organik ini, sel-sel seks lelaki menjadi tidak aktif dan tidak dapat menembusi kulit ovum.

Di samping itu, perhatian khusus diberikan kepada unsur surih individu, yang paling banyak digunakan dalam kombinasi dengan vitamin:

 • Zink - mengambil bahagian dalam pengeluaran spermatozoa. Ia juga menyumbang kepada normalisasi keinginan seksual;
 • Selenium - "Pemecut" rakan aktiviti seksual. Mempengaruhi kualiti sperma dan aktiviti sel-sel germanium.

Kebanyakan bahan di atas terdapat dalam persediaan seperti:

 • ortomol plus plus;
 • abjad untuk lelaki;
 • profertil;
 • spermastrong;
 • Duovit untuk lelaki.

Vitamin untuk Wanita

Apa yang perlu saya ambil vitamin untuk wanita merancang kehamilan? Penyediaan ibu mengandung harus dilakukan pada tahap yang lebih tinggi dibandingkan dengan pasangan. Mengapa? Seorang wanita memerlukan bukan sahaja untuk menjaga persenyawaan yang selamat dan tepat, tetapi juga untuk menanggung bayi.

Pengambilan nutrien yang sistematik akan menjadikan tubuh berfungsi seperti jam. Pertama, ia menormalkan semua proses biokimia, kedua, ia menghalang keguguran rambut dan penampilan striae pada abdomen, dan ketiga, ia akan membolehkan anda menyingkirkan keletihan dan kerengsaan kronik.

Vitamin terbaik untuk wanita merancang kehamilan:

Kami merancang mengandung: kami memilih vitamin
 • Tocopherol (E) - meningkatkan nada pembuluh darah dan otot, dengan itu menyiapkan tubuh untuk menghasilkan buah. Bahan ini menghalang kemungkinan keguguran, serta merangsang proses menghasilkan progesteron;
 • D - menggalakkan penyerapan kalsium yang lebih baik, dengan itu mengurangkan risiko kehilangan gigi semasa kehamilan;
 • A - memastikan perkembangan embrio biasa pada bayi yang belum lahir. Dia mengambil bahagian aktif dalam metabolisme lemak, serta penentangan terhadap jangkitan;
 • C - menggalakkan pembentukan plasenta penuh;
 • B - memperbaiki proses metabolik dan struktur sebatian protein yang masuk ke dalam komposisi sel seks.

Bagi wanita, perlu mengambil bahan yang berguna sebelum pembuahan. Lagipun, ini tidak hanya mempengaruhi kesuburan, tetapi juga risiko penyimpangan dalam perkembangan bayi.

Ubat terbaik untuk wanita

Apakah cara terbaik untuk mengambil vitamin untuk wanita merancang kehamilan?

Komponen berguna yang diperlukan untuk aktiviti kehidupan normal boleh didapati dari kompleks khas, yang merangkumi sebatian yang mempengaruhi kualiti proses biokimia.

Yang terbaik ialah:

 • Vitrum. Ubat ini mengandungi hampir semua bahan yang diperlukan untuk ibu masa depan, yang diperlukan pada peringkat perancangan. Penggunaan tablet secara teratur akan menghindarkan semakin buruk kulit, kuku dan rambut, serta keletihan tubuh dalam proses menanggung bayi;
 • Elevit. Mengandungi bukan sahaja mineral dan vitamin, tetapi juga asid folik, yang memberikan perkembangan sistem saraf janin yang mencukupi. Ubat itu menormalkan kesejahteraan, serta kitaran haid seorang wanita;
 • Femibion. Ia dianggap sebagai kompleks yang paling optimum, tepu dengan semua sebatian berguna yang diperlukan. Vitamin Femibion ​​untuk wanita yang merancang kehamilan boleh diambil 4-5 bulan sebelum pembuahan dan sehingga minggu ke-13 menghidap janin.

Keputusan untuk melahirkan seorang kanak-kanak harus sentiasa sedar, kerana dalam persekitaran semasa, tahap stres yang selalu didedahkan kepada orang, sangat sukar untuk menyediakan keadaan yang selesa dan sihat bagi bayi. Semua ini boleh menjejaskan kesihatannya secara negatif.

Untuk mengelakkan komplikasi semasa kehamilan, dan juga kelainan dalam perkembangan janin, anda harus menggunakan kompleks vitamin yang menormalkan proses metabolik dalam badan, dengan itu mewujudkan keadaan optimum untuk perkembangan bayi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

24 + = 29