Nibler adalah pembantu dari makanan pertama | pangudownloads.com
Saya ibu!

Nibler adalah pembantu dari makanan pertama

Dengan kemunculan bayi, tugas ibu bapa adalah untuk menjaga dan mengajar mereka untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan baru. In-utero perkembangan kanak-kanak itu mudah dan tidak hina. Makanan itu melalui tali pusat, tanpa mendedahkan harta anda kepada kebimbangan yang menyakitkan.

Selepas kelahiran, hidangan pertama menjadi susu. Nah jika pada saat makan pada banyak ibunya, jika tidak, perlu untuk membantu dengan bantuan makanan bayi yang seimbang (campuran).

Nibler adalah pembantu dari makanan pertama

Pemakanan sedemikian berlangsung sehingga satu tahun atau sehingga bayi yang baru lahir tidak menyerah diet susu. Untuk membiasakan kanak-kanak itu kepada makanan mentah bakar atau masak yang standard harus beransur-ansur, kerana organisma kecil masih tidak mencerna produk yang luar biasa.

Ia boleh menyebabkan kembung dan kolik. Untuk mengatasi tugas ini, ciptaan khas akan datang kepada ibu-ibu – yang menggigit.


Sebelum ini, peranti ini telah digantikan dengan “gosip” kain kasa. Dalam kantung yang dijahit meletakkan kepingan makanan dan memberi contoh bayi – memperkenalkan pelengkap. Sekarang terima kasih kepada ciptaan dengan mesh, makan telah menjadi urusan riang.

Apa yang dimaksudkan untuk makan bayi?

Peranti jenis ini dibuat daripada silikon dan kain kain khas.

Ciri-ciri terang untuk makan ialah 3 nama:

 • penyanyi;
 • fruttaker;
 • feeder.

Ia terdiri daripada pemegang makanan plastik dan bekas dengan pelindung pelindung. Dimensi dipilih mengikut umur, untuk memudahkan penggunaan. Alat ini digunakan sebagai dummy, mainan yang menyeronokkan atau pelega kesakitan untuk gigi gigi. Warna dan bentuk pemegang berbeza.

Bahawa sifat itu menyukai bayi, lebih baik untuk melakukan pembelian bersama. Benarkan serbuk untuk memegang peranti itu di tangannya. Kanak-kanak dalam setengah tahun masih tidak memahami tujuan barangan, mereka dipandu oleh warna. Jika kanak-kanak menikmati perkara itu – berasa bebas untuk menyokong pilihan.

Jaring peranti ditutupi dengan lubang. Untuk kecil (4 bulan), pilih lubang yang lebih kecil supaya bayi tidak tercekik. Kanak-kanak dengan setengah tahun boleh menggunakan nibery yang lebih besar.

Niblery dengan mesh atau silikon – yang lebih baik?

Nibler adalah pembantu dari makanan pertama

Setiap ibu memilih jenis niblery untuk dibeli. Mesh fruteykery sangat sesuai untuk kanak-kanak, yang gigi dipotong. Mereka boleh diberikan tanpa makanan.

Bayi akan mengunyah beg, dengan itu menghapuskan ketidakselesaan semasa letusan. Jika anda meletakkan buah sejuk dalam bekas, anda akan makan serbuk sedikit dan menyingkirkan rasa sakit di dalam gusi. Peranti mudah dicuci. Satu-satunya kelemahan adalah rintangan haus yang rendah.


Apabila terdapat benang atau lubang yang menonjol, grid mesti diganti. Lebih banyak bahan dengan masa, dicat, menyerap bau.

Pengumpan silikon akan menggantikan dummy tersebut. Tidak seperti nilon, silikon tidak merengsakan rongga mulut yang halus. Satu lagi peranti sedemikian akan membantu mengurangkan kebiasaan menghisap puting susu. Secara beransur-ansur membiasakan diri dengan pengisi makanan, anak akan kehilangan minat pada dummy dan melupakannya. Ini akan memudahkan Ibu untuk bekerja apabila bayi itu bergetar, kerana ramai yang tidak boleh tidur tanpa puting. Silikon – bahan tahan lama, tetapi apabila gigi muncul, kanak-kanak boleh mengunyahnya, maka peranti itu perlu diganti. Mana yang lebih baik untuk memilih yang menggigit – soalan yang tidak mudah, untuk setiap barang pembeli.

Bagaimana untuk menggunakan niblery dengan betul?

Selepas setiap permohonan, tidak kira apa produk yang anda berikan, bekas harus dibasuh dengan air panas dengan sabun cuci, dan kemudian dikeringkan. Oleh itu, anda akan menghabiskan pembasmian kuman dan melindungi kanak-kanak dari bakteria patogen. Produk silikon boleh direbus selama 3 minit.

Untuk makanan pelengkap, gunakan produk yang sesuai untuk umur.

Lebih sering memberi buah-buahan dan sayur-sayuran, dipotong-potong atau digiling pada parut:

 • pisang;
 • epal;
 • kesemak;
 • pir;
 • tomato;
 • timun;
 • skuasy rebus;
 • wortel;
 • beri.

Selain itu, diet yang lengkap diperlukan. Menu ini termasuk bubur dari nasi, soba, semolina. Sekiranya kanak-kanak itu makan, maka cuba masukkan kashki dari yak, jagung, jagung. Pastikan untuk memberi sup sayur-sayuran ringan wortel, bit, kentang. Sayur-sayuran, dikukus, akan membantu menormalkan kerja saluran gastrousus. Akan memudahkan lawatan ke tandas. Jangan letakkan banyak di dalam bekas, supaya bayi boleh makan dengan selesa.

Pada umur berapa anda boleh memberi nibble?

Penggunaan fruttaker untuk masing-masing diberikan secara individu.

Nibler adalah pembantu dari makanan pertama

Jika anda sudah mula memakan serbuk dengan kentang tumbuk anak-anak kedai dan tubuh melihat makanan baru – anda boleh memberi makanan. Pada mulanya, memikat bayi dengan buah-buahan yang manis, supaya dia terbiasa dengan penyesuaian, kemudian secara beransur-ansur memperkenalkan kashki, sayuran, roti.

Sesetengah ibu berminat dengan soalan mengapa anda perlu menggunakan nibble. Pertama sekali, produk itu dicipta untuk mengembangkan rongga mulut bayi untuk menerima makanan padat.

Sejak lahir, bayi tidak tahu bagaimana untuk membuat gerakan mengunyah, dan lidah dan pipi yang gemuk menghalang makanan dari mengalir ke faring.

Atas sebab ini, ia perlu menyediakan mulut, jika tidak, bayi akan tersedak. Pada masa yang terbaik, meludahkan makanan. Dengan bantuan frutteker, kanak-kanak akan belajar bagaimana untuk mengunyah dan membiasakan diri dengan rasa baru dengan sambungan bahasa.

Dari umur berapa juga untuk menggunakan produk ini, secara individu. Bergantung kepada perkembangan bayi. Sesetengah ibu memperkenalkan gewang pada 4 bulan, yang lain kemudian. Oleh itu, jika anda tidak tahu dari umur berapa lebih baik untuk memperkenalkan kanak-kanak itu kepada makanan yang kami kenal, berunding dengan pakar pediatrik.

Dan, pada akhirnya, baca peraturan keselamatan. Jangan biarkan bayi tidak dijaga semasa makan. Pastikan untuk membilas bekas dan merawatnya dengan air mendidih. Semak makanan pengumpan makanan setiap hari sesuatu tiba-tiba pecah atau bersih itu koyak.

Tukar mesh setiap 2 bulan, walaupun dalam keadaan baik (beli alat ganti). Pakan bayi anda dengan betul, dan biarkan dia membesar dengan sihat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 3