Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong? | pangudownloads.com
Saya ibu!

Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong?

Apa yang akan dilakukan oleh mana-mana gadis ketika dia melihat kelewatan haid? Sudah tentu, dia akan pergi ke farmasi terdekat untuk membeli ujian kehamilan. Sejauh ini, ujian kayu inkjet atau konvensional adalah satu-satunya pilihan yang anda boleh menentukan permulaan kehamilan di rumah dan benar-benar “sulit”.

Menunggu keajaiban

Kita tidak akan mengambil kira kuno Nenek kaedah seperti soda tenggelam ke dalam air kencing – semoga kita hidup dalam era bertamadun, di mana semua orang mampu membeli produk farmaseutikal dan tidak mengamalkan cara aneh dan tidak berkesan untuk menentukan kehamilan.

Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong?

Setiap wanita yang menggunakan ujian ekspres sama-sama teruja tentang hasilnya. Seseorang sedang mengalami harapan, dan beberapa – ketakutan yang sangat besar. Bagaimanapun, ujian kehamilan di rumah, menurut kajian klinikal, memberikan jaminan hampir 100% mengenai ketepatan keputusan. Tetapi “Hampir” untuk itu dan “Hampir”, bahawa penyesuaian keajaiban ini dengan mudah boleh disalah anggap.

Katakan anda menggunakan ujian dan melihat dua jalur di atasnya.

Dan kehamilan tidak ada dalam rancangan anda untuk masa depan, dan mengetahui ini, anda pasti ingat bahawa mereka dilindungi. Persoalan pertama, yang mana dalam kes ini sesuai di kepala anda – bagaimana ini berlaku, dan bolehkah ujian nyata menipu?

Adalah dipercayai bahawa ujian kehamilan di rumah hanya negatif-negatif (ketika seorang wanita menjadi hamil, namun waktunya terlalu pendek, dan air kencingnya mengandung gonadotropin chorionic manusia yang sedikit untuk meredakan reagen).

Mumi muda, terutama mereka yang telah lama merancang konsep mereka, mengatakan bahawa ujian positif palsu tidak semestinya berlaku. Tetapi ini tidak begitu. Sebab-sebab ujian kehamilan positif yang salah adalah pelbagai, dan mana-mana wakil seks yang adil yang ada pada umur pembiakan mungkin menemui mereka.

Bagaimanakah ujian kehamilan di rumah berfungsi?

Sebelum kita faham, dalam kes-kes ini penyesuaian keajaiban ini gagal, adalah wajar mengkaji prinsip operasinya. Dalam setiap batang terdapat reagen – bahan khusus yang bertindak balas kepada rangsangan. Dalam kes ini, hCG (chorionic human gonadotropin), yang dihasilkan oleh chorion, adalah rangsangan. plasenta masa depan. HCG dihasilkan dalam tubuh wanita dari permulaan persenyawaan (iaitu, selepas implantasi akhir embrio di rongga rahim), dan penunjuknya sentiasa berkembang.

Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong?

Beberapa hari selepas penangguhan, tahap hCG meningkat dengan cukup untuk bertindak balas terhadap reagen di dalam tongkat. Apabila anda menurunkan batang ke dalam air kencing, tindak balas kimia berlaku, di mana bahagian batang dengan reagen itu dicat merah atau biru. Oleh itu, jalur kedua yang sama muncul (atau prasasti, bergantung kepada jenis ujian). Ia seolah-olah dalam keadaan ini, hasil ujian semata-mata tidak boleh positif palsu.

Di mana hCG akan mengambil air kencing “Tidak hamil” wanita?

Walau bagaimanapun, terdapat kes seperti itu. Dan kedua-dua mereka adalah prosaic dan sangat tragis. Selain itu, terdapat juga produk berkualiti rendah yang menunjukkan “Kehamilan” walaupun dalam air paip dari paip, atau dalam air kencing lelaki. Ya, dan tubuh seorang wanita dapat bekerja dalam rezim yang tidak sihat, dan menghasilkan hormon tersebut tidak disebabkan oleh kehamilan, tetapi, katakan, karena sista ovari. Tetapi tentang segala-galanya.

Ujian gagal atau tamat tempoh

Alasan paling biasa untuk ujian positif palsu untuk kehamilan ialah perkahwinannya atau jangka hayat yang habis tempohnya. Sekiranya anda melawat tapak perancangan wanita, anda dapat melihat galeri foto dengan hasil positif palsu. Terdapat juga komuniti yang mengolok-olok jenama Rusia Bi-Shur, yang menurut pemerhatian yang bermimpi terhadap seorang kanak-kanak, selalu berbohong (khususnya, menentukan kehamilan di mana ia tidak dapat secara teoritis).

Agar tidak mengelirukan diri sendiri, ikut arahan:

Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong?
  • Memperoleh beberapa ujian firma yang berbeza (yang terbaik, setakat ini, dipertimbangkan Evitest dan Frautest);
  • Kajian ulasan tentang produk yang dibeli tidak dalam apa jua keadaan (secara teratur “Lying” ujian di banyak wanita);
  • Beli produk semata-mata di farmasi (pasaraya, kedai runcit dan gerai untuk tujuan ini tidak akan berfungsi!);
  • Jangan mendapat ujian satu syarikat dalam satu farmasi – mereka hampir dijamin dari satu lot, dan oleh itu objektiviti memeriksa kemungkinan perkahwinan tidak dapat dijangkakan;
  • Apabila membeli, beri perhatian pada tarikh tamat tempoh dan tarikh pengeluaran produk;
  • Secara terperinci, baca manual arahan untuk produk, terutamanya jika anda menggunakannya untuk kali pertama;
  • Lakukan ujian pada hari yang berbeza – anda tidak perlu menggunakan semua tongkat sekaligus;
  • Jika, setelah itu, anda mempunyai keraguan, pergi ke makmal dan ambil ujian darah untuk HCG – dia pasti tidak akan membiarkan anda turun.

“Salah” jalur kedua dapat dilihat walaupun peraturan untuk penggunaan produk dilanggar. Khususnya, ujian jet tidak boleh diturunkan ke dalam cecair, dan kayu konvensional boleh dibasahi dengan aliran air kencing. Oleh itu, teliti mengkaji penjelasan kepada produk sebelum meneruskan penggunaannya.

Keguguran, pengguguran, kehamilan ektopik

Jika anda mengalami keguguran atau pengguguran kurang dari satu bulan yang lalu, kepekatan hCG dalam darah anda masih dipelihara. Oleh itu, reagen itu mampu menunjukkan hasil positif yang salah. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, wanita memahami “Piquancy” keadaan dan tidak penting untuk ini.

Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong?

Ia adalah perkara lain jika terdapat kehamilan ektopik. Dalam kes ini, chorion itu terbentuk, kerana ia berlaku “Menunggu” telur yang disenyawakan dalam rahim. Walau bagaimanapun, sejak ia mula berkembang di tiub fallopian, kehamilan tidak dianggap lengkap. Pada masa yang sama, peranti rumah untuk menentukan persenyawaan dapat menunjukkan hasil positif. Untuk keadaan patologi ini, melihat bercak dari vagina, dan juga rasa sakit di perut bahagian bawah adalah ciri-ciri.

Sekiranya anda mendapati tanda-tanda yang ragu, dapatkan bantuan perubatan dengan segera – adakah keadaan ini memerlukan pembedahan segera?

Dalam apa lagi kes ujian kehamilan boleh menjadi positif palsu? Kegagalan di rumah “Analisis” boleh berlaku terhadap latar belakang yang dipanggil “Biokimia” kehamilan, apabila telur janin keluar dari badan seorang wanita, tidak mempunyai masa untuk melekat pada rahim. Dalam erti kata lain, keguguran awal berlaku, yang anda mungkin tidak mengesyaki.

Pentadbiran dadah

Sekiranya anda diberi ubat yang mengandungi hCG (contohnya, Pregnil), menjalankan rumah “Analisis” tidak masuk akal. Di dalam badan anda, satu hormon buatan dihasilkan, yang akan ditarik balik hanya 14-17 hari selepas selesai kursus. Oleh itu ujian rumah untuk kehadiran kehamilan tidak boleh dilakukan.

Ketidakseimbangan hormon

Kebarangkalian ujian kehamilan positif palsu untuk kegagalan hormon adalah sangat
tinggi. Ini disebabkan oleh fakta bahawa dalam tubuh wanita mula mengembangkan bahan-bahan yang sama dengan hCG dalam struktur.

Punca ujian kehamilan positif palsu: mengapa mereka boleh berbohong?

Kepekatan tinggi mereka boleh mempengaruhi ujian dengan cara yang paling tidak dapat diramalkan. Perkara yang sama berlaku kepada wanita yang berada dalam tempoh sebelum atau selepas menopaus.

Semasa bermulanya menopaus, tubuh seorang wanita menghasilkan hCG dalam kuantiti yang sangat kecil. Walau bagaimanapun, berkemungkinan bahawa gabungan keadaan: percikan pada hormon + penggunaan tongkat ultrasensitif = hasil positif palsu.

Tumor dan sista

Bolehkah ujian kehamilan inkjet menjadi positif palsu sebelum ujian bulanan?

Aneh kerana ia mungkin kelihatan, ya. Ini boleh berlaku terhadap latar belakang kehadiran neoplasma tumor dalam organ dalaman (terutamanya dalam keadaan sista ovari dan polip di dalam perut). Kesan ini sering dikaitkan dengan oncopathology. Oleh itu, jika anda melihat dua jalur yang dihargai pada malam setiap bulan – jangan tergesa-gesa untuk bergembira. Anda perlu memeriksa badan anda dan menjalani pemeriksaan perubatan yang komprehensif.

Ujian kehamilan di rumah adalah benar-benar berkesan. Walau bagaimanapun, ia juga boleh gagal. Untuk menentukan keadaan anda dengan tepat, pergi untuk analisis hCG di makmal, dan lawati pakar ginekologi yang memerhati.

Jadilah sihat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

83 + = 86