Strip kedua lemah pada ujian kehamilan - apakah yang dikatakan? | pangudownloads.com
Saya ibu!

Strip kedua lemah pada ujian kehamilan – apakah yang dikatakan?

Saya tertanya-tanya apa ahli sains ganjaran yang mencipta ujian kehamilan dan mereka yang melancarkan ciptaan ini ke dalam pengeluaran besar-besaran? Tiga puluh tahun yang lalu, setelah merasakan beberapa tanda, wanita mula bimbang – sama ada mereka mengandung atau tidak, dan mengalami tekanan hampir 2 bulan. Sebelum ini, bukanlah doktor yang meramalkan hasilnya.

Kini sudah cukup untuk mendapatkan ujian, dan penunjuk tahap hCG – atau chorion gonadotropin manusia – akan menunjukkan dari hari-hari pertama kelewatan, sama ada terdapat kehamilan atau tidak.

Ujian itu “Kerja” dengan bantuan jalur, kadang-kadang menyebabkan wanita bimbang. Selepas pemeriksaan, ternyata bahawa jalur kedua pada ujian kehamilan lemah dinyatakan, dan apa yang perlu difikirkan tidak jelas. Mengapa ini berlaku dan kapan saya harus membuat ujian kedua?

Bagaimanakah ujian kehamilan dengan jalur berfungsi?

Ujian yang paling mudah terdiri daripada dua bahagian. Dalam salah satu daripadanya – dalam satu yang akan direndam dalam bekas dengan air kencing atau meneteskannya dengan cairan fisiologi semulajadi ini – terdapat bahan penyerap. Sekiranya seorang wanita mempunyai hCG dalam air kencingnya, bahan itu mengeluarkan pewarna yang mengotorkan jalur. Kecerahan garis ditentukan oleh jumlah hormon hCG. Sekiranya ia tidak diperuntukkan, maka jalur kedua tidak muncul.

Hasil yang dapat diandalkan dari pengilang menjamin:

Strip kedua lemah pada ujian kehamilan - apakah yang dikatakan?
 • jika seorang wanita membuat ujian pada masa – iaitu, selepas penangguhan, tidak sebelum itu;
 • hanya apabila ujian telah disimpan dengan betul;
 • air kencing dikumpulkan pada waktu pagi;
 • kehamilan berkembang secara normal.

Dalam semua kes lain, hasilnya mungkin palsu-negatif atau palsu-positif.

Kepekatan yang dikehendaki – 20-25mE / ml – dalam darah HCG tidak sampai lebih awal dari akhir minggu pertama kehamilan, dan air kencingnya mengandungi 3 kali kurang.

Oleh itu, jangan lakukan ujian sebelum penangguhan – ia akan membazir wang, masa dan saraf.

Mengapa ujian boleh menunjukkan jalur kedua yang lemah

Alasan mengapa jalur kedua yang lemah muncul pada ujian adalah sangat banyak.

Strip kedua lemah pada ujian kehamilan - apakah yang dikatakan?
 1. Seperti yang telah disebutkan, ini berlaku jika seorang wanita terlalu bergegas untuk mempelajari hasilnya dan memeriksa dirinya sebelum tempoh bulanan harus bermula. Mengumpul air kencing, anda perlu mempertimbangkan beberapa ciri organik. Apabila mereka mengatakan bahawa haid datang hari demi hari, kesalahan 1-3 hari dianggap normal. Oleh itu, pakar ginekologi tidak dinasihatkan untuk menjalankan pemeriksaan sehingga kelewatan itu sampai seminggu. Untuk mendapatkan hasil yang boleh dipercayai, anda perlu menunggu sekurang-kurangnya 3-4 hari dari awal penangguhan.
 2. Pada ujian adalah jalur kedua yang sangat lemah, jika seorang wanita mengambil diuretik, duduk di atas diet dengan rejim minum dipertingkatkan, minum sejumlah besar kolak buah-buahan atau jus berry. Yang lebih padat air kencing, lebih besar tahap hCG dalam ia dikurangkan dengan beberapa kali pada rendah kepekatan cecair fisiologi kandungannya.
 3. Patologi kehamilan – selepas pembuahan embrio tidak boleh dipercayai ditanamkan ke dalam dinding rahim dan ditolak oleh badan.
 4. Kehamilan ektopik.
 5. Segera setelah melahirkan, keguguran, pengguguran selama beberapa hari, ujian menunjukkan hasil positif palsu.
 6. Kehadiran tumor trophoblastik adalah sejenis neoplasma yang jarang berlaku yang berkembang semasa degenerasi sel trophoblast – sampul embrio.
 7. Dengan gelembung drift – perkembangan patologi telur janin, di mana villi chorion tumbuh menjadi formasi yang menyerupai kapsul dengan cecair.
 8. Apabila seorang wanita merancang kehamilan dan menyiapkannya, ia dirawat dengan cara hormon untuk memerah telur dan mempercepat ovulasi. Pada kelewatan itu, nampaknya kehamilan telah datang atau melangkah, pada ujian jalur lemah. HCG dihasilkan dalam bilangan yang tinggi untuk 10 hari lagi selepas tamat kursus rawatan.
 9. Wanita itu melanggar teknologi menjalankan ujian itu – dia terlalu mendalam dalam wadah atau melihat hasilnya dalam 30-40 minit.
 10. Pada proses onkologi dalam organisma di hCG peringkat terawal dibangunkan dalam jumlah yang dibangkitkan atau meningkat bukan sahaja pada wanita, tetapi juga pada lelaki. Jika seorang wanita muda, untuk membuat lelucon, melakukan ujian terhadap suaminya, maka jika hasilnya positif, anda tidak perlu ketawa, tetapi berkunjung ke ahli onkologi.

Sekiranya ujian itu disimpan dengan tidak betul, ia telah lulus tarikh tamat tempoh, pembungkusan telah pecah – dalam kes ini juga, terdapat peluang untuk melihatnya dengan jalur berwarna yang lemah.

Hasil negatif palsu

Dalam beberapa kes, terdapat kehamilan, tetapi tidak ada jalur kedua.

Kenapa ini berlaku?

 1. Pada permulaan kehamilan yang disebabkan oleh diuretik dan peningkatan rejim minum.
 2. Jika seorang wanita mempunyai sejarah penyakit buah pinggang dan sistem kardiovaskular. Mereka mengganggu sintesis HCG, jangan biarkan ia datang dalam jumlah yang betul darah dan air kencing. Wanita-wanita yang tidak menyedari keadaan mereka dan kira-kira perjalanan kehamilan, rasa gejala-gejala lain – loya, melambatkan haid, perubahan dalam rasa, nagrubeniya payudara – memahami bahawa, untuk mengekalkan kehamilan adalah perlu untuk menangani kepada pakar sakit puan. Kehamilan pertama dengan gambaran klinikal yang sama untuk menyelamatkan cukup keras.
 3. Sekali lagi, pelanggaran teknologi. Kencing siang hari yang dikumpul dengan sedikit hCG, jalur ujian tidak cukup mendalam.

Untuk memastikan penunjuk itu, anda mesti terlebih dahulu membaca arahan itu, dan kemudian menjalankan untuk diperiksa. Jika tidak, kebolehpercayaan keputusan akan dipersoalkan.

Ujian Teratas

Ujian jalur adalah yang paling murah dan berpatutan untuk wanita “Peranti”. Untuk menggunakannya, air kencing dikumpulkan dalam bekas yang bersih pada waktu pagi, dan kemudian jalur jatuh ke sana.

Strip kedua lemah pada ujian kehamilan - apakah yang dikatakan?

Hasilnya siap dalam 3-5 minit. Minus – kepekaan yang rendah dan keperluan mandatori untuk mematuhi teknologi. Pelanggaran membawa kepada hasil positif palsu atau palsu.

Hasil yang lebih dipercayai – mengenai penarikan balik pesakit dan doktor – menunjukkan peranti tablet. Dalam kit, skala dalam kotak kalis air, bekas untuk mengumpul air kencing dan pipet. Jatuhkan air kencing pada skala, dan selepas 5 minit anda boleh membaca hasilnya. Kosnya lebih mahal.

Yang paling mudah ialah kaedah ekspres. Untuk membuatnya, dapatkan peranti jenis inkjet. Anda tidak perlu mengumpul apa-apa, ujian boleh dilakukan di mana-mana sahaja, hasilnya dinilai dengan serta-merta.

Ujian mana yang terbaik, anda hanya boleh menentukan berdasarkan pengalaman. Tetapi jika hasilnya tidak ada kepastian – jalur kedua pucat, di dalam tetingkap diserlahkan “Tidak”, dan semua tanda-tanda kelahiran kehidupan baru dirasakan – perlu dilakukan ujian lagi. Adalah lebih baik untuk membeli produk jenis dan jenama yang berbeza – ini akan mengurangkan kebarangkalian kesilapan.

Semakin ketat urutan ujian, yang diterangkan dalam arahan, semakin dapat dipercaya hasilnya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

77 − = 72

Adblock
detector