Botweefselgroei in de stomatologie | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Botweefselgroei in de stomatologie

Bewerkingen om botweefsel te verhogen tijdens implantatie van tanden moeten worden uitgevoerd met prothesen, omdat zelfs het verwijderen van 1-2 tanden van de kaak de gehele dentitie vervormt.

Botweefselgroei in de stomatologie

De belasting op de tanden verandert, de kaakbotten nemen af ​​in volume, atrofie. Verliest tot een kwart van het oorspronkelijke volume aan bot in het gebied van verwijdering. De omringende tanden vullen de holtes, veranderen hun positie, de beet verandert. Wat dit betreft, en veranderende gelaatsuitdrukkingen - benadruk leeftijdsveranderingen.

De installatie van de prothese stopt de verandering niet. Bovendien, na het verwijderen van tanden, is de parodontale toestand verstoord - het risico van het introduceren van pathogene flora neemt toe, wat de vorming van een ontstekingsproces oproept. Dit compliceert implantatie en verdere protheses.

Methoden voor implantaatinstallatie

Met atrofie van het tandweefsel is protheses van de kaak of plaatsing van het implantaat moeilijk. Wanneer de hoogte van het botweefsel in de maxillaire sinussen locatiegebied onvoldoende kan deze breuk van de kaakholte veroorzaken, indien Naroscheny ontwerp langer dan het bot zal zijn.

Zelfs als het implantaat zonder verhoging van de bovenkaak bot succesvol is, zal het risico van de bovenste luchtwegen aanhouden, wat leidt tot het ontstaan ​​van sinusitis - een ernstige etterende-ontstekingsziekte, wat gevaarlijke complicaties kan veroorzaken.

Het enten van tandvleesweefsel in de bovenkaak kan op de volgende manieren worden uitgevoerd:

Botweefselgroei in de stomatologie
 • Als er na een extractie van tanden nog een indrukwekkend gat achterblijft, dan is het voor de verdere fixatie van de prothese eerst nodig om het bot op te bouwen. Een duurdere methode van herstel is de opbouw van botweefsel. Het goedkoper is de installatie van blokken, wat nogal wat tijd kost. Installatie van het implantaat wordt pas uitgevoerd nadat het botweefsel is hersteld;
 • Er is een speciaal botplastic, waarin de biotissue, die een membraan is, in het tandvlees wordt ingebracht. Deze operatie zorgt voor een onafhankelijke regeneratie van botweefsel;
 • De membranen zijn gemaakt van een speciaal materiaal - collageenvezels. gom hechtingen en regeneratieve processen komen hierin voor. Terwijl het membraan niet volledig overleeft, kan implantatie niet worden uitgevoerd;
 • In de bovenkaak zijn implantaten het meest problematisch om te installeren. Op de dentitie van de bovenkaak is de belasting minimaal en wordt de dystrofie van de weefsels in grotere mate gemanifesteerd. Daarom wordt een speciale operatie uitgevoerd om het botweefsel te vergroten - het opheffen van de sinussen. Er zijn 2 methoden om het uit te voeren - open en gesloten. De implementatie van chirurgische interventie op deze nogal gecompliceerde manier vereist speciale apparaten om het proces te volgen.
Botweefselgroei in de stomatologie

Een open methode wordt als de meest complexe beschouwd. In de buitenwand van de sinus wordt een gat gemaakt, het slijmvlies mag niet worden aangeraakt. Het slijmvlies in de maxillaire sinus is verhoogd, gevuld met botmateriaal. De steek is genaaid. Na 5-6 maanden wordt dit weefsel gecompacteerd en is het al mogelijk om de prothese te monteren.

Bewerkingen van het gesloten type worden uitgevoerd wanneer het botweefsel dat nodig is voor het bevestigen wordt verminderd met 1-2 mm. In dit geval, voordat de pin is geïnstalleerd, wordt een speciaal bed klaargemaakt - het bot wordt in de bodem van de sinus geduwd. Vervolgens wordt het botmateriaal op de voorbereide structuur gelegd en vervolgens wordt het implantaat geïnstalleerd.

Restauratie van het tandvlees na vergroting van het botweefsel van de onderkaak wordt uitgevoerd volgens de volgende methoden:

 • Het botweefsel is toegenomen;
 • Implantaten worden nabij de zenuwen geïmplanteerd en veranderen hun positie;
 • Implantaten worden geïmplanteerd in het voorste deel van het tandvlees.

De beslissing over de noodzakelijke manipulatie wordt genomen door de tandarts.

Contra

De volgende contra-indicaties zijn beschikbaar voor de operatie:

 • chronische rhinitis;
 • de aanwezigheid van neoplasma's, ongeacht de etiologie: poliepen of cysten;
 • sinusitis of sinusitis;
 • maxillofaciale operaties met betrekking tot neusseptums of maxillaire sinussen, in de anamnese;
 • congenitale pathologieën van septa of maxillaire sinussen;
 • dystrofische veranderingen in botweefsel.

Ook worden operaties niet uitgevoerd bij kwaadwillende rokers, degenen die per dag roken van een pakje sigaretten.

Voorbereiding voor tandheelkundige chirurgie

Botweefselgroei in de stomatologie

Ernstige chirurgische ingrepen in de tandheelkunde worden uitgevoerd na een speciale training, die grotendeels vergelijkbaar is met de voorbereiding voor een routinematige operatie.

Het is noodzakelijk om het bloed over te dragen - met het optreden van leukocytose, wat duidt op een ontstekingsproces in het lichaam, wordt de timing van de interventie overgedragen.

Röntgenfoto van de kaken wordt uitgevoerd.

De arts moet worden geïnformeerd over alle individuele reacties op medicijnen, de mogelijkheid van allergische reacties.

Vóór lange operaties worden dezelfde onderzoeken uitgevoerd als bij de resterende chirurgische manipulaties.

Bot plastische chirurgie

Botweefselgroei in de stomatologie

Deze methode van botopbouw op de bovenkaak wordt in zeldzame gevallen gedaan, de beslissing hierover wordt individueel genomen.

De essentie van de operatie: verwijder een stukje botweefsel uit de onderkaak - uit het gebied van de kin of afdeling, achter de verstandskiezen. Vervolgens wordt het op een probleemlocatie gefixeerd met behulp van titanium schroeven. Binnen 4-6 maanden wordt het weefsel geregenereerd en gecomprimeerd. Na het voltooien van de voorbereidingsperiode worden de schroeven verwijderd en kunnen implantaten worden geïmplanteerd.

Operationeel algoritme:

 • Het tandvlees is geopend;
 • Botweefsel wordt gespleten en gescheiden;
 • Het osteoplastische materiaal wordt in de holte geïnjecteerd;
 • Dan is dit materiaal gefixeerd, de intermediaire gebreken zijn gevuld met botten korst;
 • Vervolgens wordt een speciaal membraan aangebracht, het tandvlees wordt gehecht.

Voors en tegens van methoden van opbouw

voordelen:

 • het volume botweefsel is volledig hersteld;
 • er is een mogelijkheid om nieuwe betrouwbare tanden te installeren die veel sterker en handiger zijn dan uitneembare prothesen.

nadelen:

Botweefselgroei in de stomatologie
 • met de verlenging van het fragment in de bovenkaak bestaat het risico van beschadiging van de neussinusinus, wat kan leiden tot misvorming van het gezicht;
 • lange revalidatieperiode.

Binnen 6 maanden na de operatie moet u plotselinge bewegingen van het hoofd vermijden, inclusief hoesten en niezen.

Het is ook niet aan te raden om een ​​solide en warme gerechten te gebruiken - gerechten temperatuur moet bij 40-50ºS, duiken, wassen in koud of warm water, lichaamsbeweging en vliegende vliegtuigen. Al deze acties kunnen leiden tot verlies van implantaten en een dure operatie zal moeten worden herhaald.

Laat je glimlach mooi en oprecht zijn! Wees gezond!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =