Schoonheid en gezondheid

Citroenzuur voor gezichtsreiniging

Citroenzuur is een voedingsconcentraat dat beschikbaar is in elke keuken, in elk huis. Meestal gebruiken minnaressen het bij het koken.

Breng natriumcitraat aan (zoals wetenschappers deze stof noemen) en voor het reinigen van oppervlakken - bijvoorbeeld een waterkoker koken met een kleine hoeveelheid "ananassen"Verlicht de gerechten van schadelijke schaal. Maar fruitzuur kan ook actief worden gebruikt in cosmetologie. Het gaat over de cosmetische toepassing van een nuttige en toegankelijke stof die wij en.

Hoe extraheren ze de stof?

Citroenzuur voor gezichtsreiniging

Voor het eerst kon zuiver zuur al in 1784 scheiden - natriumcitraat werd verkregen door sap van groene citroenen te verwerken. In de huidige productie, twee methoden voor het verkrijgen van "ananassen"- door de synthese van specifieke suikerhoudende stoffen en door de verwerking van plantaardige producten.

Natuurlijk natriumcitraat is een stof die vrij veel voorkomt in de natuur. Het bevat alle citrusvruchten, sommige soorten bessen, dennennaalden en zelfs tabakstengels.

In cosmetica wordt meestal een stof van organische oorsprong gebruikt, maar voor de diepe reiniging kan ook het gebruikelijke voedingsmiddelconcentraat worden gebruikt.

Aandacht alstublieft! Citroenzuur voor de normale of problematische huid wordt met maximale voorzichtigheid gebruikt - een overvloed aan substantie in het masker of afpellen kan leiden tot ernstige verbranding van de huid. Het is ook onwenselijk om natriumcitraat te gebruiken op een gevoelige en allergische huid.

Meestal, op basis van natriumcitraat, worden peelings en maskers voorbereid: laten we alle functies van het proces van het maken en gebruiken van huiscosmetica leren met citroenzuur acid.

Citroenschillen

Citroenschil cosmetologists wordt een van de effectieve home remedies voor diepe reiniging van de huid van vuil en dode deeltjes van het epitheel.

Met de regelmatige toepassing van deze peeling voor het gezicht, kunnen de volgende cosmetische dermisproblemen worden opgelost:

Citroenzuur voor gezichtsreiniging
  • Geef de huid een frisse uitstraling en een gezonde kleur;
  • Duidelijke diepe verontreiniging van de dermis, reinig de poriën verstopt met talg en stof;
  • Verminder de verhoogde productie van talg;
  • Voorkom acne en acneuitbarstingen;
  • Elimineer de eerste tekenen van veroudering en verwelking van de huid;
  • Weg met lelijk kleurstof vlekken.

Uit het gebruik van citroenschil moeten eigenaars van de droge huid en de lederhuid, gevoelig voor irritaties en allergische reacties geven. Gebruik niet "ananas"In reinigingsprocedures als er een oppervlak is persoon wonden, krassen, ontstekingshaarden. Niet geschikt voor dit type peeling en degenen die allergisch zijn voor citrusvruchten.

Een eenvoudige peeling op basis van natriumcitraat wordt als volgt bereid. Een eetlepel voedselconcentraat wordt verdund met water, zodat een dikke, stroperige pap wordt verkregen. Deze pap moet worden afgeveegd gezicht, speciale aandacht, het geven van probleemgebieden. Verlaat het mengsel voor een volledigere blootstelling gedurende 2-3 minuten op de huid en spoel vervolgens af met warm water. Houd het mengsel niet langer vast dan de bovengenoemde blootstellingstijd - u kunt de dermis ernstig verbranden.

Na de ingreep, behandel de huid met een zachte cosmetische olie - macadamia, avocado of jojoba. Houd in gedachten dat peeling gebaseerd op "ananassen"Kan tijdelijke, maar ernstige roodheid van de huid veroorzaken, dus het is raadzaam om de procedure vast te houden voordat u naar bed gaat, zodat de huid tot de ochtend kalmeert en de irritatiereactie verdwijnt. Een dergelijke peeling kan maximaal 2 keer per maand op de huid worden aangebracht.

Citroenzuur bij bleekprocedures

Citroenzuur voor gezichtsreiniging

"ananas"Kenners van cosmetica voor thuis worden vaak een echt wondermiddel genoemd voor pigmentvlekken, sproeten, speciale maskersamenstellingen worden op basis daarvan bereid om te helpen witten en maak de huid lichter. Citroenzuur voor het reinigen van het gezicht van lelijke pigmentvlekken levert hoge prestaties vanwege de hoge exfoliërende eigenschappen.

Maar is het mogelijk om de dermis van het gezicht te bleken met citroenzuur en geen zorgen te maken over de conditie van hun huid, omdat iedereen de corrosieve eigenschappen van deze stof kent? Cosmetologists beantwoorden deze vraag als volgt: bleekmiddel verwijderen "citroensap"Het is mogelijk, maar alleen in de procedure is het noodzakelijk om het natuurlijke zuur in het sap van de citroen te gebruiken, en niet het poederpoederconcentraat.

Hoe goed om het gezicht te bleken met citroenzuur? Voor de bleekprocedure moet je van tevoren voorbereiden: reinig de opperhuid met een zachte, zachte scrub en zorgvuldig raspryte gezicht.

Neem een ​​grote rijpe citroen en snijd hem in twee helften. Knijp het sap uit elke helft. Giet het sap in een schone container. Gewapend met een steriel wattenstaafje, bevochtig het voorzichtig met vers sap en veeg voorzichtig de delen van het gezicht af die u zou willen verlichten.

Dames die sproeten van de huid willen verwijderen, worden vaak door schoonheidsspecialisten gefolterd over het onderwerp - hoe vaak kun je je gezicht met citroensap wrijven en kan het met citroenzuur worden schoongemaakt? Het antwoord op deze vraag is: je kunt de huid twee of drie keer per dag met citroensap afvegen tot het gewenste resultaat is bereikt, maar breuken in het gebruik van een bleekmiddel voor thuis zijn allemaal nodig om te doen.

Houd er bovendien rekening mee dat het bleken van het gezicht van de "limonade" -procedure vrij zwaar is en daarom tijdens en na het gebruik van enkele voorzorgsmaatregelen in acht moet nemen:

Citroenzuur voor gezichtsreiniging
  • Koop geen kant-en-klaar citroensap in de winkel voor de procedure. Het wordt vaak toegevoegd conserveermiddelen en kleurstoffen, die schadelijk zijn voor de gezondheid van de opperhuid;
  • Na de bleekprocedure wordt de huid kwetsbaarder voor zonlicht, en daarom gedurende enige tijd na het evenement, niet zonnebaden op het strand, in het solarium, een lang verblijf in de open zon;
  • Bleek maken met puur sap is niet geschikt voor dames met gevoelige of extreem droge huid.

Vrouwen met een dermis die vatbaar is voor uitdroging of die een verhoogde gevoeligheid hebben. Cosmetici raden aan om dergelijke gezichtsmaskers met "citroensap", Waarbij het agressieve effect wordt verzacht door andere componenten van voedingsstoffen of vochtinbrengende epitheel.

Maskers op basis van citroenzuur

Citroenzuur voor gezichtsreiniging

Een zacht witmakend masker wordt verkregen als u een eetlepel citroensap verdunt met dezelfde hoeveelheid verse honing. Het mengsel moet tot een uniforme consistentie worden geroerd, ongeveer een kwartier worden bewaard en worden gespoeld met warm water. Als er geen citroen is, kun je een verjongende gezichtsmasker maken met honing en citroenzuur. Breng de crème of olie na het aanbrengen van het masker naar keuze - honing zichzelf voldoende voedingsstoffen en belangrijk bestanddeel, verzachtende en hydraterende de lederhuid in een gewenste mate.

Verminder de secretie van talg en elimineer de onaangename vettige glans op de huid, zodat het masker van citroen en proteïne wordt beschermd. Eén eiwit van verse kippeneieren moet worden geslagen met 7-8 druppels vers geperst citrusvruchtensap. Roer componenten, en dan van toepassing op probleemgebieden die gevoelig zijn voor glans en overvloedig zweten.

Citroenzuur is een goede antioxidant, zodat op basis hiervan kunnen worden bereid en effectieve anti-aging masker: Hak een grote citroen, meng het met twee eetlepels havermeel en giet een eetlepel vers bessensap. Roer een homogene massa erdoor en breng het aan op de gestoomde lederhuid. Houd 10-15 minuten vast en verwijder het vervolgens met een grote hoeveelheid koud water.

Zoals u kunt zien, kunnen citroenzuur een uitstekend hulpmiddel en een onmisbaar onderdeel van de binnenlandse cosmetica, maar nooit vergeten dat het een stof vrij agressief en als gevolg van het gebruik ervan als een middel om de zorg wenselijk is om af te stemmen met een dermatoloog of een professionele schoonheidsspecialist.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

37 + = 43