Eerste hulp voor je haar | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Eerste hulp voor je haar

Kamille is niet alleen een mooie bloem, maar ook een zeer nuttige medicinale plant. Over zijn medicinale eigenschappen schreef veel literatuur. Afkooksels en infusies ervan helpen bij angina (spoelen), bij verschillende vrouwelijke ziekten (douchen), bij het baden van pasgeborenen (toevoegen aan het water), vergeet het haar niet.

Kamille bouillon voor het haar: voordelen en recepten

Het voordeel van een afkooksel van kamille voor haar is voor niemand een geheim. Integendeel, velen geven de voorkeur aan deze folk remedie voor de gekochte medicijnen.

Effecten van het gebruik van kamille:

Eerste hulp voor je haar
 • bij constant spoelen worden de krullen glanzend en mooi;
 • na het wassen niet in de war raken;
 • haaruitval wordt voorkomen;
 • helpt bij de strijd tegen roos;
 • herstelt krullen na chemie en kleuring;
 • helderder zonder het gebruik van verf.

Manieren om bloeiwijzen te gebruiken zijn kruiden drie - dit is een spoeling, masker, kleuring en shampoo.

De eerste methode is geschikt voor diegenen die gewoon hun glans willen geven aan hun sluizen. Maskers zijn nodig om te herstellen. Kleuring, voor degenen die hun haar niet willen beschadigen met medicijnen met chemie. En de laatste natuurlijk voor diegenen die een normale hoofdwas in een herstellende en haarverstevigende procedure willen veranderen.

Opties voor het spoelen van het haar met kamille

Voor de bouillon hebt u gedroogde bloemen nodig, die u zelf kunt samenstellen, maar u moet weten hoe u het correct moet doen, wanneer en waar. Het is beter om kant-en-klaar kruid in de apotheek te kopen, het wordt daar genoemd - apotheek.

Recepten voor afkooksel van kamille voor haar:

 1. Recept met koken: 50 g wonderkruiden in geëmailleerde gerechten worden met kokend water (250 ml) gegoten, enkele minuten koken en aandringen.
 2. Op het waterbad: de samenstelling is hetzelfde, er wordt alleen een pot water op het vuur gezet en er worden schalen met kamille in gestoken. Dus de onderste vloeistof kookt en de bovenste wordt toegediend.
 3. De handigste optie: voeg in een thermoskan 1 L heet water toe, voeg 100 g gras toe en laat 1 uur staan.

Verdubbel zo nodig het gedeelte. Om een ​​oplossing uit te wassen is het niet nodig. Met constante toepassing zal het resultaat u aangenaam verrassen. Het belangrijkste is, onthoud dat heel lichte krullen een geelachtige tint kunnen vinden, voor hen is het beter om een ​​zwakke oplossing te gebruiken.

Maskers regenereren

Kamille kan worden toegevoegd aan bijna alle producten die thuis worden bereid. Maar er zijn de meest effectieve combinaties.

Eerste hulp voor je haar

Masker met het gebruik van essentiële olie. Ingrediënten: eigeel, 50 ml olijfolie en 10 druppels etherische olie van kamille. Meng alles. Breng de agent van de wortels naar de uiteinden van het haar. Bedek de hele kop gedurende 45 minuten met een film of een pak polyethyleen en een warme doek. Afspoelen met uw gebruikelijke shampoo.

Masker met ricinusolie. In een glazen pot, giet 2 eetlepels kruiden en giet 120 ml ricinusolie, dek af met een kapron kap en houd minimaal een week vast, zodat de zon niet op het blik terecht komt. Masseer een klein masker op de haarwortels. Afwassen na 35-45 minuten.

Masker van het afkooksel van kamille, cognac, honing en citroensap. Een halve kop gras, brouwen en laat het brouwen. Voeg 25 ml cognac, 25 ml vloeibare honing en een kwart citroensap toe.

Aanbrengen na de douche op vochtige, gestoomde krullen, ongeveer een uur vasthouden, gewikkeld in een film en een luier. Afspoelen met water zonder shampoo toe te voegen.

Shampoo met kamille

Er zijn twee manieren om shampoo te maken.

 1. De gemakkelijkste optie - maak een koele bouillon van het gras (50 ml) en voeg toe aan babyshampoo. Je krijgt 100 ml shampoo. Het is beter om altijd een vers bereid product te gebruiken en het niet langer dan een dag op te bergen;
 2. Home shampoo - 2 eetlepels bloeiwijzen giet een glas warm water en laat het ongeveer 10 minuten op een klein vuurtje sudderen. Kinderzeep zonder toevoegingen, rasp op de rasp om 4 eetlepels chips te krijgen. Voeg het toe aan de hete vloeistof met 1 eetlepel glycerine. Roer alles. Bewaar de shampoo niet langer dan een week op een koele, donkere plaats.

Hoe maak je een afkooksel van kamille voor het verlichten van haar

Zoals je weet, is het madeliefje voor haar al vele jaren niet alleen een genezer, maar een natuurlijke kleurstof. Dus het afkooksel van deze bloem kan het blonde haar verlichten en een koperen tint geven aan het donkere haar. Het is heel eenvoudig om dit thuis te doen. De hoeveelheid bereide verf hangt volledig af van de dichtheid en lengte van je krullen.

Eerste hulp voor je haar

Dus, voor een kort kapsel, heb je 1 eetlepel per kop kokend water nodig, respectievelijk voor lange krullen, evenredig verhogen van de hoeveelheid gras en water. De werking van de remedie zal sterker zijn als deze wordt gekookt zonder te koken. Maar als je nog 5 minuten kookt, wordt de kleur helderder.

Voeg, nadat de vloeistof is afgekoeld, het sap van een kleine citroen toe. Meng het mengsel op droog, schoon haar en houd het 40-50 minuten vast. Niet uitspoelen. Duidelijke verduidelijking zal het resultaat zijn van permanente procedures.

Donkerharige meiden houden niet van deze optie, behalve dat ze gewoon een nieuwe tint aan hun haar willen toevoegen.

Er zijn veel opties voor het gebruik van kamille. Elke vrouw zal degene kunnen kiezen die haar zal helpen het hoofd te bieden aan haar probleem. Bovendien is dit kruid geschikt voor bijna alle soorten huid en haar, zelfs de meest gevoelige en beschadigde.

Licht met het gebruik van kamillebouillon krijgt een gouden tint, lichtbruine verversing, zelfs zo gehaat bij alle grijze huiden, en je haar zal weer stralen met frisheid en gezondheid.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

16 + = 21