Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen

Middelen voor haarverzorging met siliconengehalte verschenen relatief recent. Meteen kregen ze veel fans, maar later stelde een aantal stylisten hen teleur, waardoor die schade van hen niet minder dan goed was. Volgens deskundigen hebben ze veel tekortkomingen die vrouwen moeten doen nadenken over de wenselijkheid van hun toepassing.

Toen ze dit leerden, begonnen veel meisjes maskers en andere cosmetica op te halen voor haar zonder siliconen. Zijn stylisten en vrouwen juist die naar hen luisteren en welke zorg is er voor krullen om ze mooi en gezond te maken?

Voordelen van siliconenvrije producten

Er zijn verschillende soorten siliconen, die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt:

 • De stof, die in water oplost, wordt aan shampoos toegevoegd;
 • Hoog polymere stof is een onderdeel van cosmetica, dat wordt gebruikt door professionals;
 • Balsem kan siliconenoliën bevatten;
 • Vluchtige stoffen worden gebruikt in stylingproducten.

Wat zijn de voordelen van al deze “hulpmiddelen” voor het verbeteren van de gezondheid en het uiterlijk van strengen?

Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen
 • De belangrijkste is het vermogen om de krullen meteen luxueus te maken. Visueel worden ze aantrekkelijk en, “Live”. Misschien komt dit door het feit dat de substantie elk haar omhult en bedekt met een film. Hierdoor worden het onzichtbare schubben, gespleten punten en de draden zelf zien er glad uit, krijgen glans, zijdeachtig;
 • Siliconen beschermen perfect geverfd haar, waardoor wordt voorkomen dat verf langdurig afwas;
 • Veel meisjes, vooral in de winter, hebben last van “Paardebloem-effect”. Haar is geëlektrificeerd, reikend naar de kam, wat onaangename sensaties veroorzaakt, zowel fysiek als moreel. Meestal hebben de eigenaren van fijn haar hier last van. Silicone, omhullend, maakt het haar zwaarder, strengen worden resistenter tegen externe factoren, waardoor ze veel minder geëlektrificeerd worden;
 • Een ander onmiskenbaar voordeel van siliconen is dat het krullen beschermt tegen de negatieve impact van de omgeving – temperatuur, ultraviolet, vorst, hitte, verschillende chemische verbindingen;
 • Stylen betekent dat de substantie snel, gemakkelijk en aangenaam is en het effect lang genoeg duurt.
  Wat is het collarium: de kenmerken van gebruik en de positieve eigenschappen

tekortkomingen

Er zijn veel voordelen, maar je moet kennis maken met zoveel tekortkomingen:

Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen
 • Het effect dat het middelen blijkt te zijn, is puur cosmetisch, maar niet therapeutisch. Er zijn geen reducerende eigenschappen van siliconen, daarom zie je op de verpakking met een masker of shampoo een inscriptie “Herstellend effect”, niet geloven;
 • In plaats van een versterkend effect heeft siliconen een destructief effect. Door elk haar te omhullen, sluit het het in de lucht en laat het niet door tot vitaminen en heilzame stoffen, inclusief de hoofdhuid. Als gevolg hiervan worden de krullen dof, broos en broos. Onder invloed van een stof, een zekere “Capsule” waardoor de bloedstroom wordt verstoord, metabolische processen in de hoofdhuid;
 • Als je siliconenremedies voor een lange periode gebruikt, hoopt het zich op in de haren zelf, waardoor je na verloop van tijd in plaats van een chique haardos een hardgekamd, dof bos krijgt, dat moeilijk te verzorgen is. Strengen verliezen een mooie verschijning en glans.
Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen

Zo kan langdurig gebruik van fondsen met siliconen leiden tot het verschijnen van roos, allergieën.

In dit geval kan de haargroei worden vertraagd en kan het verlies worden waargenomen. Ze moeten worden hersteld van 2 maanden tot 6 maanden.

In zeldzame gevallen kunt u siliconenproducten gebruiken, maar probeer ze niet op de huid en wortels van strengen te krijgen en spoel na een korte tijd af.

Wanhoop niet dat je de perfecte manier verliest om je haar te stylen en het glad en zijdeachtig te maken. Voor onderhoud kunt u oliën gebruiken.

Beoordeling van de beste oliën

Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen
 • klit. Zijn invloed was lange tijd bekend. Deze olie stimuleert de haargroei, heeft een herstellende functie. Ze moeten niet meer dan 2 keer per week gebruiken, het product gedurende 20 minuten aanbrengen op krullen;
 • Shi. Door het te gebruiken, gewoon nat haar na het wassen te wrijven, maakt u de draden zijdeachtig en glanzend, en geeft u ook uw lokken vitamines en nuttige stoffen;
 • Olive. Er zijn veel dingen bekend over de wonderbaarlijke eigenschappen van dit product. Om olie aan te brengen is het noodzakelijk in de opgewarmde soort (ongeveer tot 40 graden), op alle haarlengte en in een half uur – om af te wassen. De strengen worden zijdeachtig, glanzend;
 • jojoba. Deze olie voor haar herstelt beschadigd haar en zonder siliconen kunnen ze glanzen. Dankzij het product zult u hun structuur herstellen, ze zullen niet langer broos zijn, hydrateren. Gebruik olie voordat je je hoofd wast (ongeveer een kwartier). Ook kan het product aan de shampoo worden toegevoegd of eenvoudigweg op de tanden van de kam worden aangebracht;
 • Coconut. Het beschermt de krullen perfect tegen de zonnestralen, waardoor de strengen broos en droog kunnen worden. Bovendien kunt u met dit product de elasticiteit en glans herstellen, de strengen versterken. Als u het als een masker tegen de zon wilt gebruiken, kunt u het eenvoudig toepassen op schone, droge krullen voordat u naar de zon gaat. Net als andere oliën kan het aan elk herstelmasker worden toegevoegd en kan het mengsel in één samenstelling worden aangebracht;
 • Argan. Dankzij hem bereik je de briljantie van strengen, elasticiteit. Je kunt het aanbrengen op de wortels en op de huid, je moet een uur bewaren.
  Hoe maak je amandelvormige nagels?

Dit zijn de meest populaire oliën die je kunt toepassen. Naast hen bezitten de hennep- en ricinusolie herstellende en versterkende eigenschappen.

parabenen

Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen

Naast siliconen is een ander bestanddeel, dat vaak in verschillende soorten cosmetica wordt gebruikt, parabenen. Lange tijd hebben ze geen angst veroorzaakt, ze werden als ongevaarlijk beschouwd.

Het zijn conserveermiddelen, waardoor de gebruiksduur van cosmetische producten toeneemt. De kosten van hun dieptepunt, die verder de aandacht van de producenten trekt.

Het vermogen om de houdbaarheid van cosmetica te verlengen is misschien het enige voordeel van de stof. Maar de tekortkomingen, en serieus genoeg, hij heeft nog veel meer. Wetenschappers spraken er aan het einde van de 20e eeuw over. Studies van parabenen hebben veroorzaakt “Great minds” angst en angst, die zij zich snel met anderen wilden delen.

Bij het onderzoeken van de weefsels van maligne neoplasmata in de borstklier, worden deze stoffen in vrijwel alle monsters aangetroffen. De ontdekking van parabenen door wetenschappers is te wijten aan hun penetratie van de oksellijn van de oksel bij gebruik van deodorants. Volgens de artsen hopen ze zich op in alle weefsels die door de huid dringen en uiteindelijk veranderingen in het lichaam veroorzaken en een verscheidenheid aan ziekten veroorzaken, waaronder kanker.

Westerse wetenschappers zijn het eens met deze theorie, die het gebruik van cosmetica met parabenen koppelt aan hormonale storingen in het lichaam.

Fabrikanten van cosmetica van natuurlijke componenten zorgen ervoor dat parabenen volledig uitgesloten kunnen worden van de productie, maar feitelijk gebruiken slechts enkele bedrijven andere technologieën vandaag.

Gebruik de volgende tips om het risico te verminderen van het kopen van cosmetica met parabenen:

Gebruik van haarverzorgingsproducten zonder siliconen
 • Bestudeer de compositie. Als er parabenen in zitten, ziet u een van de volgende namen in de lijst met componenten: “Propillaraben”, “Butillaraben”, «Paraben»;
 • Als het haarmasker of ander cosmetisch product lang houdbaar is, is het waarschijnlijk dat er parabenen in zitten;
 • Verwerven crème, balsems in buizen met dispensers. Dus je laat de microben niet in de remedie binnendringen. Anders zullen er reacties zijn die verschillende ziekten kunnen veroorzaken. Bovendien bederft cosmetica in blikjes sneller.
  Het effect van atmosferische druk op mensen

Gezien dergelijke eigenschappen van de stof, moet u cosmetica zo min mogelijk met de inhoud ervan gebruiken. Gebruik balsems, lotions en andere haarproducten zonder parabenen en siliconen om ze volledig tegen negatieve invloeden te beschermen, onafhankelijk van natuurlijke ingrediënten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoge kosten van cosmetica nog geen indicatie zijn dat het alleen nuttige ingrediënten bevat. Vaak produceren populaire merken producten die schadelijke stoffen bevatten.

Gebruik in dit verband alleen beproefde cosmetica, waarvan u in de fabrikant volledig zeker bent.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector