Schoonheid en gezondheid

Gymnastiek voor de geest: stimuleer hersenactiviteit

Het is bekend dat de hersenen van een persoon niet meer dan 10-15% van zijn mogelijkheden gebruiken. Niettemin is er een manier om de effectiviteit van hersenactiviteit te verbeteren door gymnastiek voor de geest toe te passen, waarvan de oefeningen speciaal zijn gemaakt om de processen onder de schedel te activeren.

Waarom gymnastiek voor de geest?

Gymnastiek voor de geest: stimuleer hersenactiviteit

Het lijkt erop, hoe kan fysieke actie het werk van de hersenen stimuleren? In feite biedt het netwerk van zenuwvezels een koppeling tussen het hersenweefsel en bepaalde delen van het lichaam.

In dit geval geeft het brein niet alleen orders, maar ontvangt het ook responsiesignalen.

Daarom kunnen eenvoudige oefeningen mentale activiteit stimuleren, het geheugen verbeteren, je leren focussen op de belangrijkste punten.

In de jaren 70 van de vorige eeuw stelde de Amerikaanse arts Paul Dennison een reeks eenvoudige beroepen voor, die werden genoemd "Gymnastiek voor de geest".

Dankzij regelmatige fysieke praktijken, kunt u het systeem activeren "Brain-body" en vergroot het vermogen om niet alleen mentale activiteit te beheren, maar zelfs emotionele gevoeligheid.

Vooral nuttig is het systeem van gymnastiek voor de geest van kinderen die ongeschikt worden bevonden voor training. De effectiviteit van de lessen werd in de praktijk bewezen. In de loop van het experiment verbeterde de voortgang van kinderen die tot zo'n groep behoorden met 50%.

In Rusland werd de techniek in 1988 bekend. Sinds die tijd is er een speciale richting, kinesiologie, die de relatie tussen spierweefsel, emotionaliteit en functionaliteit van de hersenen verklaart en betrokken is bij praktische ontwikkelingen op dit gebied.

Niet alleen in de kindertijd wordt gymnastiek voor de geest getoond, voor ouderen is het een ongewoon gemakkelijke methode om het concentratievermogen te behouden, om het verspreide geheugen te herstellen. Voordelen van de techniek bestaan ​​uit de eenvoud van de aanbevolen acties en bij afwezigheid van speciale aanpassingen. Voor ouderen, kinderen en anderen is het niet moeilijk om een ​​les te geven die slechts een kwartier duurt, op elk moment en bijna overal.

Slechts drie oefeningen

Volgens het Paul Dennison-systeem is het voldoende om systematisch drie elementen uit te voeren om niet alleen het normale geheugen en de aandacht te behouden, maar ook om de mentale vermogens te vergroten:

Gymnastiek voor de geest: stimuleer hersenactiviteit
  • "Cross Steps". Een oefening waarmee je coördinatie van bewegingen kunt ontwikkelen, je lees- en schrijfvaardigheden kunt verbeteren en nieuwe informatie kunt verwerken. Bovendien "Kruis stappen" helpt de pijn in de onderrug te verminderen en de buikwand te versterken. De essentie van de les: in positie "Standing" beurtelings de linkerelleboog aan de rechterknie en de rechterelleboog aanraken - aan de linkerknie;
  • "Knoppen van de hersenen". Het wordt aanbevolen om water te drinken voordat u dit item gaat gebruiken. Klassen stellen u in staat om de bloedsomloop met zuurstof te verzadigen en de afgifte ervan aan de hersenen te garanderen. Eén hand wordt op de navel geplaatst, terwijl de tweede wordt gestimuleerd door de punten in de subclavische zones. De duur van de sessie voor elke zijde is 20-30 seconden. Oefening verbetert de activiteit van het vestibulaire apparaat, waardoor u de hersenen kunt activeren en voorbereiden op sensorische informatie. In eerste instantie kan de oefening gepaard gaan met pijnlijke gevoelens, die met regelmatige oefening binnen een week verdwijnen;
  • "Cap". Oefening, gericht op het verbeteren van de balans, ontwikkelt gelijktijdig kortetermijngeheugen. Een van de voordelen van deze oefening is de mogelijkheid om stress te overwinnen, wat vooral nuttig is voor schoolkinderen en studenten tijdens de examenperiode. Met de wijsvinger en de duim moet je de oorschelp masseren, terwijl je hem terugtrekt en licht aandrukt. Massageringen worden uitgevoerd van de bovenkant naar de lobben. Herhaal de oefening moet minstens drie keer zijn, houd het hoofd rechtop.

Het systeem van 6 oefeningen, Brain Gym, dat vanuit Californië naar Rusland kwam, verbetert de coördinatie en hersenactiviteit.

Brain Gym-systeem

Elke oefening moet minstens 3 keer worden uitgevoerd:

Gymnastiek voor de geest: stimuleer hersenactiviteit
  • Je moet geeuwen, je ogen sluiten en de gespannen zones van de kaken masseren met je vingertoppen. De geeuw moet lang en sonoor zijn;
  • in positie "Standing" de handen rusten op de rugleuning van de stoel en zetten het been terug, verplaatsen het lichaam naar voren en buigen het tweede been licht. Op het tweede been moet je het gewicht volledig overbrengen en de hiel van de vloer scheuren. Vervolgens is het nodig om de massa soepel op het achterwaartse been te bewegen, de teen van het tweede been op te tillen en op de hiel van de eerste te leunen. De oefening wordt afwisselend uitgevoerd voor elke etappe;
  • in positie "Liggend op zijn rug", De voeten worden op de vloer geplaatst, benen gebogen op de knieën. Vingers weven en zetten "Castle" onder het hoofd. Het is noodzakelijk om het lichaam op te tillen en te draaien, de linkerelleboog tot de rechterknie te bereiken en andersom. Je kunt je handen niet losmaken tijdens het sporten;
  • u moet met uw vingertoppen uw vingertoppen boven de ogen vinden, ongeveer op gelijke afstand van het voorhoofd en de wenkbrauwen. De holtes worden gemasseerd met een lichte aanraking van 30-60 seconden;
  • Pak met beide handen een vel papier en zwaai ermee door de lucht. Oefening wordt uitgevoerd, bewegingen niet alleen met borstels, maar ook met behulp van ellebogen en schouders;
  • Met zijn linkerhand nemen ze de rechter schouder vast en buigen hun vingers met spieren. Daarna draait het hoofd naar rechts, kijkt over zijn schouder en haalt diep adem. Hiermee worden de schouders langzaam rechtgetrokken. Verder wordt het hoofd naar de linkerschouder gedraaid, in een poging er achter te kijken. Daarna keert het hoofd terug naar de middelste positie, waarbij de kin op de borst wordt verlaagd. Je moet ontspannen met je hele lichaam, diep ademhalen. Oefening wordt uitgevoerd voor elke kant van het lichaam.

Bij systematische oefeningen verbetert het oefenprogramma het geheugen, helpt het om de aandacht te concentreren, de coördinatie van bewegingen te verbeteren, creatieve vermogens te ontwikkelen en kapel te oefenen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

60 − 55 =