Schoonheid en gezondheid

Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?

Zelden als een vrouw tevreden is met de kleur van haar draden. Willen dit veranderen, velen beginnen manieren te vinden om het te doen. In de regel nemen we gebruik van verf. Elke keer voor het schilderen hebben vrouwen dezelfde vraag. Het betreft hoe je je haar kunt beschermen tegen de traumatische effecten van deze medicijnen.

Echt is er geen veilige verf, wat voor haar nuttig is, en het resultaat geeft? Dergelijke middelen bestaan, en vrouwen moeten aandacht besteden aan hen.

Industriële verven

De meeste moderne middelen voor het kleuren van krullen bevatten agressieve chemicaliën die de gezondheid en schoonheid van de draden negatief beïnvloeden. Bovendien laat wetenschappelijk onderzoek zien dat de kankerverwekkende stoffen die zich daarin bevinden, bij elk gebruik zich ophopen in het lichaam en vervolgens kunnen leiden tot ernstige ziekten.

Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?

Vrijwel alle industriële mengsels zijn allergenen, ongeacht de fabrikant en de kosten. Om ervoor te zorgen dat je lichaam geen negatieve reactie op een bepaalde stof heeft, breng je het aan op je pols voordat je gaat kleuren en zie je hoe dit deel van het lichaam zich binnen een paar minuten onder zijn invloed gedraagt.

Er zijn drie soorten verf, afhankelijk van de intensiteit en duur van hun blootstelling:

 • Tint. Vaak gebruikte getinte kleurstoffen, wat een kortetermijnresultaat oplevert. Met hun hulp is het onmogelijk om de natuurlijke tint van strengen gedurende een lange periode radicaal te veranderen, het kan alleen in de schaduw staan, meer verzadigd zijn. Niettemin worden dergelijke fondsen als het minst gevaarlijk beschouwd vanwege het ontbreken van ammoniak in hun samenstelling. Om het effect van schilderen te behouden, is het noodzakelijk om het constant te gebruiken, anders, na het meerdere keren wassen van je hoofd, zul je zien dat de verkregen kleur volledig is afgewassen. Dit gebeurt in de eerste plaats omdat het mengsel het haar omhult, maar niet absorbeert. Soms wordt deze kleurstof gebruikt om een ​​radicaal nieuwe kleur uit te proberen. Helaas kan het grijze haar niet worden overschilderd met deze remedie.
Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?
 • Semiproof. Om een ​​bestaande kleur te fixeren of te veranderen binnen één toon, worden semi-permanente verven gebruikt, waarvan het effect ongeveer twee maanden aanhoudt. In tegenstelling tot de getinte opties dringen deze producten door in de structuur van het haar door de aanwezigheid in de samenstelling van een kleine hoeveelheid ammoniak. Hun samenstelling omvat verschillende stoffen die bijdragen aan het herstel van strengen, dus ze kunnen spaarzame opties worden genoemd. Het is onwaarschijnlijk dat het kleuren van grijs haar door dit soort effectief is.
 • Persistent. Leiders op populariteit bij vrouwen zijn hardnekkige verven, waardoor elke toon van krullen kan veranderen. Het resultaat van kleuring kan lang genoeg duren, en de verscheidenheid aan kleuren en tinten, die ze helpen om krullen te geven, is verbluffend. Toch zijn deze kleurstoffen helemaal niet ongevaarlijk. Ze bevatten een enorme hoeveelheid ammoniak of waterstofperoxide, dus ze zijn erg agressief. Als onjuiste manipulatie met hen of de aanwezigheid van persoonlijke intolerantie van stoffen brandwonden op de huid kan veroorzaken, ernstige problemen met krullen. Het is erg moeilijk om strengen te repareren na gebruik van deze mengsels.

Het blijkt dat deze opties niet effectief zijn of zeer gevaarlijk voor de schoonheid en gezondheid van de krullen. Wat te doen als je echt strengen moet verven? Het is noodzakelijk om naar een goede kapper te gaan. Bij het evalueren van hun toestand, zal de expert bepalen welke methoden u kunt gebruiken om het gekoesterde doel te bereiken, u helpen bij het kiezen van de kleur en de procedure uitvoeren.

Natuurlijke stoffen

Wat te doen als u krullen wilt kleuren, maar niet wilt dat u hun gezondheid en schoonheid opoffert. Overweeg opties die natuurlijke ingrediënten bevatten.

henna

Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?

In zijn samenstelling is een uittreksel van bladeren van Lavsonia (struik). Naast het feit dat de substantie het haar een bepaalde schaduw geeft (helder - helder rood, donker - koper), geeft het ook de glans een glans als gevolg van de aanscherping van schilferige haardeeltjes. Na verloop van tijd brandt de kleur die door de stof wordt gegeven door.

Dit is echter geen reden om de kleurstof meer dan één of twee maanden te gebruiken. Anders worden de draden binnenkort donkerder en saaier. Bovendien, de structuur van het haar zal het negatief beïnvloeden.

Zelfs voor het gebruik van deze natuurlijke substantie zijn er contra-indicaties:

 • Grijs haar. Het kan niet worden gekleurd;
 • Aanwezigheid van een chemische golf;
 • Het wordt ten zeerste afgeraden om henna te gebruiken als het haar de laatste tijd met blijvende middelen is gekleurd.

Hoe henna te gebruiken?

De stof heeft meestal de vorm van een poeder dat moet worden opgevuld in een diepe container, gevuld met water (het moet heet zijn, de temperatuur is 80-90 graden). Vergeet niet dat dit niet over kokend water gaat, maar over warm water. Terwijl de remedie warm is, leggen we het op strengen, wat veel beter gedaan kan worden met een speciaal penseel. Vervolgens moet je je hoofd wikkelen, bijvoorbeeld met een badmuts, een gewone plastic zak.

Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?

De tijd gedurende welke u op kleuring moet wachten, is afhankelijk van de begintoon van de strengen. Eigenaren van lichte krullen zijn genoeg voor dit en een uur, maar brunettes moeten ongeveer een uur als henna zijn.

Vergeet niet dat het noodzakelijk is om het haar na de procedure heel zorgvuldig te wassen, anders verliest het een mooi uiterlijk en na verloop van tijd zal de ongewassen, veiligste en meest effectieve haarkleur uit de strengen beginnen te vallen in de vorm van groene vlokken.

Shampoo tijdens het wassen wordt niet gebruikt, het is de moeite niet waard om het de komende dagen te gebruiken.

Wees waakzaam - tegenwoordig verkoopt de markt vele soorten "Henna", die, vermoedelijk, de sloten elke kleur en schaduw kan geven. Dergelijke producten zijn niet natuurlijk, ze bevatten verschillende chemicaliën. Uw sloten van het gebruik van dergelijke mengsels kunnen lijden.

Basma

Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?

Dit is ook een natuurlijke substantie die niet alleen de krullen een nieuwe tint kan geven, maar ze ook kan versterken. Meestal wordt het middel gebruikt om donkere strengen te kleuren. Eigenaren van licht haar moeten het alleen in combinatie met henna gebruiken om zichzelf te beschermen tegen het risico van een groene tint van krullen. Het wordt ook gebruikt voor het succesvol verven van grijs haar. Verbind hiervoor de basma en henna in een verhouding van 3: 1, respectievelijk.

Hoe de stof te gebruiken?

Het poeder moet in een bak met porselein worden gedaan, kokend water erbij worden gedaan en dan het mengsel aanbrengen terwijl het nog warm is, op krullen. Je moet meteen je hoofd wikkelen. Wees voorzichtig - de kleurstof kan stromen, vuile kleren, omliggende voorwerpen. De tijd van de procedure is afhankelijk van welke schaduw je nodig hebt. De verzadiging zal afhangen van de hoeveelheid kleurstof die op de strengen wordt aangebracht - hoe meer het is, hoe verzadigd de haarkleur na de procedure zal worden.

grijs

Ga er niet vanuit dat het alleen op hoge leeftijd kan worden aangetroffen - veel moderne vrouwen lijden aan dit fenomeen en in heel jonge jaren. Vechten het wordt een van de belangrijkste taken. Om ervan af te komen, gebruikt u vaak agressieve verven, omdat u gelooft dat dit de meest betrouwbare bescherming is. Je kunt je lokken niet verwonden en, naast basma met henna, traditionele geneeskunde gebruiken.

Hier zijn een paar recepten:

Haarverf: hoe kies je een veilig hulpmiddel en gebruik je het goed?
 1. Yoghurt en zwarte peper. Voeg in 100 g yoghurt 1 g peper toe, breng het mengsel op strengen en hoofdhuid aan, wacht ongeveer 1 uur en spoel het product met shampoo uit kruiden en warm water. Met behulp van peperhaar wordt het uiteindelijk donkerder en geeft yoghurt vitaliteit.
 2. Coffee. Sterke koffie zetten, ongeveer een uur op krullen aanbrengen. Herhaal de procedure regelmatig totdat u het resultaat ziet - mooi verdonkerde krullen.
 3. Cacaopoeder. Deze methode is uiterst eenvoudig. Shampoo verdund cacaopoeder in een verhouding van 1: 1 en was hun hoofd.
 4. Salie en rozemarijn. Dit verfrecept wordt beschouwd als een van de meest effectieve en veilige middelen om grijs haar te verwijderen. Brouw thee met deze twee ingrediënten, laat het brouwen. Tap vervolgens de vloeistof af in een apart vat en breng deze regelmatig aan op de krullen voordat u de kop gedurende ongeveer 10 minuten wast.
 5. Walnut. Kook de schaal, giet het water en breng het aan op strengen als het afkoelt. Na 1 uur, afspoelen met water.

Wetende dat de kleurstoffen voor krullen zeer schadelijk kunnen zijn voor hen en de hoofdhuid, kunt u uzelf beschermen tegen de verkeerde keuze van een middel dat uw imago zal veranderen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 8 = 11