Schoonheid en gezondheid

Het effect van atmosferische druk op mensen

Vaak klaagt iemand over een verhoogde gevoeligheid voor weersomstandigheden. Niet de minste rol hierbij is de atmosferische druk, die varieert met het weer. Hoe beïnvloeden dergelijke veranderingen de gezondheid van mensen?

Contents

Hoe beïnvloedt atmosferische druk mensen: negatieve manifestaties

Het is al lang bekend dat veranderingen in de luchtdruk de gezondheidsstatus aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Dit heeft met name een sterke invloed op dit feit wanneer iemand van het ene woongebied naar het terrein wordt verplaatst met een dramatisch andere klimatologische omstandigheden. Maar zelfs met een permanente verblijfplaats op één plek, leiden veranderende omstandigheden tot een aantal negatieve gevolgen.

Dus met een verhoging van de waarde van deze factor:

Het effect van atmosferische druk op mensen
 • verlaagt het aantal hartslagen;
 • verlaagt de bloeddruk;
 • de ademhaling wordt dieper, maar zeldzaam;
 • verslechtert het gehoor, de geur;
 • mogelijk een lichte gevoelloosheid van het huidoppervlak;
 • de stem klinkt hol;
 • droogheid van slijmvlies nasopharynx en conjunctiva van ogen wordt waargenomen.

Als een persoon volledig gezond is, hebben dergelijke veranderingen een licht, bijna onmerkbaar effect.

Wanneer de waarde wordt verlaagd, worden de volgende symptomen weergegeven:

 • verhoogde hartslag;
 • versnelling van de ademhaling;
 • verzwakking van de kracht van de hartslagen;
 • toename van het aantal erytrocyten in het bloed;
 • de mogelijkheid van zuurstofgebrek, omdat een afname van de functionaliteit van het ademhalingssysteem en de bloedstroom leidt tot onvoldoende zuurstoftoevoer naar het lichaam.

Wat wordt als schadelijker beschouwd: verhoging of verlaging van de atmosferische druk? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het welzijn van de persoon in veel opzichten afhankelijk is van de aanwezigheid van ziekten. Vooral harde weersveranderingen worden getolereerd door weersafhankelijke hypertensiepatiënten, evenals door hypotensie.

  Volksrecepten voor haarverzorging met eigeel

Wat is de optimale atmosferische druk voor een persoon?

Het effect van atmosferische druk op mensen

Natuurkundigen hebben lang een methode voorgesteld voor het bepalen van de atmosferische druk. Op elk punt op het aardoppervlak en alle erop geplaatste objecten, inclusief levende organismen, worden samengeperst door een pilaar van lucht.

Deze kracht kan worden berekend door rekening te houden met het gewicht van de kolom met de basis gelijk aan het oppervlak van de oppervlakte. Meet de indicator in hectopascals, millimeters kwik en millibar.

Voor een inwoner van Rusland is de gebruikelijke maat kwikeenheden. Voor een persoon is een comfortabele atmosferische druk 760 mm bij een temperatuur van 0 ° C. Overigens heeft de verandering in de indicator grote praktische voordelen.

Het is te danken aan het vermogen om de waarde van druk te bepalen die de mensheid heeft geleerd om het weer voor de nabije toekomst te voorspellen.

Het is vermeldenswaard dat de indicator van de kwikkolom nooit ongewijzigd blijft.

Bij de mens drukt de atmosferische kolom anders, zelfs afhankelijk van het tijdstip van de dag. Overdag neemt de indicator af en ‘s nachts stijgt de indicator juist. In omstandigheden van ijle lucht, bijvoorbeeld in bergachtige gebieden, leeft een persoon in omstandigheden van verminderde druk.

Dichter bij de evenaar, integendeel, het intensiveert. Dit alles hangt samen met de kenmerken van de beweging en rotatie van de planeet, de verdeling van luchtmassa’s en windrichting.

Het gebeurde zo dat atmosferische druk en menselijke gezondheid vaak met elkaar verbonden zijn. Verander de weersomstandigheden die de mensheid nog niet kan. Maar het is heel goed mogelijk om zich eraan aan te passen, waardoor de belasting van het lichaam aanzienlijk wordt verminderd. Als een persoon ongemak en malaise ervaart wanneer het weer verandert, moet men een specialist of een therapeut raadplegen die optimale farmacologische preparaten aanbeveelt die het gemakkelijker maken om een ​​ongunstige periode te verdragen.

  Hoe en wat kun je grote krullen doen thuis en in de salon?

Hoe het effect van atmosferische druk op iemands welzijn te verminderen

Het effect van atmosferische druk op mensen

Een significante verslechtering van de toestand resulteert in een afname of toename van de waarde met 10 of meer eenheden. Als u echter de weersvoorspellingen kent, kunt u tijdig maatregelen nemen om deze periode met minder negatieve gevolgen te verplaatsen.

Een afname van de indicator, een cycloon, wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door hoge troebelheid, vochtneerslag. Op dit moment veroorzaakt atmosferische druk in het leven van mensen met hypotensie onregelmatigheden in het ademhalings- en cardiovasculaire systeem, aanvallen van hoofdpijn, verslechtering van de spijsverteringskanaalfunctie.

Daarom is het belangrijk om uw eigen bloeddruk onder controle te houden.

Aanpassen aan de cycloon helpt de volgende acties:

 • gebruik van een grotere hoeveelheid vloeistof;
 • gezonde slaap;
 • contrast douche;
 • een kop koffie drinken.

Normaliseren van de aandoening kan met behulp van tincturen van medicinale planten zoals ginseng, citroengras, eleutherococcus.

Het effect van atmosferische druk op mensen

Benadering van de anticycloon, de zone met verhoogde atmosferische druk, belooft helder weer en geen abrupte veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Het vaakst reageert de persoon met een aanleg voor allergieën, hypertensie en ook bronchiale astma negatief op een hoge atmosferische druk. Dergelijk weer is gevaarlijk en wordt overschat door het gehalte aan schadelijke industriële onzuiverheden in de lucht.

Omdat het anticycloon helpt de concentratie van leukocyten in het bloed te verlagen, is er een aanzienlijke afname van de immuniteit, wat leidt tot een risico op infectieuze processen.

Om verslechtering te voorkomen, kunt u de volgende eenvoudige maatregelen gebruiken:

 • contrast douche;
 • beperking van het dieet, introductie van meer fruit in het menu, verzadigd met kalium;
 • gemakkelijke ochtendgymnastiek.
  Hoe de opbouw van de nagels te verwijderen?

Om te voorkomen dat de anticyclone ongemak veroorzaakt, is het raadzaam om alle belangrijke zaken uit te stellen en meer tijd te besteden aan rusten.

In het leven van de mens speelt atmosferische druk een belangrijke rol.

U kunt echter de negatieve invloed op het lichaam verminderen en u goed voelen, zelfs bij een sterke weersverandering.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply