Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren

Met het gevoel dat je 's morgens wakker wordt en je hele lichaam pijn doet, zijn veel ervan uit de eerste hand bekend. Als een onplezierige toestand optreedt na inspanning of fysieke overbelasting, is het soms zelfs aangenaam. Helaas verschijnt de spierpijn vaak "op een vlakke ondergrond"En doe er vanaf zonder medicatie wordt niet verkregen. Zodra de actie van de medicijnen eindigt, keert ze terug.

Wat zijn de oorzaken van dergelijke spierpijn door het hele lichaam en hoe deze te behandelen?

Sport is een belasting

Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren

Om een ​​of andere reden denken veel mensen dat sport gezondheid is. In feite is gezondheid lichamelijke opvoeding en sporten verhoogde fysieke inspanning, gespierde overspanning, pijnlijke sensaties, waar je een tijdje na een andere training van af kunt komen.

Spierpijn na lichamelijke inspanning komt voort uit de opeenhoping van melkzuur in de spieren wanneer de spieren hard werken. Als de training was "met geweld", Daarna is er een licht brandend gevoel en is er geen behandeling vereist.

Douchen om te ontspannen, een drankje dat energieverlies herstelt - bijvoorbeeld cranberrysap - en de pijngrens zal stijgen.

Zelfs onder getrainde sporters verschijnt na het trainen pijn. Bij het ontwikkelen van nieuwe elementen of het vergroten van de belasting van spiervezels treden microscopisch kleine breuken op. Deze kleine verwondingen doen het lichaam pijn en werpen hormonen en stoffen in het bloed die de regeneratie van weefsels versnellen om hen te genezen. Spieren nemen toe in volume - "opgeblazen", Het metabolisme versnelt, de immuniteit stijgt.

Maar soms moet je nadenken over hoe je spierpijn kunt verwijderen na de training. Dit gebeurt als overtrained, en de verwondingen waren significant.

De oorzaken van dergelijke verwondingen:

 • de lading werd overschat;
 • het trainingsregime is niet correct berekend en daarom heeft het lichaam geen tijd om te herstellen bij de volgende oefening.

In deze gevallen is het nodig om maatregelen te nemen, anders neemt de immuniteit af en zal het werk van het lichaam worden verstoord.

Hoe kom je na een actieve training van spierpijn af?

Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren
 • Heet bad met magnesiumzout. Als er geen magnesiumzout is, zal zeewater de taak aankunnen. Zouten dringen door de huid, herstellen beschadigde spiervezels, warm water verhoogt de bloedtoevoer;
 • Speciale massage;
 • Herhaalde training met gedoseerde belasting.

Als de blessure significant was, alleen volledige rust, superpositie - als de verwondingen in de ledematen - van het elastische verband, en niet-steroïde pijnstillers helpen.

Pijn in de spieren zonder een trainingsproces

Pijn in het hele lichaam, die optreedt buiten de fysieke inspanning, veroorzaakt spierkrampen. Ze kunnen worden veroorzaakt door:

 • ongemakkelijke houding, schending van houding;
 • spanning;
 • blootstelling aan externe factoren - bijvoorbeeld hypothermie of gebrek aan slaap;
 • ziekten van verschillende etiologie.
Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren

Deze factoren provoceren de ontwikkeling van primaire fibromyalgie - de pijnlijke sensaties die optreden in de spieren, pezen en ligamenten. De ziekte beïnvloedt de spieren van de borst, de onderrug, de onderste en bovenste ledematen, de schouder en nek.

De volgende over de frequentie van het begin van de ziekte, die onaangename sensaties in de spieren veroorzaakt, is spierpijn. Tijdens dit proces treft de pijn vrij grote delen spierweefsel.

Als er pijn is opgetreden na een trauma of als gevolg van een infectie, wordt de diagnose myositis gesteld.

Meer over de oorzaken van spierpijn

Meestal hebben patiënten klachten over "ziek"Feet. Alleen als de redenen zijn vastgesteld, begin je met de behandeling van spierpijn in de benen:

 • Platte voeten. Alleen comfortabele schoenen en het uitladen van benen - deze aandoening wordt niet gecorrigeerd en operatief;
 • Ziekten van bloedvaten, waaronder tromboflebitis. Specifieke behandeling: drukverbanden of -kleding, preparaten voor orale en plaatselijke behandeling;
 • Atherosclerose - alleen speciale preparaten;
 • Obesitas is een rationeel dieet;
 • Ziekten van het bewegingsapparaat - in elk geval zijn de therapeutische maatregelen afhankelijk van het klinische beeld.

De oorzaken van spierpijn in de handen doen denken aan de factoren die pijn veroorzaken benen, Tromboflebitis en spataderen worden echter zelden beïnvloed door bovenste ledematen. Pijnlijke sensaties kunnen primaire amyloïdose, reuma, ziekten van het perifere zenuwstelsel veroorzaken.

Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren

Hoe spierpijn in de schouder te behandelen, hangt af van de ziekte die het veroorzaakte.

Rugpijn wordt, naast de karakteristieke ziektes en verwondingen, veroorzaakt door problemen van het bewegingsapparaat - de wervelkolom. Deze omstandigheden veroorzaken ook pijn in de schouder en handen. In de meest milde gevallen worden korsettherapie, fysiotherapie, lokale behandeling, chondoprotectors, bloedstroomversterkers en het herstellen van de conditie van wervelschijven en het botsysteem gebruikt. Bij bepaalde ziekten is het onmogelijk om te doen zonder chirurgische ingreep.

Het verschijnen van pijn in de spieren tijdens de zwangerschap is te wijten aan de herverdeling van fysieke activiteit en de verplaatsing van het zwaartepunt.

Vóór de bevalling, volledig van de morbiditeit, die toeneemt met de groei van de foetus, is het onmogelijk om ervan af te komen, maar de volgende methoden helpen de toestand te verlichten:

 • oefentherapie;
 • ontvangst van een vitaminecomplex - alleen na overleg met de behandelende arts;
 • normalisatie van het werk- en rustregime;
 • emotionele ontspanning.

Spierpijn kan verschijnen met een obsessief verlangen om af te vallen, als het lichaam voortdurend wordt gekweld door harde zoutvrije diëten. Onaangename en pijnlijke sensaties, zelfs stuiptrekkingen, ontstaan ​​door een tekort aan voedingsstoffen. De pijn van vasten is in de meeste gevallen niet gevaarlijk, ze kunnen worden geblust door een oplossing van eetbaar zout te nemen. Maar langdurige marteling van het lichaam kan leiden tot dystrofie, anorexia en onomkeerbare effecten in het lichaam.

Nachtongemakken worden vaak geassocieerd met een tekort aan het lichaam van voedingsstoffen:

 • vitamines van groep B;
 • calcium;
 • magnesium;
 • fosfor.

Door de voorraad sporenelementen en vitamines in het lichaam aan te vullen, kunt u een gezonde slaap herstellen.

Therapie van pijnlijke sensaties in spieren

Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren

Als de oorzaken van pijn in de spieren ernstige ziekten zijn, begint de behandeling met de eliminatie ervan.

Om dezelfde pijnlijke symptomen te verwijderen die worden veroorzaakt door trauma of verhoogde fysieke inspanning, kunnen niet-steroïde medicijnen of breedspectrum pijnstillers helpen. Ze verlichten niet alleen de pijn, maar stoppen ook de ontstekingsprocessen.

Deze omvatten de volgende medicijnen:

 • "Mesulid";
 • "Amizon";
 • "Nise";
 • "Ibuprofen";
 • "Analgin" ...

Ze moeten na een maaltijd en een beperkte tijd worden ingenomen - ze irriteren het slijmvlies van de spijsverteringsorganen.

Met erosieve laesies van de darm, maagzweer en darmzweer om deze medicijnen te ontvangen - met uitzondering van analgin - zijn er contra-indicaties.

Met de nieuwste generatie medicijnen zijn de bijwerkingen minimaal en hebben ze geen agressief effect op het maagslijmvlies. De beroemdste zijn "celecoxib""nimesulide""Arcoxia".

Pijn in de spieren kan lokale hulpmiddelen effectief verwijderen:

Het hele lichaam doet pijn: de oorzaken van de pijnlijke toestand en de manieren om het te elimineren
 • anesthetische vloeistoffen die alcohol, menthol en eventuele anesthetica bevatten;
 • zalf "ibuprofen";
 • "diclofenac";
 • "Indomitatsin;
 • "Ben-Gay";
 • "fenylbutazon"En anderen.

Als zalven van spierpijn kunnen natuurlijke preparaten worden gebruikt: bijen- en slangengif, kamfer, peper-extracten, menthol.

Traditionele geneeskunde raadt u aan om alcoholcompressen, koollotions, honingcake en andere middelen op de getroffen plaatsen aan te brengen, waardoor de bloedtoevoer in het probleemgebied wordt versneld.

Er zijn andere methoden die helpen pijn te verwijderen. Deze massage, contrasterende temperatuureffecten, opwarmingsprocedures, fixatie van de dressing.

Hulp bij het herstellen van de procedure van naald- en reflextherapie, moddereffecten.

Pas voordat u met zelfbehandeling begint, moet u een arts raadplegen. In veel gevallen kan spierpijn worden veroorzaakt door pathologische veranderingen die zich in het lichaam voordoen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1