Schoonheid en gezondheid

Hoe acne op het gezicht te maskeren met en zonder make-up

Zelfs als u goed voor uw gezicht zorgt, kunt u het uiterlijk van acne niet uitsluiten. Maar er zijn veel manieren om huidgebreken thuis te maskeren.

Hoe gezichtsacne maskeren: tips make-up artiesten

De eenvoudigste manier is om ze te verbergen met behulp van speciale cosmetische producten, bijvoorbeeld tonale crèmes. In enkele minuten bereikt u een onberispelijk schoon gezicht.

Het volstaat om u te laten leiden door de volgende tips:

Hoe acne op het gezicht te maskeren met en zonder make-up
 1. Gebruik tonale crèmes van verschillende tinten. Eerst wordt het rode pukkel bedekt met het donkerste en bovenop wordt een lichte basis aangebracht;
 2. Minerale cosmetica aanbrengen. Dit zal het licht verstrooien dankzij de glanzende deeltjes;
 3. Decoratieve cosmetica moeten van hoge kwaliteit zijn, de poriën niet verstoppen.

Vergelijkbare methoden kunnen littekens en kleine littekens maskeren.

Als een vrouw geen tonale basis gebruikt, wordt een corrigerende pen gebruikt. Het zal helpen om een ​​rood pukkel of ander defect van dezelfde kleur te verbergen. Het corrigerende potlood heeft twee helften - groen en beige. De eerste blokkeert roodheid, de tweede maskers. Opgemerkt moet worden dat dergelijke geneesmiddelen een therapeutisch effect hebben.

Hoe snel puistjes verhullen: aanbrengen van een schraper, poeder

Verberg snel de ontsteking, zelfs buiten het huis zal de concealer helpen - een beige camouflagepotlood. Het potlood is bedekt met ontsteking en de huid eromheen. Het is beter als er twee afzenders zijn - donkerder en lichter. In dit geval wordt de huid rondom donker bewerkt en zijn de puistjes zelf licht. Hierna wordt het aanbevolen om het product te verduisteren en te verpoederen.

Je kunt ook poeder gebruiken. Puistjes worden eerst behandeld met de gebruikelijke crème en vervolgens besprenkeld met poeder. De resulterende heuvel is zacht gearceerd. Van tevoren wordt aanbevolen om een ​​foundationcrème op het behandelde gebied aan te brengen.

Tonale-mousse is de beste tool om donkere kringen onder de ogen te verwijderen. Het kan ook worden gebruikt om defecten op een gevoelige huid te maskeren. Het gereedschap moet een lichte structuur hebben, anders wordt het in vouwen geassembleerd. Als u geen decoratieve cosmetica wilt gebruiken, helpt het om zakken onder de ogen te verwijderen slechts een volledige nachtrust.

Hoe een puistje, litteken en vlek op de juiste manier te verbergen:

Hoe acne op het gezicht te maskeren met en zonder make-up
 1. Voordat je make-up start, wordt de gezichtshuid ontvet met een gel of tonic, waardoor de poriën smaller worden;
 2. De eerste wordt toegepast op de crème met laag vetgehalte. Welnu, als de laatste een ontstekingsremmende eigenschap heeft;
 3. Bovenop de basis worden decoratieve cosmetica aangebracht, bijvoorbeeld een foundation waarvan de tint iets lichter is dan de huidskleur. Donkere tinten zien er alleen goed uit op een gezonde huid. Het is noodzakelijk om roze tinten te vermijden, omdat ze de tekortkomingen benadrukken;
 4. Gebruik geen lichtroze blos. Als je niet zonder hen kunt, is het beter om lichtbruin te nemen;
 5. Vermom de vlekken om de hierboven genoemde concealer te helpen;
 6. Een homogene matte tint op de gezichtshuid geeft poeder;
 7. Het is noodzakelijk om af te zien van lipsticks met felle tinten, omdat deze de ontsteking visueel vergroten;
 8. De nadruk op het gezicht wordt overgebracht naar de ogen, waardoor ze expressiever worden.

Hoe puistjes te camoufleren zonder make-up thuis?

Velen weigeren make-up te gebruiken, vooral om de ontstoken huid te maskeren. Als u binnen enkele uren uw uiterlijk wilt verbeteren, kunt u eenvoudige maar effectieve methoden gebruiken. Ontsteking en roodheid verdwijnen vanzelfsprekend niet volledig, maar zullen wel aanzienlijk verminderen.

Acne wordt bijvoorbeeld behandeld met tandpasta, oogdruppels "Visine" of een actueel antibioticum. Deze remedies helpen roodheid te verminderen.

In plaats van "Visine" je kunt vasoconstrictieve druppels nemen. Druppels worden op watten aangebracht en gedurende 5-10 minuten in de koelkast bewaard. Vervolgens wordt het vlies op het pukkeltje aangebracht. Als de laatste groot en pijnlijk is, wordt de procedure verschillende keren herhaald.

Tandpasta droogt de huid erg droog, dus na acupressuurbehandeling en verwijdering van de remedie moet je je gezicht smeren met een vochtinbrengende crème.

U kunt ook Streptocide, Naphthyzine, Citramon en zelfs Paracetamol gebruiken.

Hoe acne op het gezicht te maskeren met en zonder make-up

Middelen in tabletten worden vermalen tot een poeder, aangebracht op acne en afgewassen na 10 minuten. Het medicijn in druppels wordt aangebracht en wacht tot het droogt, niet afspoelen. Deze middelen kunnen worden gebruikt na het verwijderen van abcessen, de behandeling van bloedende huiduitslag.

Een beroemd huismiddeltje is oploskoffie. Het wordt vaak gebruikt om kiespijn te elimineren, maar het kan ontsteking en roodheid effectief verlichten. Breng op de puistjes een beetje poeder aan, wrijf het zachtjes in de huid 2 minuten en was na een kwartier af.


Hoe puistjes te verhullen correct, als de hele nacht op voorraad is?

Als er tijd is, kunt u natuurlijke producten gebruiken zoals aloë-sap en citroensap. Deze stoffen worden afwisselend op het gezicht aangebracht. Zo'n eenvoudige methode zal de huid kalmeren en verlichten, wat roodheid zal beïnvloeden - ze zullen de volgende ochtend bijna onzichtbaar worden.

Aloë of citroensap kan worden toegevoegd aan waswater. Gebruik op dezelfde manier natuurlijke appelazijn. Deze producten kunnen de middelen van professionele cosmetica vervangen.

Gedurende 5-6 uur kunt u acne verwijderen met behulp van tea tree olie. Het heeft een bacteriedodende eigenschap, dus het verwijdert effectief irritatie en ontsteking. Het wordt puntsgewijs aangebracht met een wattenstaafje. Verbetering kan na de eerste behandeling worden waargenomen. Maak geen misbruik van de olie - veelvuldige toepassing in zijn pure vorm kan brandend lijken.

Verminder de acne of verwijder ze zelfs om het masker van eiwit te helpen. Opgeklopt in een licht schuim, wordt het eiwit puntvormig aangebracht of op het hele gezicht. Doe dit meerdere keren, zodat elke vorige laag kan drogen. Als het gezicht goed wordt behandeld, drogen de huiduitslag snel.

Thuis kunt u zeep scrubben: klop het schuim uit babyzeep, leg het op een spons, strooi er ½ theelepel bovenop. van fijn zout. Het resulterende mengsel behandelt de plek van ontsteking voorzichtig op de neus of een ander deel van het gezicht en spoelt na een paar minuten.

Vergelijkbaar met de voorbereiding "Visine" er is ijs. U moet een kubus ijs of een ander koud voorwerp op het pukkeltje aanbrengen om de bloedvaten te verkleinen en dienovereenkomstig roodheid verminderen.

Hoe acne op het gezicht te maskeren met en zonder make-up

Bodyaga is een remedie die bij elke apotheek kan worden gekocht. Het wordt aanbevolen om poeder te gebruiken. Voor 1 theelepel. Dit vereist 1 theelepel. water. De resulterende pap wordt puntvormig aangebracht en na 30 minuten afgewassen. De bodywoman op het gezicht zal lichtjes branden - dit is normaal. U kunt aspirine (acetylsalicylzuur) gebruiken. De tablet wordt getritureerd, er wordt een beetje water aan toegevoegd en op elke puist wordt pasta aangebracht.

Als noodhulp is een kompres van aloëpulp geschikt.

Het wordt aanbevolen om het te gebruiken in de aanwezigheid van etterige puistjes. Aloë trekt de pus eruit en maakt de wond schoon. Verwijder snel de ontsteking is alcohol tinctuur van calendula. De lotion erachter elimineert effectief roodheid.

Deze methoden zijn alleen geschikt als tijdelijk hulpmiddel. Als acne een constante zorg is, moet u een dermatoloog raadplegen en een behandeling ondergaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 6 = 16