Hoe maak je een body painting op het gezicht en wat is hiervoor nodig? | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Hoe maak je een body painting op het gezicht en wat is hiervoor nodig?

Body art (van de Engelse body art - "lichaamskunst") - vandaag de dag een populaire avant-garde kunstvorm, waarbij het hoofddoel van de kunst zelf wordt het menselijk lichaam, en de inhoud ervan wordt onthuld met behulp van gebaren, gezichtsuitdrukkingen, en toegepast op het lichaam ornamenten en tekeningen. body painting stelt iedereen in staat om zich te uiten, om hun eigen mening over wat, bijvoorbeeld, over te gaan tot hun standpunt te verdedigen uit te drukken.

Bijvoorbeeld, tijdens bijeenkomsten die gericht zijn op het beschermen van de rechten van onze jongere broers, maken de verdedigers een lichaamsschildering op het gezicht en lichaam.

Wat te tekenen?

Hoe maak je een body painting op het gezicht en wat is hiervoor nodig?

De meest populaire, populaire en favoriete onder kinderen en volwassenen van vandaag is body painting op het gezicht. Doe het voor Halloween, Oud en Nieuw of een ander thematisch feest.

Veel mensen geven de voorkeur aan dit specifieke soort kunst. Immers, als een schedel, een vlinder of een kat, geverfd met kleuren, na een vakantie gemakkelijk wordt weggewassen, dan kun je bijvoorbeeld niet gewoon van de gevulde tattoo af.

Nou, een nog belangrijker voordeel is de beschikbaarheid - om een ​​persoon te schilderen, is het niet nodig om naar een gespecialiseerde salon te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een aantal lessen schilderen voor een professionele kunstenaar, maar je kunt het zelf thuis zelf doen of om hulp vragen van familieleden of vrienden. Je kunt ook lessen in bodyart op internet zoeken.

Waar te beginnen?

Goed gepland - half gedaan. Dat is waarom alvorens te beginnen met het beslissen over een thematische foto.

Je kunt fantasie verbinden en zelf iets exclusiefs bedenken, of je kunt make-upopties zoeken in gespecialiseerde tijdschriften of online bronnen.

Bijvoorbeeld, op Halloween body painting kan worden gedaan in het gezicht van een vlinder, Dryade, Kikimora, Blue Dragon, Witches, Dark Angel eyed piraat, Vampirella, Chertovika, Fire Demon, Margaret en t. D.

Op feestdagen New Year's, meestal op het gezicht doen body painting in de vorm van een dier dat het komende jaar symboliseert -. The Dragon, Paard, Snake, Geit, Bull, kat, tijger, aap, etc. Echter, je kunt doen traditionele beelden Sneeuwvlokken, Snow Maiden, Kerstman, sneeuwman of dwerg.

Voor een specifiek thematisch feest kan een lichaamsschil op het gezicht in de vorm van een schedel, skelet, spin, bloedende wonden, littekens, hoofdhuid geschikt zijn.

Voor kinderfeestjes - matinees, verjaardagen - zijn dergelijke tekeningen van bodypainting op het gezicht geschikt:

 • Vertegenwoordigers van flora en fauna - in de vorm van een kat, lynx, libel, beer, bij, vlinder of bloem;
 • Sprookjesfiguren - prinsessen, feeën, ridder;
 • Personages van sprookjes en cartoons - Barbie en haar vriend Ken, Superman, Spider-Man, etc.

Let op. Als je een lichaamsschilderij gaat maken voor een kind, houd er dan rekening mee dat hoe kleiner de kruimel van jaren is, hoe moeilijker het zal zijn om lang op één plek te blijven zitten. Kies daarom enkele eenvoudige ideeën om een ​​afbeelding te maken (dit kunnen bijvoorbeeld schattige dieren zijn die gemakkelijk en snel kunnen worden getekend - Konijn, Konijn, Muis, enz.).

Laat het kind tijdens het proces aan het beeld wennen: vertel een fascinerend verhaal, praat met hem over het scenario van de vakantie. Het is onaanvaardbaar om tegen het kind te schreeuwen en hem te dwingen rustig en soepel te zitten - dit zal alleen de gemoedstoestand van iedereen bederven en zelfs tranen veroorzaken.

Je kunt zelf afbeeldingen op je gezicht tekenen, maar als je dit voor de eerste keer doet en je bent niet zeker van je capaciteiten, gebruik dan stencils die je in gespecialiseerde winkels kunt kopen.

Welke kleuren te gebruiken?

Voor dit doel is het het beste om speciale professionele verven te gebruiken voor bodypainting op het gezicht van aquagrim. Ze kunnen worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel. Dergelijke verven veroorzaken geen allergische reacties, zijn absoluut veilig, vallen goed op de huid, gaan lang mee en worden na afloop van het evenement gemakkelijk afgewassen met water en zeep.

Controleer bij het kopen het kwaliteitscertificaat van het product en let op de vervaldatum.

Hoe maak je een body painting op het gezicht en wat is hiervoor nodig?

Om de details van het patroon af te bakenen, moeten speciaal gekleurde watermarkeringen worden gebruikt.

Als u echter niet de mogelijkheid heeft om speciale verven en markeringen aan te schaffen, kunt u gewone gouache gebruiken. Breng voor de ingreep een crème aan op de huid - hierdoor blijven de kleuren langer mooi.

Gebruik nooit aquarellen, vooral goedkope. Bovendien geven ze geen rijke, heldere kleuren en snel verkruimelen ze, maar ze bevatten ook oxiden van zware metalen, en daarom kan interactie met de huid allergische reacties veroorzaken.

Hoe maak je een foto?

Maak eerst alle benodigde materialen:

 • verf;
 • stencilafbeeldingen;
 • borstels voor make-up van verschillende maten;
 • decoratieve cosmetica (lippenstift, mascara, brokkelpoeder, corrector, contourpotloden van verschillende kleuren);
 • wattenstaafjes;
 • vochtige doekjes;
 • een haardroger;
 • mantel voor de schouders;
 • twee spiegels (groot en zak).

Laten we nu aan de slag gaan:

 • Bereid eerst de huid voor. Was je gezicht grondig met zeep of een speciale cosmetica. Als er vegetatie op het gezicht zit, scheer het dan. Veeg de huid af en breng er een moisturizer op aan. Na een tijdje klop je zachtjes op de huid met een papieren handdoek. Zorg om de crème af te vegen is niet nodig;
 • Wikkel een mantel of een grote handdoek om vlekken op kleding te voorkomen;
 • Ga voor een grote spiegel zitten, bevestig het sjabloon aan je gezicht en vertaal het met kopieerpapier. Cirkel vervolgens de bodypainting op het gezicht met een zacht contourpotlood;
 • Volgens de instructies op de verpakking, bereidt u de verf voor en brengt u de vereiste hoeveelheid op het gewenste gebied aan. Je kunt wachten als het uit zichzelf droogt, en je kunt een föhn gebruiken (door de minimumtemperatuur in te stellen) en de laag drogen;
 • Plaats op dezelfde manier afwisselend alle kleuren op het gezicht;
 • Verwijder voorzichtig de wattenstaafjes van verf die per ongeluk buiten de contouren van de tekening terechtkwamen;
 • Na de tekening kunt u de hoofdmake-up starten - volgens het beoogde beeld, make-up uw ogen en lippen, een blos aanbrengen; behandel de huid waar nodig met poeder. Met behulp van decoratieve cosmetica, kunt u de expressiviteit en waardigheid van de afbeelding benadrukken, mogelijke huidgebreken corrigeren;
 • Een dunne laag transparant poeder kan over het afgewerkte patroon worden aangebracht. Versier zo nodig de "product"Cosmetische glitter en strass steentjes, ze op de lijm voor de huid.
Hoe maak je een body painting op het gezicht en wat is hiervoor nodig?

Naar bodypainting op het gezicht was een succes, er is geen reden om te haasten - wacht zeker op het volledig drogen van elke laag verf, anders zullen de kleuren zich eenvoudig verspreiden en zal het werk opnieuw moeten beginnen.

Dit is belangrijk! Als je een gevoelige huid hebt, controleer dan voordat je de verf op je gezicht aanbrengt of ze allergisch zijn. Om dit te doen, gedurende 10 minuten, een beetje verf aan de binnenkant van de pols aanbrengen en de reactie volgen.

Als er een jeuk, een branderig gevoel of andere onplezierige sensaties zijn, spoel alles dan meteen weg met water en gebruik dit product niet meer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 2