Schoonheid en gezondheid

Hoe maak je schellak thuis

De voordelen van schellak werden door veel vrouwen gewaardeerd. Een stabiele coating duurt twee tot drie weken zonder schilfers en krassen, zodat u het gekozen type manicure kunt dragen zonder moe te worden "reparaties"En opnieuw schilderen. Het is ideaal voor jonge moeders, werkende meisjes, maar ook voor een lange reis, bijvoorbeeld op zee.

Hoe maak je schellak thuis

Vereiste hulpmiddelen

Allereerst heeft u een set bekledingen met ten minste één kleur nodig. Sommige componenten kunnen worden vervangen door meer budgettaire opties van goedkope fabrikanten, of u kunt alles van één kopen.

Je hebt nodig:

 • Gereedschap voor manicure - tang, spatel, oranje stok, zagen schuurkorrel 220-240, buff;
 • middelen voor het verwijderen van nagelriemen;
 • borstel voor het reinigen van spijkers uit stof;
 • primer (dehydrator, ontvetter);
 • UV-lamp 36 watt (aanbevolen vermogen);
 • basiscoating schellak;
 • toning coating shellac;
 • eindlaag shellak (boven);
 • niet-pluizende servetten;
 • middelen voor het verwijderen van de kleverige laag;
 • vloeistof voor het verwijderen van schellak;
 • folie met sponzen.

Volgorde van acties

De huistechnologie van schellak verschilt niet van salon, omdat bijna geen onderdeel kan worden vervangen. Als uitzondering kunt u in plaats van een vloeistof om de kleverige laag te verwijderen gewone alcohol gebruiken, maar professionals dringen erop aan dat dit de kwaliteit van de manicure schaadt.

 1. doe een droge manicure zonder crèmes en oliën;
 2. vorm de spijker in de nagelvijl;
 3. Behandel elke nagel met een baff of een zachte vijl voor een betere grip;
 4. maak de nagels en de handen schoon van de nagelstofborstel;
 5. breng de primer aan en droog het zonder een lamp;
 6. breng een dunne laag van de basislaag aan, die het spijkeruiteinde afdicht;
 7. houd je hand 1,5 minuut in de lamp;
 8. breng de hoofdtoon in een dunne laag aan, druk goed in de borstel;
 9. Droog in de lamp gedurende 1,5 minuut;
 10. de tweede laag van toon is dichter, verzegel de kolf;
 11. Droog gedurende 2 minuten;
 12. breng de afwerklaag zorgvuldig aan in één dikke laag;
 13. de laatste droging in de lamp is 2 minuten;
 14. verwijder de kleverige laag na polymerisatie van de top met een speciaal gereedschap.

De hele procedure duurt ongeveer een uur, maar naarmate u de vaardigheid verwerft om met een dikke gel-lak textuur te werken, wordt deze tijd teruggebracht tot 40 minuten.

Hoe maak je schellak thuis

Nuttige tips

 • Als u gaat ontwerpen, selecteert u ten minste twee tinten van de hoofdklep. U kunt een set kopen voor ontwerp volgens het principe van "kleur + pailletten""kleur + mica"Of twee of drie contrasterende tinten om uit te kiezen.
 • Combineer koude tonen met koude, warme met warme of neutrale kleuren. Voeg geen doorschijnende shellac dichte of glanzend nacre toe.
 • De kleverige lagen gevormd na de polymerisatie van de basislaag en de eerste laag worden niet verwijderd, en dit verbetert de hechting daartussen. U kunt slechts één laag van de hoofdtoon toepassen, maar dan zal deze semi-transparant zijn. Als dit het effect is dat u verwacht, hoeft u het niet opnieuw te schilderen.
 • Om de finish mooi na het stollen te finishen, moet deze gelijkmatig dichte laag krijgen. Vlek het nagelriem, de zijkanten van de nagel en zorg ervoor dat de vrije rand van de nagel wordt afgedicht met een goed geperste borstel. Deze techniek zorgt voor de maximale tijd van het dragen van manicure.

Schellak verwijderen

Hoe maak je schellak thuis

De belangrijkste kwaliteit van gelvernissen is duurzaamheid, dus het verwijderen ervan kost meer tijd en moeite. Maar om schellak af te snijden, zoals spijkers, is er geen behoefte aan.

 1. Neem tien stukjes folie, ter grootte van het handige om de punt van elke vinger stevig om te wikkelen.
 2. Bereid gewateerde schijven voor, snijd ze in twee delen. Er zijn merksets van folie met spons, maar vrouwen hebben gemerkt dat de natte schijven niet slechter zijn.
 3. Snijd de schijven met geïmpregneerde vloeistof om schellak of gebruikelijke middelen voor het verwijderen van vernis te verwijderen. Bevestig aan de spijkers en wikkel elke vinger gedurende 5 minuten met een stuk folie.
 4. Glijdende beweging, verwijder de folie en schraap de overblijfselen van schellak met een stok. U kunt de nagels met oude buff reinigen en vervolgens de olie wrijven.
 5. Mogelijk moet u de procedure opnieuw herhalen of gewoon opnieuw door een tissue lopen met een vloeistof.

Het wordt niet aanbevolen om aceton of andere geïmproviseerde oplosmiddelen te gebruiken. En je zult schellak natuurlijk niet kunnen verzachten en verwijderen met alcohol of azijn.

Professionals raden aan een pauze te nemen tussen het dragen van gel-lak. Na twee keer moet je nagels laten rusten om de water-vet balans te herstellen - niet minder dan een week. Zorg op dit moment voor uw handen met crèmevormende en voedende oliën.

We maken een jas

Een mooie en nette look van manicure kan ook worden gemaakt met schellakmaterialen. Hij zal je alle drie de weken plezieren, en zelfs langer. Transparante coating verliest zicht niet uit, zelfs als nagels groeien.

De volgorde van bewerkingen en de droogtijd worden aangegeven in de tabel:

Hoe maak je schellak thuis

De Franse schellak heeft zijn eigen problemen.

Als u een smile-line wilt toepassen, kunt u stencils niet gebruiken. Kleverige tracks over de basistoon, die overblijven na verwijdering, kunnen niet worden verwijderd zonder de kwaliteit van het werk te schaden. Bovenop dergelijke sporen hecht de eindlaag bovendien niet goed aan het substraat - afgebroken binnen een paar dagen en tot de volledige diepte van de coating. Daarom moet je handmatig een glimlach maken.

Hoe een ideale witte rand te tekenen:

 1. een bijna drooggeperste borstel trekt een glimlach met twee slagen - van de randen naar het midden,
 2. teken een vloeiende lijn uitlijnen. Nu heb je een pad getekend dat je niet meer aanraakt.
 3. knipte een borstel uit met gestippelde lijnen bijna loodrecht op de nagellak de hele vrije rand.

Klaar!

Nog een paar tips:

 • Als je niet gewend bent een jas zonder sjabloon te tekenen, oefen dan meerdere keren op gewone vernis.
 • Vóór de verantwoorde procedure moet u uw armspieren niet belasten, geen zware tassen dragen - uw handen zullen beven en u zult niet in staat zijn om een ​​gelijkmatige lijn uit te brengen.
 • Het is handig om de blanke lak gel lepel, giet het in een grote vlek op duurzame coating - kunststofdeksel uit een kan of een stuk schuim en borstel poppy daar.
 • Knijp de borstel rond de hals van de fles.
 • Verf met elke laag het uiteinde van de nagel, wikkel de borstel lichtjes onder de nagel en sluit deze af.

Welke kleurencombinaties om te kiezen?

Beige en karameltinten van de jas zijn nu in aantocht, dus volg het advies en kies koele roze tonen.

De meest populaire opties zijn:

 • wit + roze glans;
 • wit + lila met een diamanttint;
 • wit + roze parelmoer.
Hoe maak je schellak thuis

Willen een strikte witte rand krijgen en absoluut transparant toon is beter om de laatste met een lichte schaduw van roze, dat is vrijwel niet te onderscheiden kiezen, en tegelijkertijd goed Tonirujushchaja.

Daarentegen benadrukt een transparant als waterlak onnodig de onvolkomenheden van een natuurlijke nagel.

Kies voor een feestelijk jasje of een trouwjas een zilveren of gouden tint en microbloesjes. De mode voor de combinatie van zilver en goud is voorbij, dus kies voor een van de kleuren.

Een jas met glitters of een jasje met mica heeft een schone witte rand en een bed bedekt met holografisch mica nodig. Mica kan een neoneffect hebben, dat in het donker een zeer mooie schittering geeft.

Om een ​​jas te maken voor op kantoor, kies je een roze parelmoer voor het bed en de kleur van ivoor voor de vrije rand van de nagel.

Een gekleurde jas verwijst naar de dagelijkse manicure in de stijl van kazhual. Teken een lijn van een lach in elke kleur. De meest trendy dit seizoen - citroengeel, turkoois, koninklijk blauw, scharlaken, kers, bordeaux, mandarijn, antraciet, blauw-zwart. Gebruik geen bruine en grijze tinten voor de gekleurde jas.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

83 − 75 =