Hoe vette glans uit het gezicht te verwijderen: noodmethoden | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Hoe vette glans uit het gezicht te verwijderen: noodmethoden

Dikke glans op het gezicht veroorzaakt vaak een verwende stemming wanneer we, wetend over uw probleem, het vertrouwen verliezen in onze eigen aantrekkingskracht in de ogen van anderen.

Hoe vette glans uit het gezicht te verwijderen: noodmethoden

Een briljant gezicht werd ooit beschouwd als een teken van schoonheid – in middeleeuws Europa, vooral in Spanje, nobele schoonheden ingevette wangen en voorhoofd met speciale lippenstift en gewone mensen – met olijfolie.

Maar vandaag ziet de glans op het gezicht er rommelig uit, ontneemt het de indruk van frisheid en mooie make-up. Daarom is het zo belangrijk om voor je huid te zorgen, vooral omdat het niet zo moeilijk is als het lijkt. 

5 redenen voor vettige glans op het gezicht

Natuurlijk, in de zomerse hitte of tijdens het trainen in de sportschool, schijnt een persoon bij iedereen zonder uitzondering. En het gaat niet alleen om zweten – de persoon hoort niet bij plaatsen met zwaar zweten. De bloedstroom naar de vaten en haarvaten in de huid zorgt ervoor dat de talgklieren intensief vet produceren.

Maar deze inherente eigenschap van de huid werkt niet altijd alleen op deze momenten.

De oorzaken van overmatige talgafscheiding en, als gevolg daarvan, een schitterend gezicht, zijn verschillend: 

 • klimatologische omstandigheden (een scherpe verandering in de klimaatzone, hitte, vochtigheid boven 60%);
 • microklimaat van de kamer (verblijf in een stoffige en benauwde ruimte, werk bij de kachel);
 • problemen met de spijsvertering (huidconditie is sterk afhankelijk van de gezondheid van de darmen, lever en pancreas);
 • hormonale uitbarstingen en aanpassing – puberteit, menstruatie, zwangerschap en borstvoeding, menopauze;
 • Aangeboren huidtype in combinatie met onjuiste verzorging. 

Huidtype, lijdt aan glans, kan vettig zijn of een combinatie (dik voorhoofd, neus, kin en droge wangen). In de afgelopen jaren onderscheiden schoonheidsspecialisten een speciaal, verworven type huidvet en drogen tegelijkertijd. Preciezer gezegd, het is een vette huid, die lijdt aan uitdroging, maar talg blijft produceren.

Al deze soorten kunnen gevoelig zijn, hoewel het in het vettype nogal zeldzaam is. Na het bepalen van uw type, gaat u verder met het elimineren van glans met de juiste middelen. 

Noodmatten

Niemand betoogt dat het effect van mattering op de lange termijn alleen met goede zorg wordt verkregen – regelmatig en met het gebruik van fondsen die zijn ontworpen voor een specifiek type huid. Maar hoe verwijder je de dikke glans van je gezicht als je geen twee of drie weken over hebt om jezelf op orde te brengen?

U moet bijvoorbeeld kijken naar “excellent“Al vanavond. Laten we eens kijken hoe je het probleem snel kunt oplossen (hoewel tijdelijk). 

Gedurende 1 minuut kun je je gezicht matten met servetten en poeder. Om dit te doen, moet het poeder een transparante tint zijn, zeer fijn vermalen, bij voorkeur uit een reeks minerale cosmetica. Sommige merken hebben brokkelpoeder in een case-brush of met een membraan en een trekje in de set – ze zijn gemakkelijk mee te nemen in een make-up tas en ze doen hun werk beter dan conventionele compacte poeders. Gebruik geen bruin poeder om het glanzende voorhoofd of de neus te verbergen, anders worden er donkere plekken en knobbeltjes op de huid aangebracht.

Hoe vette glans uit het gezicht te verwijderen: noodmethoden

Voor poeder of in plaats daarvan kunt u speciale cosmetische servetten gebruiken bij vette glans. Deze delicate servetten zijn van twee soorten – droog en vochtig. De eerste handeling als een vloeiblad, het absorberen van vet. De laatste lossen op en absorberen vet door middel van tonische impregnering, evenals matte talk, die ook daarin aanwezig is. Over het algemeen is dit de beste noodoplossing, maar er is een minpuntje – je moet er constant aan denken of het tijd is om je gezicht nat te maken. 

Gedurende 15 minuten zal cosmetisch water opfrissen. Een prachtig middel voor eenvoudige en snelle verzorging – cosmetisch water in een spray. Het kan een micellair, thermaal water of een minerale spray zijn. Hoe ze te gebruiken?

We nemen een paar minuten de tijd: 

 • we verwijderen oorbellen, glazen, we sluiten onze ogen;
 • spuit het gezicht en de hals lichtjes in met een spray;
 • wacht tot de huid een beetje droog is;
 • juiste make-up. 

Sommige fabrikanten van cosmetische wateren wijzen de verpakking rechtstreeks erop dat hun product de hele dag op make-up kan worden aangebracht, zonder te hoeven vrezen dat het “zal drijven“. Het gaat allemaal om speciale spuittoestellen die iets produceren dat eruitziet als een natte waas, waardoor er geen druppels op het gezicht achterblijven. Cosmetische wateren lossen grote vetmoleculen op en maken de gezichtstoon glad – niet afvegen en de huid glanst niet. 

Maak gedurende 1 uur een masker van klei. Als je thuis bent en de tijd hebt, reinig je je gezicht en breng je een masker van blauwe klei aan. Dit natuurlijke product absorbeert vet niet alleen van het oppervlak, maar trekt ook zijn overtollige poriën aan – het is een eersteklas reiniging vóór de make-up. Breng na het masker een hydraterende dagcrème aan en ga verder met de normale make-up – het matte effect van het masker houdt minimaal 18 uur aan. 

Basisverzorging tegen glans

Om de glans in de T-zone te verminderen, dagelijkse verzorging van de huid in drie fasen – reinigen, tonifiëren en hydrateren. Van voedzame nachtcrèmes is het mogelijk om te weigeren, vooral in een warm seizoen.

Kies middelen met hyaluronzuur voor hydratatie, met zuurstof voor de lipide balans van de gecombineerde huid, met kruidenextracten voor fluweelzachtheid en zuiverheid (roos, ylang, kamille, aloë).

Twee keer per week scrubben met een mild reinigingsmiddel met kleine deeltjes. Kunt bereiden home agent: havervlokken in gaas zakken, gestoomd gedurende 1 minuut in een beker met warm water, perfect te verwijderen vet en stof, terwijl zachtjes nauwe poriën, exfoliëren de laag van dode cellen, vernieuwen en verjongen.

Uitstekend matiruet-gistmasker: zachte gist een beetje strekken in gekookt water en deze brij op het gezicht aanbrengen, waarbij de ogen worden vermeden. Was na 20 minuten het masker met koud water, toon en bevochtig het gezicht. Gisten perfect schoon en smal de poriën, evenals het voorkomen van puistjes voorkomen. 

Hoe vette glans uit het gezicht te verwijderen: noodmethoden

Verminder vermoeidheidsproblemen met eenvoudige tips: 

 • zich houden aan een gematigd dieet met een beperkte hoeveelheid kruiden en de uitsluiting van gerookte producten en vet voedsel;
 • was water op kamertemperatuur – heet water activeert talgklieren en koude droogt;
 • geen misbruik maken van kunstmatige zonnebrand, omdat bestraling in het solarium de huid verwarmt en hormonale processen (melaninevorming) in het haar veroorzaakt, die het werk van de talgklieren doen toenemen en tegelijkertijd droog maken;
 • raak het gezicht alleen aan met servetten of net gewassen met zeep en handen, was een keer per week alle make-upborstels schoon, en een bladerdeeg en spons – het beschermt eens per drie dagen tegen ziektekiemen en ontstekingen. 

Zoals je ziet, is het verwijderen van vettige glans niet zo moeilijk, het belangrijkste is om te weten wat je hiervoor nodig hebt. Kies de tool die je leuk vindt en vergeet hem niet te gebruiken!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 76 = 77