Schoonheid en gezondheid

Hoe zich te ontdoen van zweten van de voeten: de beste middelen

Helaas is zweten heel gewoon. Lijd aan haar en mannen en vrouwen, en soms zelfs kinderen. Volgens statistieken treedt er bij elke derde persoon meer zweten op. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat de oorzaak van het uiterlijk is, hoe je ermee moet vechten en welke middelen van zweten van de benen en andere delen van het lichaam zullen helpen om het probleem aan te pakken.

Waarom is er zweten

Hoe zich te ontdoen van zweten van de voeten: de beste middelen

Zweten is normaal. Het is ontworpen om de lichaamstemperatuur van het menselijk lichaam te regelen. Gemiddeld wordt ongeveer 0,2 liter zweet per dag afgegeven. Bij mensen die lijden aan overmatig zweten, is transpireren echter aanzienlijk hoger dan normaal.

Zweet is niet alleen water, het heeft een enorme hoeveelheid onzuiverheden. Dit is cholesterol, verschillende sporenelementen, evenals vetzuren. Een dergelijke samenstelling is het beste medium voor de vermenigvuldiging van bacteriën. Daarom gaat zweten, vooral op de voeten, meestal gepaard met een onaangename geur. Maar dit is niet het enige negatieve gevolg van toegenomen zweten.

Het gaat ook vergezeld van:

 • verslechtering van de huidconditie;
 • schimmelinfectie;
 • het verschijnen van likdoorns en eelt;
 • voorkomen van verschillende huidziekten.

Dat is waarom je hoog zweten niet zonder aandacht moet laten. Maar voordat u een remedie voor zweten gaat gebruiken, moet u de redenen voor het uiterlijk ervan begrijpen.

Er zijn een enorm aantal redenen geïdentificeerd die kunnen leiden tot een hoge mate van zweetafscheiding. De meest voorkomende zijn de volgende:

 • onjuiste, evenals onvoldoende huidverzorging;
 • hoge mate van stress en emoties;
 • schoenen van slechte kwaliteit, sokken gemaakt van synthetische materialen;
 • huidziekten, inclusief ziekten gerelateerd aan schimmels;
 • hoge fysieke belasting;
 • tumoren, ziekten van het zenuwstelsel en endocriene systemen.

Voordat u begint met het gebruik van een remedie voor zweten van de benen en andere delen van het lichaam, is het belangrijk om een ​​proces van hygiëne in te stellen en de oorzaken van het probleem op te lossen.

Drogisterijen tegen zweten van voeten

Tegenwoordig heeft de markt een groot aantal cosmetische producten die beloven te helpen omgaan met het probleem van hoog zweten. Maar het positieve effect zal niet worden bereikt als u ze van tijd tot tijd gebruikt, zonder de instructies op te volgen.

Bij het kopen van cosmetica moeten de volgende tips in acht worden genomen:

Hoe zich te ontdoen van zweten van de voeten: de beste middelen
 • het is beter om te stoppen met de keuze van geneesmiddelen die worden verkocht in een apotheek of een gespecialiseerd schoonheidssalon;
 • zou idealiter twee manieren moeten gebruiken om voeten te transpireren - 's ochtends en' s avonds;
 • 'S Nachts is het noodzakelijk om romige bereidingen, evenals balsems toe te passen;
 • in de ochtend om hoge niveaus van zweten te bestrijden, kunt u vloeistof en talk gebruiken;
 • de beste optie is de medicijnen die gelijktijdig vechten met toegenomen zweten en de ontwikkeling van schimmelziekten van de huid voorkomen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat cosmetica de ernst van het probleem slechts een beetje verzachten, ze kunnen niet overweg met verwaarloosde gevallen. In dergelijke situaties is het het beste om toevlucht te nemen tot speciale medicijnen.

Hoe zich te ontdoen van zweten van de voeten: de beste middelen

Het gebeurt dat het probleem gebruikelijk is in verschillende delen van het lichaam. In dit geval kunt u een uitgebreide remedie kopen voor het zweten van oksels in de apotheek, die ook voor de voeten kan worden gebruikt. Veel positieve recensies, bijvoorbeeld over het medicijn Teymurova plakken. Het heeft een antiseptisch en deodoriserend effect, droogt de huid en verlicht de ontsteking.

Als er op de benen tekenen zijn van een schimmelziekte: roodheid, jeuk, peeling, scheuren, kun je het medicijn aanbrengen Borozin. Dit middel tegen zweten en de geur van voeten met succes bestrijdt de schimmel. Als gevolg hiervan is het met de toepassing mogelijk om van een reeks problemen af ​​te komen.

Velen geloven dat de drug de meest effectieve remedie is tegen transpirerende voeten in de apotheek Driosol. Ze houden er echter geen rekening mee dat het mechanisme van verstopping van de zweetklieren is gebaseerd op de werking ervan. Als gevolg hiervan is het mogelijk om allergie met een hoge waarschijnlijkheid te krijgen. Gebruik daarom Driosol zeer zorgvuldig en uiterst zelden.

Wat anders om zweten te behandelen?

Als het niveau van zweten te hoog is en ernstige ongemakken veroorzaakt, wordt het aangeraden om meer drastische maatregelen te nemen. Onder hen, de meest populaire zijn elektroforese en botox.

Wanneer elektroforese op de huid van de voeten wordt beïnvloed door kleine pulsen van elektrische stroom. Als gevolg van deze procedure wordt de activiteit van de zweetklieren aanzienlijk onderdrukt. Aanvankelijk wordt de elektroforese om de andere dag gedurende twee weken uitgevoerd. Dientengevolge wordt transpireren met 1-2 maanden verminderd. Later, met zijn her-verschijning, zullen kortere behandelingskuren ook helpen.

Deskundigen wijzen erop dat er nog een andere effectieve remedie voor transpiratie is die langdurig een positief effect heeft - injecties van Botox. Daarbij kan het ook op de benen worden gebruikt.

Botox remt de productie van een klierpuls vanuit een geschikte zenuw ernaar. Hierdoor wordt het zweten aanzienlijk verminderd zonder de klier te beschadigen. Het positieve resultaat van deze procedure wordt langer dan zes maanden bewaard.

Folkmedicijnen voor zweten

Folkmedicijnen voor zweetvoeten zijn vaak niet minder effectief dan radicalere methoden. Gebruik voor deze doeleinden vaker verschillende bouillons.

 • Eiken schors
Hoe zich te ontdoen van zweten van de voeten: de beste middelen

Om het afkooksel van de bast van eik te bereiden, moeten 3 eetlepels grondstof worden gevuld met twee liter kokend water. Het resulterende mengsel moet gedurende 10 minuten worden gekookt. Laat de oplossing na afkoeling leeglopen.

Het is heel gemakkelijk om een ​​afkooksel te gebruiken. Was eerst je voeten grondig met water en zeep. Daarna worden ze ongeveer een kwartier in een bad met afkooksel neergelaten. De procedure van de traditionele geneeskunde moet elke dag ongeveer een week worden herhaald, waarna u kunt pauzeren totdat het probleem zich opnieuw voordoet.

Trouwens, de schors van eik is ook een heel goede folk remedie voor het zweten van oksels. Om in dit geval te gebruiken, wordt de bouillon bevochtigd met een zachte doek en gedurende ongeveer 20 minuten op het probleemgebied aangebracht.

 • Afkooksel van paardestaart

Neem 4 eetlepels. paardestaartblaadjes, voeg 1 liter kokend water toe. Hierna moet de oplossing op een langzame brand worden gezet en gedurende vijf minuten garen.

Het resulterende product moet worden gefilterd en verdund met een liter water. Deze oplossing wordt gebruikt voor voetbaden en laat de poten er ongeveer 20 minuten in zakken.

 • salie

Om de bouillon voor te bereiden wordt een glas gras gegoten met een liter kokend water. In tegenstelling tot de vorige volksrecepten hoeft salie niet te worden gekookt. Genoeg om te dekken en slechts 5 minuten aandringen.

Een warm gefilterd beslag wordt gebruikt voor voetbaden. Degenen die op zoek zijn naar folk remedies voor het zweten van oksels, kunt u ook adviseren salie. Het is voldoende om een ​​doekje aan te brengen dat is bevochtigd met afkooksel of een verband op de huid. Om dergelijke procedures te doen zou elke dag moeten zijn. De duur van elk van hen moet minstens 15 minuten zijn.

 • zout
Hoe zich te ontdoen van zweten van de voeten: de beste middelen

Om een ​​bad in twee liter warm water te bereiden, voeg je 3 eetlepels toe. zout. Het wordt aanbevolen om de zee te gebruiken. In het geval van afwezigheid is het gebruikelijke keukenzout echter ook geschikt.

Gebruik het product na het wassen van de voeten. Het volstaat om ze gedurende 20 minuten in zo'n bad te houden.

 • wilde roos

0,5 glazen bladeren en heupen van wilde roos worden in een thermoskan gevuld en met een liter kokend water gegoten. De bouillon moet worden bewaard voor ongeveer twee uur.

Nadat de bereiding klaar is, wordt er 2 liter water aan toegevoegd. De resulterende bouillon moet worden gebruikt voor trays die ongeveer een kwartier duren.

Er is dus een enorme hoeveelheid geld om te gaan met toegenomen zweten. Kies ze afzonderlijk, op basis van de kenmerken van het lichaam en de ernst van het probleem. Iemand zal genoeg zijn om folk remedies te gebruiken om te zweten, en iemand zal meer ingrijpende maatregelen moeten toepassen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

85 − 79 =