Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen

In sommige gevallen worden mannen en vrouwen bang en merken ze per ongeluk dat de huid op hun ellebogen donker en ruw is. Anderen daarentegen, behandelen dit probleem heel licht, in de overtuiging dat het niet moeilijk zal zijn om ervan af te komen.

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen

In werkelijkheid kunnen dergelijke veranderingen in de huid echter ernstige ziekten in het lichaam aangeven en in de meeste gevallen is het nogal moeilijk om dit defect te corrigeren.

In dit artikel zullen we u vertellen waarom de huid op de ellebogen donkerder kan worden dan in andere delen van het lichaam, en wat te doen in deze situatie.

Waarom kan de huid op de ellebogen donker en droog zijn?

In sommige gevallen is de oorzaak van keratinisatie en verdonkering van deze delen van het lichaam een ​​volkomen onschuldige gewoonte om aan de tafel te zitten en er met ellebogen op te steunen. In deze situatie is er vrij veel wrijving en knijpen, wat leidt tot een verandering in de kleur van de huid en hun structuur.

Bovendien gebeurt deze situatie soms tijdens het stookseizoen, wanneer de huid voortdurend wordt blootgesteld aan te droge lucht of in de hete zomer, als de dermis regelmatig wordt blootgesteld aan zonlicht.

Als sommige mensen echter merken dat de huid op hun ellebogen donkerder wordt, vragen ze zich af of dit een teken is van een ziekte. In feite is dit correct, omdat de arts zijn onaangename symptoom tijdig op de aandacht heeft gevestigd, kunt u in een vroeg stadium met de behandeling van bepaalde ziekten beginnen en ernstige complicaties voorkomen.

Een droge, donkere en ruwe huid op de ellebogen kan dus wijzen op de volgende kwalen:

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen
 • Diabetes mellitus en andere endocriene ziekten. In de regel zijn het problemen in de schildklier die leiden tot verstoring van de voeding van alle cellen van het lichaam. Bovendien wordt de snelheid van herstel van de huid aanzienlijk vertraagd, metabolische processen worden verbroken, er treedt geen exfoliatie van geëxfolieerde cellen op, waardoor er lelijke vlekken op het menselijk lichaam verschijnen. Tegen de achtergrond van alle veranderingen die plaatsvinden in het menselijk lichaam onder de invloed van onvoldoende of, in tegendeel, overmatige productie van hormonen, wordt de dermis op verschillende locaties erg dun en droog. Meestal, met schendingen van de endocriene aard, wordt de huid donker en ruw, niet alleen op de ellebogen, maar ook op de knieën en hielen;
 • Verschillende auto-immuun- en dermatologische ziekten kunnen ook allerlei veranderingen in de aard en de kleur van de huid veroorzaken. Het kan net zo bekende neurodermitis en dermatitis zijn, en eerder zeldzame ichthyosis, sclerodermie en andere kwalen;
 • Heel vaak tijdens het onderzoek van een patiënt wiens ellebogen ruw en donker zijn, blijkt dat hij een lage bloedarmoede van hemoglobine en ijzertekort heeft in zijn bloed. Deze toestand leidt ertoe dat de cellen van de dermis de voedingsstoffen missen die ze nodig hebben;
 • Tot slot, in sommige gevallen, duidt een teken als donkere ellebogen op een tekort aan vitamine A en E. in het menselijk lichaam.

Hoe zich te ontdoen van donkere en droge huid op de ellebogen?

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen

Allereerst, om erachter te komen waarom dergelijke veranderingen in de huid zijn opgetreden, is het noodzakelijk om een ​​gekwalificeerde arts te raadplegen en een volledig onderzoek te ondergaan.

Met inbegrip van, zou u absoluut bloedonderzoeken moeten overgaan om het niveau van hormonen van de schildklier, glucose en hemoglobine te bepalen.

In het geval dat alles goed werkt in uw lichaam, moet u zich houden aan de volgende aanbevelingen:

 • Neem regelmatig een multivitaminecomplex, inclusief vitamine A en E;
 • Gedurende de dag moet u minstens 2 liter water en een andere vloeistof drinken. U kunt dus zorgen voor voldoende bevochtiging van de dermis van binnenuit;
 • Gebruik een luchtbevochtiger. Dit is vooral belangrijk tijdens het stookseizoen;
 • Weiger warme baden te nemen. Veel minder impact op de huid wordt geleverd door een lichte warme douche;
 • Gebruik bij het wassen van ruwe plaatsen geen zeep, douchegel en andere cosmetische producten;
 • Smeer de beschadigde huid regelmatig in met crèmes en zalven die ontstekingsremmende ingrediënten bevatten.

Welke folk remedies kunnen helpen in de strijd tegen dergelijke symptomen?

Traditionele geneeskunde biedt verschillende effectieve manieren om de normale toestand van de beschadigde dermis op de ellebogen en andere delen van het lichaam te herstellen.

Met de volgende recepten kunt u nuttige medicijnen bereiden om donkere en ruwe huid te verwijderen:

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen
 • Neem een ​​middelgrote citroen en snijd deze in dunne ronde lobben. Bevestig deze cirkels met behulp van elastisch verband op de beschadigde plaatsen. Zo'n folk remedie moet ongeveer 30-40 minuten op de huid worden gehouden, dan donkere ellebogen verwijderen en verspreiden met een voedzame crème. Als u deze procedure dagelijks herhaalt, ziet u na 2-3 weken een tastbaar resultaat - uw huid wordt veel zachter en lichter;
 • Rauwe aardappelen schillen, raspen op een fijne rasp. De resulterende pap moet op de huid worden aangebracht, opgevuld met een gewoon gaasje of verband en een uur of langer worden bewaard. Deze procedure moet ook elke dag worden uitgevoerd;
 • 3 eetlepels appelciderazijn, meng met 2 eetlepels zuiver gekookt water. Maak in de voorbereide oplossing enkele wattenschijfjes vochtig en plaats ze op donkere en ruwe ellebogen. Een dergelijk kompres moet ook worden vastgezet met een verband of een ander weefsel en gedurende een half uur worden bewaard.

Bovendien moeten dergelijke lotions of kompressen worden afgewisseld met medicinale trays.

Gebruik voor de bereiding de volgende recepten:

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen
 • Los in een liter gekookt water 50 gram baking soda en 100 gram keukenzout op. In de resulterende vloeistof moet je je ellebogen ongeveer 20 minuten lang vasthouden, behandel het dan voorzichtig met puimsteen, droog het af met een harde handdoek en breng een voedende, vettige crème aan. Deze procedure helpt de bloedcirculatie te normaliseren en de huid te zuiveren van dode cellen en verschillende verontreinigingen. In plaats van gewoon water, kunt u een aardappelbouillon gebruiken, waardoor het effect veel sneller merkbaar is;
 • Ook kun je in een liter water 1 theelepel ammoniak en 1 theelepel vloeibare zeep oplossen. In een dergelijk bad is het noodzakelijk om beschadigde plaatsen gedurende 20-30 minuten te bewaren. Het effect van deze procedure wordt snel genoeg bereikt, na 1-2 weken zult u significante veranderingen opmerken.

Na alle bovenstaande procedures is het nuttig om gebieden met een donkere en ruwe huid te smeren met druivenpitolie, zwarte komijnzaadolie of gewone olijfolie.

Huid op ellebogen ruw en donker? Begrijp de oorzaken en zoek naar manieren om er vanaf te komen

Ook de welverdiende populariteit van liefhebbers van traditionele geneeskunde gebruikt kompressen met verwarmde honing en houdt de ellebogen in warme, gekookte melk.

Als u dus per ongeluk ontdekt dat de huidzones op uw ellebogen donkerder en ook ruw zijn geworden, moet u onmiddellijk een arts raadplegen. Sommige redenen voor dergelijke veranderingen kunnen heel ernstig zijn, zodat ze niet lichtvaardig kunnen worden opgevat.

Alleen door uw lichaam volledig te onderzoeken en de bovengenoemde ziekten te elimineren, kunt u profiteren van de aanbevelingen die in ons artikel worden uiteengezet, en ervoor kiezen om voor uzelf volksgeneeskunde te kiezen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

69 − = 61