Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken? | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

Deze tool is al vele decennia op grote schaal gebruikt om verschillende onplezierige omstandigheden te verlichten, het helpt om de onaangename symptomen van vele ziekten te elimineren.

Indicaties voor paracetamol

Nu levert de farmacologische sfeer veel geld op, bijvoorbeeld, "Efferalgan » en "Panadol".

Dit medicijn heeft twee waardevolle eigenschappen:

  • koortswerend;
  • Verdoving - verwijdert tandheelkunde, hoofdpijn, migraine, pijn met verwondingen en brandwonden.

Helpt paracetamol bij een plotselinge kiespijn?

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

Het geneesmiddel kan gemakkelijk worden ingekort pijn, of het nu de ouder of tandpijn, migraine, etc. Het grote voordeel van paracetamol is de goede verteerbaarheid van het lichaam: .. Het in de bloedbaan door het maagdarmkanaal binnen een korte tijd over het proces duurt een half uur. De drug is een niet-steroïdale, dat wil zeggen niet-hormonaal.

Opgemerkt moet worden dat eerdere paracetamol werd beschouwd als een extra eigenschap - ontstekingsremmend. De resultaten van recente studies op dit gebied geven echter aan dat het ontstekingsremmende effect ervan minimaal is. Maar dit geeft helemaal niet aan dat dit middel ongecontroleerd of langdurig kan worden gebruikt.

Bovendien moet worden begrepen dat paracetamol alleen de symptomen van de ziekte kan stoppen, maar geen invloed heeft op de oorzaak, die het pijnsyndroom of koorts veroorzaakte.

Paracetamol als een remedie tegen kiespijn

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

De internationale naam van het medicijn is acetaminophen. Sinds enkele decennia wordt het niet alleen in het GOS gebruikt, maar ook in veel andere landen. "Dofalgan""Paratset""Tylenol""Akamol""Kalpol""Dolomol""Meksalen""Opradol""Volpan"Is slechts een kleine lijst van medicijnen op basis van paracetamol.

Bovendien is het verkrijgbaar in zeer verschillende vormen: gewone tabletten, siropen, elixers, capsules, oplossingen, ampullen voor injecties. Het medicijn kan zonder recept worden gekocht in bijna elke apotheek. Vanwege het feit dat het zonder recept wordt vrijgegeven, geloven mensen dat het volkomen veilig is voor de gezondheid. Dit is echter helemaal niet het geval.

Hoe paracetamol te nemen voor kiespijn

Alle medicijnen die deze stof bevatten, je moet drinken na het eten, wassen met gewoon water. U kunt hiervoor geen koffie of andere cafeïnehoudende dranken gebruiken omdat dit een negatief effect op de lever heeft.

Als een persoon het medicijn niet voor het recept van de arts inneemt, mag de enkelvoudige dosis niet hoger zijn dan 1 g. U kunt deze tot 4 keer per dag drinken als er pijnlijke pijn is.

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

Het product moet met speciale zorg aan kinderen worden gegeven. Over het algemeen wordt in dit geval afgeraden om zelfmedicatie uit te voeren. Beter meteen het kind laten zien aan de dokter of een ambulance bellen.

In extreme gevallen mag behandeling met paracetamol niet langer dan 3 dagen duren. Er moet ook worden opgemerkt dat het strikt niet wordt aanbevolen om paracetamol te geven aan kinderen jonger dan 3 jaar.

Om een ​​arts die u nodig hebt om hen te informeren over de bestaande chronische ziekten en het nemen van andere geneesmiddelen te zien. Paracetamol wordt minimaal beïnvloed door andere middelen, maar om veiligheidsredenen is het beter om gelijktijdig gebruik uitsluiten van bepaalde geneesmiddelen, zoals barbituraten en natriumvalproaat ( "Konvuleks""Depakine").

Bijwerkingen, contra-indicaties

Heel vaak klagen mensen die deze stof of medicijnen gebruiken, over problemen met de lever. Helaas kan dit medicijn een toxisch effect hebben op dit orgaan en in bijzonder ernstige gevallen, met het gebruik van grote doses, zelfs tot een dodelijke afloop leiden. Heel vaak is het zijn ongecontroleerde ontvangst die acute leverziekten veroorzaakt.

Mensen die medicijnen nemen zonder een arts voor te schrijven, moeten rekening houden met het risico om complicaties te ontwikkelen en de dosis zorgvuldig te selecteren om de kans op een overdosis uit te sluiten. Als een persoon leverpathologieën heeft, bijvoorbeeld hepatitis of cirrose, is zijn ontvangst ten strengste verboden.

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

Ook moet voorzichtigheid mensen die lijden aan astma. Ze kunnen ook geen paracetamol gebruiken zonder aanbeveling van een arts, omdat het bronchospasme verbetert bij mensen die gevoelig zijn voor aspirine en andere niet-steroïde medicijnen zijn.

Bovendien kunnen hoge doses, die gedurende een lange periode worden gebruikt, het endocriene systeem negatief beïnvloeden, waardoor de functie van de schildklier wordt belemmerd.

Er is geen bewijs voor het effect van deze stof op de nieren, maar het is eerst noodzakelijk om een ​​specialist te raadplegen, omdat bij een verhoging van de dosis, sommige mensen nierfalen ontwikkelen. Mensen die alcohol drinken, lopen risico.

Mensen met ernstige pathologieën op de lever, nieren, het hart en de ademwegen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van dit medicijn. In geval van een overdosis, lijdt de lever eerst. Als gevolg hiervan kan necrose van het orgaan ontstaan, wat vaak resulteert in een fatale afloop.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de selectie van een veilige dosis, maar complicaties en bijwerkingen kunnen optreden wanneer relatief kleine hoeveelheden worden ingenomen.

Paracetamol bij kiespijn: is het mogelijk tijdens de zwangerschap?

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

Zelfs in de planningsfase moet je een uitgebreid onderzoek ondergaan. Dit is waarschijnlijk bekend bij alle vrouwen die een kind willen krijgen. Een van de artsen die u moet bezoeken, is de tandarts. Opgemerkt moet worden dat tijdens de zwangerschap veel vrouwen klagen dat er problemen zijn met de tanden.

Dit komt door het feit dat hormonale veranderingen in het lichaam optreden, evenals een baby die veel vitamines en mineralen nodig heeft. Als gevolg hiervan beginnen problemen met tanden en tandvlees. De oorzaak kan ook toxicose zijn.

Het veiligste middel voor een vrouw in de situatie met kiespijn zijn verschillende spoelingen en lotions gemaakt volgens volksrecepten. Natuurlijk moeten ook deze niet overmatig worden meegesleept, want zelfs op het eerste gezicht kunnen veilige kruiden schadelijk zijn. Bovendien kan bij langdurig gebruik een ongewenst gevolg optreden - een allergische reactie.

Wat pijnstillers, gynaecologen schrijven meestal paracetamol, als middel doelgericht handelen - enige bron van pijn zonder dat andere organen en systemen. Hij kan de placenta passeren, maar geen nadelige effecten op de foetus.

Het moet echter in de minst effectieve doses worden ingenomen, omdat het bij een langdurige behandeling de ontwikkeling van de baby kan beïnvloeden. Bovendien mogen alle medicijnen niet in het eerste trimester worden gebruikt. Feit is dat net in de eerste drie maanden van de zwangerschap de basissystemen en -organen van het toekomstige kind worden gevormd.

Alle medicijnen kunnen op dit moment een negatief effect hebben. Natuurlijk gebeurt er niets vanaf één tablet paracetamol, maar als u het vaak drinkt, neemt het risico op negatieve gevolgen aanzienlijk toe.

Is paracetamol effectief tegen kiespijn? Wie mag het niet gebruiken?

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van contra-indicaties - ziekten van het maagdarmkanaal, lever- en nierinsufficiëntie, bronchiale astma. Het wordt ook aanbevolen om een ​​arts te raadplegen voor een afspraak met een anestheticum.

Tijdens de zwangerschap is het verwijderen en behandelen van tanden niet gecontra-indiceerd. Indien nodig zal de arts een beperkt aantal anesthetica gebruiken. Daarom moet een vrouw in ieder geval een arts raadplegen.

Als dit niet onmiddellijk kan worden gedaan, kunt u een minimaal veilige dosis van het medicijn innemen. Het wordt ook al tijdens de zwangerschap aanbevolen, zelfs als niets stoort, om naar een tandarts te gaan voor preventieve onderzoeken.

Paracetamol helpt uitstekend tegen kiespijn en andere pijnsyndromen, maar het is de moeite waard eraan te denken dat dit meer een eenmalig medicijn is.

Het is beter om het alleen te nemen wanneer er een dringende behoefte is. Je kunt het gebruiken als een tijdelijke maatregel voor warmte, pijn. In de toekomst moet je naar een dokter gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=pBYLb3OPons

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 1