Schoonheid en gezondheid

Kun je kefir eten met gastritis?

Het is moeilijk om een ​​dieet voor te stellen voor een soort van ziekte - behalve lactose-deficiëntie - die geen zuivelproducten zou omvatten. Raad, drink kefir voor het slapen gaan, geef met hart- en vaatziekten, darmstoornissen, tijdens gewichtsverlies. Het wordt aanbevolen om kefir te drinken met gastritis, maar leg niet altijd uit hoe u dit op de juiste manier moet doen. Maar als u de "verkeerde" drank kiest, wordt de conditie alleen maar erger.

gastritis

Gastritis is een van de meest voorkomende ziekten van het maagdarmkanaal, waarbij het maagslijmvlies ontstoken raakt. Het wordt veroorzaakt door de interne en externe oorzaken.

De eerste omvatten chronische ziekten, die leiden tot schendingen van het spijsverteringsproces.

Voor externe omvatten dergelijke stimuli:

Kun je kefir eten met gastritis?
 • stressfactoren;
 • schending van dieet;
 • intoxicatie;
 • infectie.

Afhankelijk van de zuurgraad van de maag, is gastritis verdeeld in gastritis met verhoogde en verlaagde zuurgraad en deze symptomen verschillen weinig in symptomen.

De symptomen van gastritis zijn als volgt:

 • pijn geassocieerd met eten;
 • misselijkheid na het eten;
 • pijn in overbuikheid;
 • zwakte;
 • een darmaandoening.
Kun je kefir eten met gastritis?

Men gelooft dat het mogelijk is om de zuurgraad van de maag te beoordelen op basis van de eetlust - wanneer het verhoogd is, het wordt versterkt - met een verminderd, maar dit symptoom is zeer voorwaardelijk.

Om nauwkeurig zeker te zijn van het type zuurgraad, moet u een urineonderzoek doorstaan ​​voor zuurgraad.

Het meest complete antwoord is de procedure van voelen, maar heel weinig mensen "Uit nieuwsgierigheid" ga akkoord met deze procedure. Zelfs met erosieve gastritis - niet aan te raden om de ziekte, waarbij er ondiep mucosale erosie gebreken van kefir geven.

Healing Drink

Een nuttige drank op basis van zure melk die in zijn samenstelling vele nuttige stoffen bevat:

 • vitamines: A, PP, groep B;
 • micro-elementen: calcium, fosfor, kalium;
 • lactobacillen.
Kun je kefir eten met gastritis?

De laatste cultuur, die kefir bevat, is bijzonder waardevol. Het voorkomt bederfelijke processen in de darmen, verhoogt de algemene immuniteit van het lichaam, heeft een antibacterieel effect.

Kefir is geen eenvoudige drank, de eigenschappen variëren afhankelijk van de veroudering.

Een dag versnelt het metabolisme, de driedaagse bevordert integendeel consolidatie. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de stofwisselingssnelheid wanneer dit product in het dieet wordt geïntroduceerd.

De kwaliteiten van yoghurt zijn grotendeels afhankelijk van het vetgehalte - een vette drank heeft omhullende eigenschappen.

Kefir bij de behandeling van gastritis

Gastritis met een lage zuurgraad van yoghurt kunnen worden genomen zonder beperkingen van welke vetgehalte, is het beter om het te doen voor een maaltijd. Voor therapeutische doeleinden, het beter om een ​​driedaagse drank vetgehalte van 2,5% tot 3,5% te kiezen - het helpt om pijn te verlichten, verhoogt de zuurgraad, helpt om de eetlust te herstellen. Drink het vóór de maaltijd of voor het slapengaan.

Kun je kefir eten met gastritis?

Kefir met gastritis met hoge zuurgraad moet één dag worden gekozen, het vermindert de symptomen van ontsteking, verdunt het geheim van de maag.

Maar je kunt het alleen drinken als de maag stabiel werkt, er is geen diarree. Als gastritis van streek is met gastritis, moet yoghurt worden weggegooid als de ziekte verergert.

Kefir met erosieve gastritis kan in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd, als het niet zuur is. Tijdens een exacerbatie van zure melkproducten is het beter om te weigeren, in plaats daarvan is het beter om een ​​dieetmelk of -crème binnen te gaan.

Is het mogelijk om kefir te drinken met verergering van gastritis met hoge zuurgraad?

In dit geval is het noodzakelijk om te letten op een spaarzaam dieet en van het gebruik van zuivelproducten is het beter om te weigeren.

Kenmerken van het gebruik van kefir voor gastritis

Wanneer u een drankje drinkt, moet u er zeker van zijn dat u kefir gebruikt, en niet kefir-drank - tussen haakjes, deze producten verschillen in prijs. Alleen hun eigenschappen worden niet volledig begrepen, dus experimenteer niet met uw gezondheid.

Kun je kefir eten met gastritis?

Je kunt geen koud drankje drinken met gastritis - het moet worden verwarmd tot kamertemperatuur. Verwarm kefir van nature - laat het een uur op kamertemperatuur of op enige afstand van een hete waterkoker of een bak met heet water.

Je kunt Kefir niet verwarmen op een vuur of in een magnetron - de hoeveelheid melkzuurbacteriën zal verminderen en de drank zal veranderen in een fopspeen.

Bij een gastritis met de verlaagde zuurgraad op basis van kefir is het mogelijk om te doen of te maken. Met de toegenomen - als u wilt iets zoets, yoghurt gecombineerd met persen, drink een paar slokjes - op een warme dag, deze drank is geweldig om dorst te lessen.

Wanneer erosieve gastritis aanbevolen mix van eendaagse yoghurt en sap van duindoorn - een drankje helpt zweren te verminderen.

Als er geen vertrouwen is in de kwaliteit van het drankje uit de winkel, is het beter om zelf yoghurt te maken. Het is heel simpel - kefir korrels kunnen worden gekocht bij de zuivelfabriek keuken, of gebruik maken van yoghurt uit een betrouwbare leverancier - eenmaal is genoeg om een ​​dure drankje te kopen, en in de toekomst zal het mogelijk zijn om hun zuurdesem gebruiken.

Het recept voor kefir is heel eenvoudig:

Kun je kefir eten met gastritis?
 • Rauwe melk wordt gekookt;
 • Koel af tot 40 ° C;
 • Voer de starter en suiker in;
 • Roer en plaats voor een dag op kamertemperatuur;
 • Daarna 4 uur in de koelkast staan.

Op 1 liter kefir moet u 900 ml melk en 100 g starter, 2 eetlepels suiker innemen.

Zulke kefir kan met gastritis worden behandeld zonder de vrees uw eigen toestand te verslechteren.

Let op: u moet een gastro-enteroloog benoemen om kefir te gebruiken of te behandelen. Do not self-medicate, omdat u uw gezondheid kunt schaden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + 7 =