Schoonheid en gezondheid

Problemen met de huid oplossen

Een ontsteking op het gezicht kan een vrouw in een stressvolle toestand brengen, ze laten lijden aan het complex van een tiener, de hele dag aan een sterke man verwennen. Eenmalig ontstekingsproces - een paar puistjes of gerst - kan op zichzelf worden overwonnen.

Als een acne die in abcessen verandert, een constante gast op de huid is, moet een ontsteking op het gezicht worden behandeld met medicinale preparaten onder medisch toezicht.

Factoren die de huidconditie van het gezicht beïnvloeden

De volgende oorzaken van chronische ontsteking op het gezicht kunnen worden onderscheiden:

Problemen met de huid oplossen
 • trauma aan de huid met onjuiste verzorging van uzelf: een poging om acne te verwijderen;
 • infectieuze en schimmellaesies;
 • allergische reacties;
 • blootstelling aan externe factoren - ultraviolet of rijp;
 • thermische brandwonden;
 • verzwakte immuniteit;
 • hormonale veranderingen in het lichaam;
 • verstoring van metabolische processen;
 • chronische ziekten van inwendige organen;
 • beriberi en hypervitaminose, een onvoldoende gebalanceerd dieet;
 • bepaalde medicijnen nemen;
 • chronische neurosen en enkele stress-omstandigheden;
 • dermatologische ziekten;
 • erfelijkheid;
 • misbruik van schadelijke gewoonten, verstoring van de productie van talg.
Problemen met de huid oplossen

Alvorens een oplossing te vinden, hoe de constante ontsteking op het gezicht te verwijderen, moet je de redenen vinden waarom dit probleem zich voordoet, en proberen de uitlokkende factoren te elimineren.

Als wordt vastgesteld dat de ontsteking van de talgklieren in het gezicht wordt veroorzaakt door chronische ziekten of infecties, betekent dit niet dat u deze ziekten eerst moet behandelen en dan het gezicht moet behandelen.

Behandeling van belangrijke ziekten en huid wordt tegelijkertijd uitgevoerd. Het enige dat soms nodig is, voor het herstel van de opperhuid - beperkt te zijn tot externe middelen - omdat het innemen van verschillende medicijnen de aandoening kan verergeren.

Wanneer een ontsteking op het gezicht een bijwerking is op medicijnen die nodig zijn voor de behandeling van de onderliggende ziekte, moet u de arts laten weten dat hij alternatieve geneesmiddelen heeft opgenomen.

De allergische reactie tast in dit geval alleen de huid van het gezicht aan, de aandoening komt voor in het werk van het hele organisme - de lever, die verantwoordelijk is voor het zuiveren van het bloed, de nieren en de darmen, en die alle systemen van toxines bevrijdt, lijdt allereerst.

Als je de functionele onenigheid niet stopt, dan zijn de gevolgen veroorzaakt door ongeschikte medicatie, dan moet je er lang van af.

Huid van het gezicht is in dit geval een indicator van de toestand van het lichaam.

Acute toestand

Een van de meest acute subcutane ontstekingen op het gezicht is erysipelas.

Symptomen van de manifestaties zijn verschillend:

Problemen met de huid oplossen
 • blauwe plekken en bloedingen;
 • oedeem en karmozijnrode vlekken;
 • foci van ontsteking met kleine blaasjes.

Erysipelas wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Ondanks het feit dat de ziekte niet besmettelijk is, moet een arts de behandeling voorschrijven, omdat het noodzakelijk is om antibiotische therapie op te nemen.

Acute ontstekingen kunnen dermatologische ziekten veroorzaken en kunnen ook niet worden behandeld zonder gebruik te maken van de officiële geneeskunde. Voordat u geneesmiddelen gebruikt, is het noodzakelijk om een ​​analyse-uitstrijkje van het beschadigde oppervlak door te geven.

Soms bleek er een ontsteking te zijn als gevolg van een schimmelinfectie of een toename van de activiteit van de demodexmijt.

Er is geen universeel medicijn voor al deze aandoeningen en het masker voor ontsteking op het gezicht, bereid volgens de recepten van de traditionele geneeskunde, in dit geval kan het probleem niet worden opgelost.

Officiële geneeskunde in de strijd voor een schone huid

De geneesmiddelen die het vaakst door dermatologen worden voorgeschreven bij de behandeling van huidinfecties:

Problemen met de huid oplossen
 • antibiotica voor orale toediening;
 • trihopol;
 • zalven antibacterieel: zwavelzuur, zink, streptocid;
 • therapeutische crème met antibioticum: tetracycline, sintomycine, erytromycine;
 • metrogil gel;
 • biergist;
 • actieve kool;
 • furaciline in de vorm van een oplossing;
 • boorzuur en salicylzuur;
 • gebabbel van verschillende soorten.

Help snel de huid te herstellen na ontstekingssalonprocedures:

 1. Ultrasoon reinigen is een van de veiligste en goedkoopste methoden voor huidbehandeling.
 2. Ozontherapie.
 3. Cryotherapie - het effect op de brandpunten van ontsteking van lage temperaturen.
 4. Microcurrents.

Alleen hoeft te onthouden - ze kunnen worden uitgevoerd in de genezingsfase. Tijdens een acuut proces bestaat het risico dat de infectie door de huid wordt verspreid.

Een van de modernste en meest effectieve procedures is laser gezichtsreiniging. Tijdens het herstel wordt niet alleen de huid hersteld, de kleur genivelleerd en kleine littekens geëlimineerd door acne-uitbarstingen, maar de pathogene flora wordt ook vernietigd.

Salonprocedures zijn niet voor iedereen geschikt. Ze hebben hun eigen contra-indicaties, waarvan er één een individuele intolerantie is.

Hulptherapie

Problemen met de huid oplossen

Verwijder de uitslag helpt folk remedies die huidontsteking verlichten. Bijwerkingen veroorzaken ze minder dan medicamenteus en uit een aantal recepten kun je altijd voor jezelf kiezen.

Om het werk van de talgklier, die een verhoogde werkcapaciteit heeft, te herstellen, waardoor een enkel pukkeltje constant op elke plaats van het gezicht springt, is het mogelijk met behulp van ijs van peterselie.

Hiervoor worden de greens fijngehakt en met steile kokend water gebrouwen. De infusie is bevroren en wordt 's morgens toegepast op de probleemsite.

Het is mogelijk om ijs helemaal over het gezicht te vegen, maar het risico bestaat dat de aangezichtszenuw wordt afgekoeld. Pijn door ontsteking van de aangezichtszenuw - vooral wanneer de wervelkolom gewond is, door de wangen gaat, zal acne lang vergeten.

Reinig voorzichtig de verstopte talgklieren om gemaskeerde rauwe aardappelen te maskeren.

Grote aardappelen worden ingewreven, gecombineerd met eigeel van rauwe eieren, citroensap en plantaardige olie. Je kunt een druppel kopersulfaat toevoegen, maar het is beter om jezelf te beperken tot een ontmenging.

Ontstekingsremmend masker met aspirine.

Problemen met de huid oplossen

Verschillende aspirinetabletten worden bonsd, jojoba-olie en honing worden in gelijke hoeveelheden toegevoegd. Voorverwarmen in een waterbad. Het verwijdert ontstekingen en overduurt de huid niet.

Verwijder de ontsteking wordt geholpen door een masker van aloë vera gemengd met honing of een brandnetel remedie met psyllium.

Plantaardige grondstoffen worden in gelijke hoeveelheden gemengd, verdund tot een papperige toestand met citroensap en gedurende 15 minuten op probleemgebieden aangebracht.

Ontstoken huid kan worden afgeveegd met alcoholoplossingen, oplossen in met wodka gezette tabletten erytromycine of levomycetin, of make-up van een lotion van niet-medische ingrediënten.

Brouw in een glas kokend water een eetlepel munt, aandrang, filter. Voeg op een eetlepel toe: boorzuur alcohol, citroensap, tinctuur van calendula - apotheek.

Het is zachter dan alcohollotion, het is zelfs geschikt voor de droge huid.

Preventie van huidontsteking

Om het ontstekingsgebied in het gezicht te verkleinen, moet u deze regels volgen:

 • maak de huid schoon in de ochtend en in de avond;
 • ga niet naar bed met cosmetica;
 • om de ontsnappingsmiddelen te selecteren op basis van leeftijd en type huid, en niet op advies van vrienden;
 • Gebruik geen cosmetica tijdens exacerbaties.

Als het gezicht constant brandpunten van ontsteking vormt, is het altijd nodig om naar een arts te gaan. Het is onmogelijk om er vanaf te komen, niet te hebben ontdekt, waarom ze constant verschijnen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 + = 21