Versiering van de tong met piercings | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Versiering van de tong met piercings

Versiering van de tong komt minder vaak voor dan het doorboren van de navel of neus, maar is ook heel populair bij een bepaald soort mensen. Het dragen van een speciale oorring - een bar (pusset) - kan geassocieerd worden met mode voor provocerende verschijning, behorend tot de stedelijke of muzikale subcultuur, imitatie van westerse beroemdheden.

Versiering van de tong met piercings

Aan de andere kant weten veel eigenaars van tongpiercing over de heilige betekenis ervan en begrijpen ze min of meer de geschiedenis van de zaak. Het is bekend dat de oude stammen van de Indianen in hun rituelen een lekke band met de taal hebben gebruikt.

Moderne fans van piercing zijn echter niet bekend met de religieuze betekenis ervan. Dit type piercing, net als anderen, symboliseert de controle van de persoonlijkheid over je lichaam en het overwinnen van angst en pijn voor het plezier.

Trouwens, een van de redenen waarom mensen zo'n sieraad dragen, is de mening dat tongpiercing een bijzonder genot oplevert voor een partner tijdens seksuele strelingen.

Hoe is de tongpiercing gedaan?

Dit soort piercing is beter toe te vertrouwen aan een professional in een speciale salon, omdat voor de veilige punctie de gereedschappen en ervaring van de meester nodig zijn. Een leek heeft een hoog risico om een ​​ader te doorboren en een gevaarlijke bloeding te krijgen.

Bovendien kunt u het hoofdstel beschadigen, een oneffen kanaal maken en de hoofdspier verwonden, waarvan de genezing een zeer pijnlijk proces is. Om nog maar te zwijgen over de kans op infectie van de wond en aanverwante gezondheidsproblemen. Daarom kun je thuis de taal niet vergeten.

In de salon of kliniek wordt de procedure uitgevoerd met behulp van een speciale klem met een perforatieopening, die een speciale priknaald is. Er is in dit geval geen sprake van thuisgereedschappen. De mislukte lekke band moet worden geheeld en opnieuw worden gestoken na volledige genezing, dus de procedure is behoorlijk verantwoordelijk en het is noodzakelijk om deze met alle ernst te benaderen.

De punctie gebeurt zonder verdoving, omdat dit geen al te pijnlijke manipulatie is.

Gebruik een holte in de priknaald en plaats een lange tijdelijke staaf, waaraan bepaalde eisen worden gesteld:

 • de eerste decoratie moet gemaakt zijn van goud, platina, niobium of teflon van hoge kwaliteit;
 • De staaf moet perfect glad zijn - een knock-out test of onregelmatigheden zullen niet alleen pijn veroorzaken, maar ook de normale genezing van de wond hinderen;
 • Hengels voor permanent dragen zijn niet geschikt voor de genezingsperiode, omdat ze kort zijn en de toegenomen grootte van de tong zullen samendrukken.
Versiering van de tong met piercings

Na een punctie wordt de mond gespoeld met een desinfecterende oplossing, bijvoorbeeld chlohexidine, verdund met water 1: 4. Binnen 2-4 dagen zwelt de tong op, dus je zult het ongemak moeten accepteren: om vloeibaar voedsel te eten zonder specerijen en zuren (exclusief zure sappen, zure melkproducten) en minder te praten.

Het is belangrijk om meerdere keren per dag, telkens na elke maaltijd, de mond te spoelen met listerine of chloorhexidine.

Na 5-7 dagen, zwelling afneemt, de wond wordt verlengd, en na 10-14 dagen, kunt u contact opnemen met de winkel om tijdelijke boom te vervangen voor permanente decoratie - het zal een stud, exact afgestemd op de breedte van de taal, die niet zal worden opknoping uit of knijp het.

Uiteindelijk geneest de tong in 2 maanden en het kanaal wordt sterker in 4 maanden. Als u meer dan één gat wilt hebben, kan de volgende punctie na 4-5 weken beginnen.

De effecten van piercing in de tong

Natuurlijk hebben we het in de eerste plaats over de gevolgen van een mislukte lekke band. Lange zwelling, onnatuurlijke kleur van de tong en mondmucosa (rood, paars, bruin, groenachtig) duidt op complicaties na een trauma en vereist een onmiddellijk bezoek aan de chirurg.

Symptomen van infectie van de wond met bacteriën:

 1. pijn en branden die moeilijk te verdragen zijn;
 2. onnatuurlijke roodheid of een groenachtige tint van het gebied rond de punctie;
 3. overvloedige purulente afscheiding uit de wond;
 4. stinkende geur;
 5. verhoogde lichaamstemperatuur en mondholte (orale thermometer kan 3-5 graden meer vertonen dan oksel).

Wanneer u een wondinfectie heeft, heeft u misschien een speciale spoeling of kuur met bepaalde antibiotica nodig, dus een bezoek van een chirurg is onvermijdelijk.

Vooral piercen van welke aard en taal dan ook is gecontra-indiceerd:

 1. in omstandigheden van onmogelijkheid om hygiëne te observeren en de mond te spoelen;
 2. personen met hemofilie, diabetes mellitus;
 3. zwanger (kritisch risico op infectie);
 4. patiënten met auto-immuunziekten;
 5. mensen met een allergie voor antibiotica (als er iets misgaat, kunnen antibiotica niet worden vermeden).
Versiering van de tong met piercings

Een succesvolle tongpiercing heeft ook zijn prijs. Dit zijn frequente gechipt tandenemail, candidiasis van het mondslijmvlies, frequente stomatitis en gingivitis (bacteriële laesies van het tandvlees).

Ook is er altijd de mogelijkheid dat het zenuwstelsel een vreemd lichaam in de mondholte niet accepteert - er zullen geïrriteerdheid, slapeloosheid, anorexia, gewichtsverlies zijn.

In dit geval, zelfs met het volledige welzijn van de punctie zelf, zal de decoratie moeten worden losgelaten. Echter, piercing onder de tong veroorzaakt een korte tijd ongemak - in gewone gevallen went het lichaam eraan in een paar weken.

Enkele handige tips:

 1. een decoratie is het best centraal geplaatst - veel hebben een groef die wijst naar de ideale plaats (allemaal individueel!);
 2. ervaren piercer waarschuwen over de voeding van strengheid op het moment van genezing tongpiercing en adviseerde op voorhand favoriete voedsel te eten - chocolade, chips, crackers, frisdrank, koffie, hard vlees en hete kruiden en marinades, dus het zal makkelijker om uit te houden zijn;
 3. altijd, wanneer u het slot op de stang wilt controleren of wijzigen, moet u uw handen idealiter wassen;
 4. tijdens de genezingsperiode kan men niet aan de nagels knagen, de zaadjes klikken en kussen, en de tandenborstel moet elke dag ongeveer 5 minuten worden gekookt;
 5. een vaste barbell moet eenmaal per maand worden schoongemaakt, er volledig voor worden weggenomen en bij dagelijkse mondhygiëne is het een beetje om de tong en de bal schoon te maken met een zachte tandenborstel.

En vergeet niet om je mond spoelen regelmatig, maar niet meer dan 5 keer per dag en een zwakke oplossing van ontsmettingsmiddel, als voor de genezing van de belangrijke rol van specifieke enzymen in het speeksel, dus spoel de taak - te verwijderen voedselresten en ontslag uit de wond, maar niet gesteriliseerd wanneer de holte mond.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

52 + = 61