Schoonheid en gezondheid

Waarom worden mijn vingernagels geel?

Een goed verzorgd uiterlijk is een indicator voor een succesvol persoon. Op het eerste gezicht evalueren we een persoon op verschillende parameters: huid, haar, handen, kleding.

Gele nagels op de handen kunnen worden gevernist om onzichtbaar te zijn, maar als ze gelig zijn - een teken van slechte gezondheid, dan moet de manicure in de toekomst worden vergeten.

Wat veroorzaakt de verschijning van gele nagels op de handen en hoe kan een cosmetisch defect worden voorkomen?

Nagels - indicator van gezondheid

Waarom veranderen de nagelplaten van kleur?

Op hun conditie kan de negatieve veranderingen die in het lichaam optreden beïnvloeden.

Waarom worden mijn vingernagels geel?
 1. Onychomycose - schimmelziekte - heeft de volgende symptomen: de spijkerplaten zijn gestratificeerd, worden eerst zacht, worden dikker en donkerder of worden geel.
 2. In het geval van onychografie verschijnt een klauw aan het uiteinde van de vinger - de vervorming gaat gepaard met verdikking, het uiterlijk van ongebruikelijke hardheid, de verandering in kleur.
 3. Dystrofische onyxia - deze handaandoening heeft een infectueus ras en gaat vaak gepaard met rodehond, dysenterie, mazelen, roodvonk; specifieke ziekten - syfilis of tuberculose, acute aandoeningen van het zenuwstelsel. Symptomatica - spijkerplaten krijgen een grijsachtig gele of groenachtige tint, worden zacht en dof, breken af ​​en vormen gebogen dwarse groeven.
 4. Dergelijke symptomen hebben dystrofische veranderingen die verband houden met chronische ziekten: atherosclerose, reuma, diabetes mellitus; en na een intoxicatie van een organisme met een langetermijnkarakter - alleen de groeven zijn niet dwars, maar longitudinaal.
 5. Dystrofische veranderingen op de nagels vinden plaats met psoriasis - ze kunnen niet alleen de kwaliteit en schaduw veranderen, maar ook volledig exfoliëren.
 6. Pathologische veranderingen in het lichaam - problemen met de lever en longen, verstoring van de endocriene en lymfatische systemen, een afname van de immuunstatus - al deze aandoeningen beïnvloeden het uiterlijk en veranderen de pigmentatie van verhoornde formaties.

Het moet niet bang zijn als de spijkerplaten tijdens de toediening van medicijnen geel worden - tetracycline- en chinoline-antibiotica, furadoninen en ascorbinezuur in de vorm van vitamines. Dit is een natuurlijk verschijnsel, zodra de behandelingskuur voorbij is, zal de verkleuring verdwijnen. Trouwens, hetzelfde effect verschijnt als je te veel wortels eet.

Behandeling van ziekten

Je kunt het meeste proberen alleen de nagelschimmel te genezen, en dan, als er absolute zekerheid is dat pathologie niet wordt geassocieerd met andere problemen in het lichaam. Het is veel betrouwbaarder om op een dermatoloog te worden toegepast en een gewas op een schimmelflora te maken.

Zelfmanagement is het gebruik van antischimmelmiddelen. Zonder recept kunt u het volgende kopen: "Loceril", "Oflomil", "Cyclopyroxolamine", "Batrafen", "Clotrimazole", "Mycosan" en anderen. De producten zijn in de vorm van zalven, lakken en serums.

In ernstige gevallen is een uitgebreid therapeutisch regime vereist - spijkers worden verwijderd en antischimmelmiddelen met algemene werking in tabletten worden voorgeschreven.

Als vroeger alleen chirurgische methoden werden gebruikt, worden ze nu vervangen door medicinale. bereidingen "Nogtimitsin" en "Nail" oplossen gekeratiniseerde formatie.

Antischimmelmiddelen met algemene werking: Fluconazol, Flukostat, Itraconazol, Lamisil, Terbinafine.

Zoals een remedie kan benoemen en medicijnen die worden gebruikt door dierenartsen - bijvoorbeeld "Creolin".

Effectief elimineren van de nagel schimmel remedies folk - tea tree olie, lavendelolie, appel cider azijn, frisdrank en alkalische baden.

Waarom worden mijn vingernagels geel?

En toch zou u zelf geen diagnose moeten stellen. Om de redenen te achterhalen en een behandeling voor te schrijven voor het verschijnen van gele nagels op de handen moet worden toevertrouwd aan de dermatoloog.

Als het zaaien op de schimmel een negatief resultaat oplevert, geef dan aanwijzingen om bloed te doneren aan suiker, biochemie, de reactie van Wasserman en om schildklieraandoeningen te identificeren.

De behandeling van deze aandoeningen wordt gedaan door nauwe specialisten.

Er zijn gele vlekken op de nagels van de handen - er zijn geen ziekten

De oorzaken van geelheid van nagels kunnen ook factoren zijn die geen verband houden met de gezondheid.

Het is de moeite waard veiligheidsmaatregelen te negeren - geen handschoenen te dragen - en het verven van chemicaliën en huishoudelijke chemicaliën zal de kwaliteit en kleur van nagels negatief beïnvloeden.

Dezelfde veranderingen veroorzaken:

 • verhoogd effect van ultraviolette straling;
 • gebruik van goedkope vernis;
 • individuele allergische reactie op lakcomponenten;
 • manicure van slechte kwaliteit, waarna u een schimmelinfectie kunt oppikken;
 • roken.

Hoe zich te ontdoen van gele nagels op de handen na een schending van de technologie van het werken met huishoudelijke chemicaliën of besparen op handverzorging?

In dit geval is het noodzakelijk om populair advies aan te brengen waarmee u de nagels snel kunt inbrengen "Form", versterk ze en verwijder vlekken.

De eenvoudigste remedies zijn bleekbaden.

 1. Citroensap vermengd met water in een verhouding van 3/1, houd in het bad gedurende ongeveer 15 minuten vingertoppen. Trouwens, je kunt je vingers in een halve citroen steken en van tevoren besprenkelen met zijn grote zout. Het effect zal hetzelfde zijn.
 2. Verbeterde efficiëntiebad. Een half glas water, 5 eetlepels citroensap, de totale hoeveelheid van 45 druppels - essentiële oliën van citroen, grapefruit, rozemarijn, ylang-ylang, theeboom, bergamot.
 3. De samenstelling van de vloeistof voor het bad - water en appelciderazijn - 1/1. De toppen van de vingers worden 3 keer per dag in de oplossing neergelaten. Azijn kan worden vervangen door zuiveringszout - 100 ml water per theelepel.
Waarom worden mijn vingernagels geel?

Deze effectieve tool - zelfgemaakte zalf - effectief bestrijdt niet alleen met geelheid, maar ook met een schimmel. Meng de dooier van het gekookte ei, 10 druppels azijn, 10 druppels etherische olie van theeboom, een theelepel citroensap, voeg duindoornolie toe. Ze worden 3-4 uur op de vingertoppen aangebracht, de nagels worden met polyethyleenfolie geseald, met plakband versterkt en aan de bovenzijde worden rubberen handschoenen gedragen.

Na alle baden en lotions moeten de vingertoppen worden ingevet met voldoende crème. Bleekmiddelen hebben drogende eigenschappen.

Om na nagels van nagels op de handen af ​​te komen is het mogelijk en door middel van professionele cosmetische middelen. In de winkel kun je serum kopen om de gele nagels op je handen witter te maken na de vernis.

Verkrijgen van geld voor manicure, moet u niet besparen op hen. De samenstelling van slechte kwaliteit lak omvat fenol en nitrocellulose, die de gezondheid van nagels negatief beïnvloedt.

Voordat u een decoratieve coating aanbrengt, moet u een basisproduct gebruiken dat de nagelplaat beschermt.

Ten minste één keer per week moet je je handen rust gunnen - verwijder de vernis en verwen de kuipjes en de olie-ommantelingen

Na het vergroten van de nagels moet de rust zo lang zijn totdat de nagelplaat is hersteld. Tijdens deze periode is het noodzakelijk om langdurige lakken te laten.

Het neutraliseren van geelheid, die opkwam na een manicure van slechte kwaliteit, is veel gemakkelijker dan van de geelheid te verdwijnen die door roken wordt veroorzaakt. Het gebruik van folk en cosmetische producten zal een eenmalig resultaat hebben, elimineert volledig de vergeling van de nagels alleen de weigering om te roken.

Op jonge leeftijd is het effect van nicotine en harsen op de huid en nagels niet erg groot, en met de leeftijd zijn veranderingen merkbaar. Daarnaast versnelt roken het verouderingsproces. Misschien moet je dit advies nemen en stoppen met roken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 2