Wat is dermografie: de oorzaken en behandeling | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Wat is dermografie: de oorzaken en behandeling

Demografische of kunstmatige urticaria is een abnormale reactie van de huid op een gering mechanisch effect (wrijving of druk) in de vorm van rode of witte banden. Ondanks het feit dat pathologie geen gevaar voor het leven vormt, kan het niet als een uitsluitend esthetisch probleem worden beschouwd. 

Typen en symptomen van dermografie

Afhankelijk van het type huidreactie, onderscheidt u:

Wat is dermografie: de oorzaken en behandeling
 • Zalf (urticarum) dermografie. Het manifesteert zich in de vorm van blaren, kenmerkend voor de gebruikelijke allergische urticaria, maar niet vergezeld door jeuk (of jeuk is zwak).
 • Rode dermographism. Het manifesteert zich door een sterke roodheid van de huid nadat er een stomp voorwerp mee is meegevoerd. In sommige gevallen wordt de plaats van roodheid omringd door een witte bloemkroon. Strips kunnen maximaal 2 uur op de huid worden bewaard.
 • Witte dermographism. Het gaat gepaard met het verschijnen van witte banden op de huid op de plaats van blootstelling, die enkele minuten aanhouden.
 • Reflex dermographism. Het effect van een dun scherp voorwerp veroorzaakt de vorming van brede (tot 6 mm) banden van rode kleur.

De norm in de medische praktijk aangenomen rode soort dermographism (aka autographism roze), maar de symptomen worden gemengd in sommige gevallen. In dit geval, een eerste witte litteken (of strip op de huid), en na een tijdje, en rood, die de kleur kleurt varieert van lichtroze tot fel roze tint.

De meest complexe behandeling van huidziekten, die allergisch van aard is, is urticarum en rode dermografie. De ziekte komt voor bij ongeveer 5-10% van de wereldbevolking, gemanifesteerd in de vorm van littekens of rode vlekken op de huid.

In dit geval verschijnt witte dermografie vaak onder de taille (benen, billen, taille, buik) en rood – hoger.

redenen

Roodheid van de huid als gevolg van externe invloeden – de natuurlijke reactie van de vaten op de mechanische uitwendige irritatie, die inherent is aan elke persoon. Een andere vraag is hoe typerend het is.

Dermografie normaal in ieder: een drukgevoelig huid eerst wit, dan wordt roze als gevolg van de stroom van bloed. Maar als gezond, in het kort, worden niet begeleid door littekens en verdwijnen in een kwestie van seconden (maximaal – twee minuten), kan de patiënt dermographism huid gezwollen voor een paar uur. In sommige gevallen stopt de reactie pas na een paar dagen.

Wat is dermografie: de oorzaken en behandeling

Een ernstig probleem is de identificatie van de oorzaken van een atypische huidreactie. Ondanks een duidelijk klinisch beeld van dermographisme, is het moeilijk om het mechanisme van zijn uiterlijk aan te wijzen. Als bij allergieën de opkomst van urticaria een reactie is op een allergeen, is het in het geval van een atypische huidreactie vrijwel onmogelijk om enige regelmaat te ontdekken.

En toch enkele versies over de aard van de ziekte daar. Door zijn aard te bestuderen, zijn wetenschappers erachter gekomen dat witte dermographie wordt veroorzaakt door spasmen van haarvaten en rood – door hun expansie. Bovendien is een andere manifestatie van sporen op de huid direct gerelateerd aan de overheersende activiteit van een bepaalde afdeling van het zenuwstelsel. Zo manifesteert rode dermografie zich vaker onder parasympathische eigenaren, wit – in de eigenaren van het sympathische autonome zenuwstelsel.

Rode dermographism is vrij goed bestudeerd: de oorzaken ervan zijn vaak verborgen in psychische aandoeningen. Wetenschappers hebben ontdekt dat ongeveer 20% van de geesteszieken karakteristieke strepen hebben – littekens op het lichaam.

De relatie tussen de atypische reactie van de huidreceptoren en bepaalde ziekten (of specifieke aandoeningen) is onthuld.

Dermographism van elk type kan worden veroorzaakt door de volgende redenen:

 • stressvolle toestand;
 • chronische zenuwaandoening;
 • alcoholmisbruik;
 • penetratie in het lichaam van bepaalde chemicaliën;
 • blootstelling aan extreem lage of hoge temperaturen.

Het is belangrijk dat autographism zijn beurt kan een symptoom van een aantal gevaarlijke ziekten (waaronder meningitis en hyperthyroïdie), alsook aandoeningen van het autonome zenuwstelsel. Daarom is het belangrijk om op tijd aandacht te besteden aan atypische huidreacties.

Behandeling van dermografie

Oorzaken en behandeling van pathologie hebben een directe relatie, die niet kan worden getraceerd in het geval van kunstmatige urticaria. Alles wat artsen kunnen doen, is proberen uiterlijke manifestaties te verwijderen.

Therapeutische behandeling

Wat is dermografie: de oorzaken en behandeling

Geneeskunde biedt verschillende manieren om de symptomen van dermografie te verlichten. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van antibiotica, evenals antihistaminica, vasoconstrictoren of vasodilatoren.

Tabletten moeten, afhankelijk van het type dermografie en de bijbehorende symptomatologie, een arts benoemen.

Vaak is behandeling met geneesmiddelen voor orale toediening vaak nutteloos of heeft het een zwak effect. In elk geval moet het worden gecombineerd met externe middelen die jeuk, ontsteking, irritatie en roodheid van de huid verlichten. Het kunnen gels, zalven, crèmes zijn, ontworpen om allergische reacties te verlichten, de effecten van insectenbeten, de strijd tegen ontstekingsprocessen op de huid.

Breng ze aan op een schoon lichaam in het gebied van schade door een dunne laag. Gebruiksfrequentie – volgens de instructies voor het specifieke preparaat.

Witte en rode dermographism, waarvan de manifestaties vaak geassocieerd worden met geestelijke gezondheid en de toestand van het zenuwstelsel, worden goed genezen door anti-stress procedures. Het kan elk werk met het lichaam zijn, het verwijderen van de fysieke klemmen: yoga, stretching, qigong, respiratoire en meditatieve technieken.

Bij huidziekten wordt sanatoriumbehandeling met het gebruik van natuurlijke modder getoond. Thuis geeft een goed effect een bad met echt zeezout zonder kleurstoffen en geurstoffen. In extreme gevallen en gekookt zout. Op een normaal bad moet 400 g zout worden ingenomen, oplossen in warm water. De procedure is 20 minuten.

Het zoutbad is goed omdat het niet alleen de huid kalmeert, maar ook het zenuwstelsel.

Volksrecepten

Wat is dermografie: de oorzaken en behandeling

U kunt huidontsteking en jeuk verwijderen met behulp van traditionele medicijnen. Rustgevende effect is bezeten door kruiden: stinkende gouwe, string, witte margriet, mint. Ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt of in gelijke verhoudingen worden gemengd.

Afkooksel van kruiden wordt op de gebruikelijke manier bereid: 1 eetl. l. voor een glas kokend water. Afhankelijk van het gebied van huidlaesies, kun je van 2 tot 10 delen gedroogde grondstoffen nemen, een afkooksel bereiden en gebruiken om te schenken na het douchen. Bij regelmatig dagelijks gebruik kan na 1,5 tot 2 weken een blijvend resultaat optreden.

Preventie van de ontwikkeling van de ziekte

Omdat de officiële geneeskunde nog geen eenduidig ​​antwoord heeft gegeven op de vraag naar de oorzaken van dermografie, is het buitengewoon moeilijk om over preventieve maatregelen te praten.

Gezien de schade aan de huid en de mogelijke oorzaken van de ziekte, kunnen de aanbevelingen echter als volgt zijn:

 • Draag geen strakke kleding, geef de voorkeur aan natuurlijke zachte weefsels;
 • Vermijd wrijven tijdens het douchen, inclusief het weggooien van het washandje;
 • gebruik uitsluitend hypoallergene hygiënische en cosmetische middelen;
 • vermijd oververhitting en onderkoeling, vermijd zonnebaden, bezoek geen sauna’s en baden;
 • om een ​​speciaal dieet te kiezen, inclusief voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitamine C en met uitzondering van alcohol in welke vorm dan ook;
 • vaker om buiten in de frisse lucht te zijn.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

69 − 64 =

Adblock
detector