Welk klimaat is beter voor de gezondheid? | pangudownloads.com
Schoonheid en gezondheid

Welk klimaat is beter voor de gezondheid?

Mensen zijn constant onder de invloed van het klimaat van de plaats waar ze wonen. Een en hetzelfde weerregime heeft een zeker effect op de werkcapaciteit en het welzijn van een persoon. Zelfs als de laatste eraan gewend is, beïnvloedt de seizoensgebonden verandering van het weer hem tot op zekere hoogte nog steeds.

Welk klimaat is beter voor de gezondheid?

En sommige individuen, die wetenschappelijk meteopaten worden genoemd, zijn erg gevoelig voor metamorfose die optreedt bij het weer.

In het concept zelf van "klimaat"Omvat verschillende verschijnselen: de verandering van meteorologische indicatoren, atmosferische elektriciteit, zonnestraling, landschap, enz. Dat wil zeggen, deze hele reeks factoren heeft een bepaald effect op het lichaam.

De impact van het klimaat op de menselijke gezondheid

Individuele elementen hebben verschillende effecten op een persoon. Een hoge omgevingstemperatuur veroorzaakt bijvoorbeeld de uitzetting van perifere vaten, een verlaging van de bloeddruk en de snelheid van metabolische processen, en de herdistributie van het bloed vindt plaats in het lichaam.

Maar wanneer de lage indices van de thermometer een vermindering van perifere bloedvaten tot gevolg hebben, neemt de druk toe, neemt de hartslag sneller toe, neemt de bloedstroom toe en neemt de snelheid van de metabolische processen toe.

Welk effect hebben de omgevingsfactoren?

  • Het zenuwstelsel verlaagt zijn activiteit bij hoge temperaturen en bij lage temperaturen neemt de prikkelbaarheid toe. Andere systemen van het lichaam werken op een vergelijkbare manier. Kortom, ze zijn afhankelijk van de reactie van het metabolisme, het bloed en het zenuwstelsel. Het is echter noodzakelijk om rekening te houden met de individuele kenmerken van het organisme, evenals met de mate, duur en snelheid van het temperatuurverschil. De rol wordt gespeeld door het vermogen van de persoon om te acclimatiseren: in sommige is het beter, in andere is het bijna afwezig. In het proces van vitale activiteit, worden geconditioneerde reflexen van thermoregulatie ontwikkeld bij mensen, die in de toekomst verantwoordelijk zijn voor de weerstand van het organisme tegen de luchttemperatuur;
  • Luchtvochtigheid is ook belangrijk. Deze factor beïnvloedt de warmteoverdracht, die bijgevolg de thermoregulatie van het lichaam beïnvloedt. De beweging van koude lucht koelt het lichaam, heet - warmt op;
  • De wind irriteert de thermoreceptoren op de huid. Afhankelijk van de sterkte van dit fenomeen, kan het negatieve of positieve emoties veroorzaken;
  • Als de hoogte van het terrein boven zeeniveau 200 m of meer is, verandert de barometrische druk en reageert het organisme met veranderingen in de bloedcirculatie en hyperventilatie van de longen. Hoe hoger het gebied, hoe sterker de reactie van het lichaam. Dit verhoogt het aantal rode bloedcellen en hemoglobine in het bloed. Blijf in het gebied met een druk van 500 - 600 mm Hg. lage temperatuur, ultraviolette straling provoceert de versnelling van het metabole proces, dat soms behoorlijk effectief is in de aanwezigheid van pathologische processen. Normaal gesproken reageren gezonde mensen niet op kleine schommelingen in de barometerdruk, maar patiënten vinden dat het de beste is.

Seizoensfluctuaties in weersomstandigheden veroorzaken een verandering in fysiologische functies. Heel anders reageert het zenuwstelsel, metabole processen, warmte-uitwisseling, endocriene klieren. Een gezond persoon reageert niet op dergelijke fysiologische mechanismen vanwege adaptieve fysiologische mechanismen, maar de patiënt is erg gevoelig voor veranderingen.

Op het gebied van geneeskunde zijn er verschillende soorten klimaten die een bepaalde fysiologische invloed op het lichaam kunnen uitoefenen, waarbij alle componenten worden gebruikt.

Klimaatverandering op zee: gezondheidsvoordelen

Dergelijke omstandigheden gaan uit van bevochtigde, frisse, met zee verzadigde lucht. De zee, de blauwe afstand en langzaam stromende golven hebben altijd een gunstige invloed op het menselijke zenuwstelsel.

Welk klimaat is beter voor de gezondheid?

Schilderachtige kust van de zee, in het bijzonder zuidelijke, gereflecteerde zonnestraling, afwezigheid van scherpe veranderingen in temperatuur - deze factoren normaliseren alle functies van het organisme in het pathologische proces. Een levendig voorbeeld is het klimaat van de Krim. Bovendien zijn de processen van remming en prikkelbaarheid in het centrale zenuwstelsel in evenwicht.

Tegen de achtergrond van dergelijke aandoeningen hebben verschillende soorten therapie een dieper effect op het verloop van metabole en trofische processen. Als gevolg hiervan is de pathologische aandoening geëlimineerd. Het klimaat op de Krim is bijvoorbeeld ideaal voor de gezondheid. In dit geval zal het voordeel de reis niet alleen naar de zieken brengen, maar ook naar perfect gezonde mensen - ze zullen meer adaptieve functies hebben.

Klimaatverandering op berg: de gevolgen voor de gezondheid

Opwindend effect treedt op bij verblijven op grote hoogte. Dit wordt mogelijk gemaakt door lage barometrische druk op grote hoogte, plotselinge veranderingen in dag- en nachttemperaturen, frisse lucht en terrein. De verhoogde prikkelbaarheid van het zenuwstelsel stimuleert stofwisselingsprocessen.

Een lage bloeddruk versterkt de hematopoëtische functie van het beenmerg. Deze verschijnselen kunnen worden toegeschreven aan gunstige stimuli. Naar de bergen gaan is aan te bevelen voor diegenen die langzame pathologische processen moeten stimuleren.

Tegelijkertijd zorgt de toename van de metabolische snelheid voor evenwicht in de zenuwprocessen, die het immuunsysteem stimuleren. Als gevolg versterkt het lichaam de strijd tegen bestaande ziekten.

De impact van het gematigde klimaat op de gezondheid van de mens

De condities van steppes en bossen worden gekenmerkt door onbeduidende temperatuurschommelingen, matige en stabiele luchtvochtigheid. Deze factoren zijn een goede training voor het lichaam van gezonde mensen. Patiënten worden ook geadviseerd om dit gebied te bezoeken, omdat het lokale regime geen schade aanricht.

De middelste riem wordt gekenmerkt door een duidelijke wisseling van seizoenen - winter, lente, zomer en herfst. Verandering in weersomstandigheden gaat noodzakelijkerwijs gepaard met een verandering in fysiologische reacties. Ultraviolette straling is hier voldoende, de weersomstandigheden zijn stabiel.

Hierdoor kunnen we het klimaat gebruiken voor mensen met heel verschillende pathologieën. Vooral goed voor mensen met hart- en vaatziekten.

Klimaat en gezondheid in woestijnomstandigheden

Hete lucht, bedekt met weinig vegetatie van de vlakte, hete stoffige grond - deze factoren die inherent zijn aan het woestijnklimaat, veroorzaken een overstressing van aanpassingsreacties. Voor de patiënt is deze situatie niet altijd gunstig.

Stabiel droog en warm weer leidt bijvoorbeeld tot een probleem van overvloedig zweten en een persoon kan tot 10 liter vocht per dag verliezen. Deze methode van uitdroging, die via de huid optreedt, wordt echter gebruikt om mensen met een nieraandoening te behandelen.

Klimaat en volksgezondheid op de noordelijke breedtegraden

Monotone vlaktes, soms bedekt met bossen, meren, winterkoude, korte, warme, vochtige zomers - deze factoren zijn inherent aan de noordelijke gebieden. Hier blijven is een uitstekende training voor het lichaam, omdat er een verhardend effect is.

Met een toename in warmteontwikkeling neemt de snelheid van metabolische processen toe, worden de regulerende zenuwmechanismen van het respiratoire en vasculaire systeem actiever en dit heeft op zijn beurt een gunstig effect op fysiologische functies. Het wordt aanbevolen om op deze breedtegraden te worden behandeld door veel patiënten, vooral ouderen.

Welk klimaat is beter voor de gezondheid

Welk klimaat is beter voor de gezondheid?

Het verplaatsen van de ene zone naar de andere activeert het menselijk lichaam, veroorzaakt gunstige emoties, maar alleen op voorwaarde dat het gezond is. Rust van werk, leven, veranderende lucht, andere omgevingsfactoren veranderen - dit alles is goed voor de fysieke en emotionele toestand.

Als u nieuwe klimatologische omstandigheden combineert met therapeutische procedures gericht op het elimineren van een specifieke pathologie, dan zal het herstelproces veel sneller gaan. Maar de uitzondering in de eerste plaats zijn mensen die lijden aan pathologieën van het hart en de bloedvaten. Ze hebben een scherpte verandering omstandigheden veroorzaken problemen bij de aanpassing.

In de meeste gevallen draagt ​​een reis naar de resorts in de bovengenoemde zones voor rust of behandeling bij aan de versterking van fysiologische reacties van het lichaam.

Het weerregime wordt veel gebruikt in elk gebied voor behandeling en algemene versterking bij het uitvoeren van passende activiteiten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1