Schoonheid en gezondheid

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?

Meer zweten is een veel voorkomend probleem bij de volwassen bevolking. De oorzaken van hyperhidrose kunnen heel verschillend zijn: van supersnel metabolisme, te warme kleding, schimmel, tot schendingen van het hormonale evenwicht en ernstige problemen met het uitscheidingssysteem. Zweten is niet altijd pijnlijk, het is vaak een natuurlijk proces dat wordt geassocieerd met het handhaven van de kalium-magnesiumbalans in de huidcellen, evenals thermoregulatie.

Maar in elk geval geven natte oksels niemand plezier.

Het gebruik van eikenschors met een hoog zweten

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?

Vooral dit lastige probleem wordt verergerd door een onaangename geur. Onthoud hoe vaak het schandelijk is om hier je schoenen uit te doen tijdens een feestje, of houd je hand vast met je vriendin. Er zijn veel maskeermethoden om de geur te verbergen en zweet onder de oksels te voorkomen (anti-transpiranten, hagelslag, deodoranten en zalven met aluminiumoxide), maar het grootste nadeel van deze medicijnen is hun toxiciteit.

Niet iedereen weet dat dergelijke blokkers schadelijke chemische stoffen bevatten die door de huidporiën worden geabsorbeerd en uw cellen verstoppen. Wanhoop echter niet, er is een prachtig volksalternatief - een afkooksel van de eikenschors tegen overmatig zweten, bijvoorbeeld voeten. Dit helende middel is eeuwenlang getest en zal een vervelende kwaal helpen voorkomen.

Maar het is erg belangrijk om de oorzaak van hyperhidrose te begrijpen en te elimineren, want er is een mogelijkheid dat dit een symptoom is van een ernstige ziekte, raadpleeg altijd een arts. Alleen na overleg met een dermatoloog, begin de behandeling met eikenschors van zweten oksels en andere gebieden.

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?

Epidermale eik heeft een antiseptisch, uitdrogend, drogende en verzachtende werking. De minerale en vitamine-samenstelling elimineert effectief de onaangename geur en overvloedige hydratatie van probleemgebieden van het lichaam. Folkrecepten raden aan dit product als afkooksel of zalf te gebruiken om een ​​positief effect te bereiken.

Er zijn speciale behandelingscomplexen, waaronder eiken in combinatie met pussy willow, zelfgemaakte honing, munt en propolis. De schors kan worden gekocht bij de apotheek of onafhankelijk worden voorbereid. Om dit medicijn te verzamelen, is het echter noodzakelijk om de juiste tijd en methode voor drogen en malen te kennen.

Hoe de schors van eiken te brouwen bij het zweten?

Een uitstekend middel tegen onaangename geurtjes en meer transpiratie is de gebrouwen eikenschors.

Voor het heden hebben we nodig:

 • 6 grote lepels droge gemalen schors;
 • liter gezuiverd water;
 • pan geëmailleerd met deksel.

Voorafgaand is het noodzakelijk om een ​​schors voor te bereiden, het kan onafhankelijk worden gedaan. We gaan in april het bos in, weg van de stad en de weg, en schrapen de bovenste laag af van de stam van een gezonde boom. Droog rauw in de zon of in de oven, als het weer het niet heeft. Een betrouwbaardere en snellere manier, zij het kostbaar, is om een ​​voorraad bij de apotheek te kopen.

Na aankoop, ga verder met de procedure voor het bereiden van het medicijn:

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?
 • hak de opperhuid van eik;
 • 6 grote lepels vallen in slaap in een pan;
 • vul met water uit een filter of een put (1 liter);
 • een zwak vuur opzetten en aan de kook brengen, onder voortdurend roeren;
 • bedek onze medicijnen met een deksel en kook op laag vuur nog een half uur;
 • zet uit, wikkel onze schotel met een warme handdoek of deken;
 • wacht 2 uur, tot het gevoed is.

Dan moet je een glazen pot pakken en de vloeistof daar gieten. Pre-infuusfilter door gaas of zeef. Koel het medicijn in een koelkast of kelder. Zo'n geneesmiddel kan maximaal drie dagen op een lage temperatuur worden bewaard, dus bereid zoveel afkooksel voor als je kunt gebruiken.

Complexe bouillon en zalf

Als het geval van hyperhidrose erg wordt verwaarloosd, moet u een afkooksel gebruiken in combinatie met pasta voor de zones van de oksels, voeten en handpalmen.

Hoe een therapeutisch duo goed te bereiden: neem 200 gram grondstoffen, verdeel in twee gelijke delen. Een deel wordt gebruikt bij het bereiden van de bouillon op de bovenstaande manier, de tweede - om een ​​zalf te maken. Om dit te doen, wordt het poeder van de opperhuid vermengd met vier eetlepels vloeibare honing en gemengd totdat een homogene massa is verkregen.

Hoe moeten deze middelen worden gebruikt van de eikenschors van het zweten van de handpalmen?

Hier is de gedetailleerde instructie:

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?
 • Na de ochtenddouche spoelen we de probleemgebieden af ​​met een afkooksel. Herhaal dit proces zo mogelijk tot drie keer per dag. Onthoud dat de remedie altijd wordt toegepast op een schone huid, anders is het effect impliciet;
 • Voordat we naar bed gaan, brengen we de pasta een halfuur op de gewassen huid aan, spoelen dan af met stromend water en herhalen het kompres uit de infusie.
 • Statistieken tonen aan dat zelfs het sterkste zweten op deze manier kan worden verwijderd. De behandelingsduur duurt maximaal twee weken. Gedurende deze tijd raak je aanhoudend zweten kwijt.

Als u besluit om zelfmedicatie uit te voeren, moet u een test uitvoeren voor de reactie van de epidermis.

De controle op allergische reactie wordt uitgevoerd met deze methode:

 • Breng een kleine hoeveelheid zalf aan op het verruwde deel van de huid (elleboog, knie of hiel);
 • wacht 2 uur en was uit;
 • Als er roodheid, irritatie of jeuk is, moet u van deze behandeling afzien.

Onthoud dat tannines de huid kunnen drogen, tot beklemming en afschilfering kunnen leiden, of donkere vlekken op het lichaam en kleding kunnen achterlaten.

Recept van schors en citroensap

Bereid de bouillon al bekende methode, met behulp van vijf eetlepels grondstoffen, een liter water en een pan. Laat de vloeistof volledig afkoelen en voeg het sap van één grote citroen toe.

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?

Dit recept is goed omdat het de mogelijkheid van donkere vlekken op het lichaam van tannines elimineert.

Bovendien geeft de citroen de huid een perfecte tint en voorkomt het schimmelvorming. We herinneren u eraan dat de remedie zijn eigenschappen tot maximaal drie dagen behoudt, niet langer.

Dit alternatieve mengsel gebruiken we in de vorm van dagelijkse lotions en comprimeren 's nachts en vegen de gebieden tot zes keer tijdens de werkdag.

Voor het effect is het voldoende om de lotion niet langer dan een kwartier vast te houden, dat is genoeg. Na de procedure wassen we de probleemgebieden met water. Citroenzuur is behoorlijk agressief, volg de reactie van de huid, zorg ervoor dat je een vochtinbrengende bodylotion gebruikt.

Toepassen van het behandelingscomplex mag niet langer zijn dan een halve maan, bij de eerste manifestaties van irritatie op de opperhuid, is het noodzakelijk om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van het mengsel.

Eiken schors van zweten van de voeten

Zweterige voeten zijn niet alleen vochtige voeten en onaangename geur, maar ook een gunstige omgeving voor de vorming van voetschimmel. Er is een uitstekende folk remedie voor het zweten van de voeten - een vers afkooksel van eikenschors en wilg.

Hier leest u hoe u dit geneesmiddel op de juiste manier klaarmaakt:

Zal de bast van eiken helpen bij het zweten van de voeten?
 • verpletter 3 lepels van de eikenbast en 3 lepels van de korst;
 • meng deze ingrediënten en giet 1,5 liter gezuiverd water;
 • we koken gedurende elf minuten onder het deksel;
 • wikkel in een handdoek en sta maximaal 2 uur aan;
 • percoleren onze infusie.

Aanbrengen in de vorm van voetbaden, zet uw voeten in een kom met vloeistof gedurende 15-20 minuten. Baden moet dagelijks worden gedaan voor het slapengaan.

Complex van de bast van eik en wilg is ongewenst om te gebruiken van zweten van de handpalmen of oksels, de zachte huid van deze gebieden tolereert een dergelijke samenstelling niet. Het gebruik van folkremedies is heel belangrijk om met de behandelende arts overeen te komen, vooral als u allergisch bent of vatbaar voor dermatologische ziekten. De loop van de behandeling kan niet langer zijn dan een halve maan.

Als daarna de aandoening niet wegebt, raadpleeg dan een arts, misschien moet u een medisch onderzoek van de hormonale achtergrond ondergaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

89 − = 79