Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling | pangudownloads.com
Skjønnhet og helse

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

Erythematøs gastropati er ikke en sykdom. I dette tilfellet er det en formulering som er resultatet av en undersøkelse og lyder oftest etter endoskopiske prosedyrer.

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

Denne konklusjonen er kun gjort etter at man har bestått en endoskopisk undersøkelse. Prosedyren innebærer innføring av en spesiell sonde gjennom munnen - et endoskop. Enheten lar deg vurdere tilstanden til spiserør og mage. Når gastritt er diagnostisert, er det ødem i mageslimhinnen, det er veldig lett skadet, og slimdannelsen økes.

I en rekke tilfeller, når slimhinnen er ekstremt følsom, forekommer hyperemi selv når det kommer i kontakt med endoskopet. Hvis det ikke finnes andre patologiske forhold, så er det ingen alvorlige brudd. Ellers, når andre negative endringer oppdages, snakker de om en kronisk overfladisk gastritt.

Det er to typer gastropati:

  • alopecia - Den inflammatoriske prosessen utvikler seg i et begrenset område av slimhinnen.
  • felles - rødhet på nesten hele overflaten av slimhinnen. Hyperemisk gastropati kan dekke ulike deler av kroppen.

Med fokale lesjoner er det tvil om gastritt. Med spredningen er denne diagnosen bekreftet ved hjelp av andre diagnostiske studier.

Som regel er alle gastrointestinale sykdommer kalt gastropati, men det viktigste er å avgjøre årsakene som forårsaket et slikt brudd. Tidlig eliminering av faktorene som provoserer gastropati, kan forhindre utvikling av gastritt.

Erosiv gastropati

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

I dette tilfellet snakker vi om hyperemi, ledsaget av overflatefeil - erosjoner. Oppdag sistnevnte ved hjelp av den ovennevnte endoskopiske undersøkelsen.

Erosjoner er delt inn i akutt og kronisk. Akutt må som regel ikke overstige 2 mm i størrelse og, ved eliminering av årsaken til utseendet, helbredes innen en uke. Kroniske erosjoner ligner pimples med middels innrykk og kan nå 7 mm i diameter.

Erosive gastropati oppstår i brannskader, traume, stress, alkoholmisbruk, diabetes, sepsis, nyre-, lever-, kardial insuffisiens, bruk av et antall medikamenter (ave. Prednisolon, aspirin). Det oppstår mot bakgrunnen av forringelse av blodtilførselen til slimhinnet, overdreven frigjøring av saltsyre. Erosjon oppstå på grunn av forurensning av GI-systemet mikrober Helicobacter, tilbakeløps fra tarmen inn i det gastriske lumen.

Det er en patologi av smerte, halsbrann, sur erctation, tyngde i riktig hypokondrium, flatulens, gastrisk blødning. Behandling er rettet mot å eliminere årsaken til patologien. Basis for behandlingen er protonpumpehemmere, antibakterielle midler, antacida, cytoprotektorer, blodstrømforbedrende legemidler.

Kongestiv gastropati

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

I dette tilfellet er det et brudd på motiliteten til mage-tarmkanalen. Ofte blir symptomene på denne patologiske tilstanden slettet eller forblir ubemerket på grunn av den underliggende sykdommen. De provokerende faktorene er: røyking, overdreven forbruk av alkohol, magesår, kolonisering av Helicobacterpylori-bakterier.

Symptomer på patologi inkluderer erosive og ulcerative lesjoner av mageslimhinnen i sin gastroduodenale sone. De viktigste provokerende faktorene inkluderer forverring av blodtilførselen og svekkelse av mucus beskyttende funksjoner.

Om stagnasjon indikere flere akutte sår og erosjoner, uten lokal inflammasjon, smerte, dyspeptiske symptomer. Noen ganger er patologien manifestert av alvorlighetsgraden etter å ha spist, kløet, kvalme og halsbrann. Kongestiv gastropati ofte følger renal patologi, noen leversykdom, portal hypertensjon, Crohns sykdom, pankreatiske tumorer, og alvorlige traumer og brannskader.

Hva er en papulær gastropati?

I dette tilfellet er det et spørsmål av mukosal skade som følge av økt magesyreproduksjon, reduksjon av de beskyttende egenskapene til slim, nærværet av Helicobacter-infeksjon i antral kroppsdelen. For å klargjøre diagnose og behandling for å velge banen som trengs intragastriske pH-måling, og diagnostisere tilstedeværelsen Helicobacter. I tillegg tar doktoren hensyn til pasientens medfølgende klager.

Den navlestavne-papulære gastropati i mageslimhinnen karakteriseres ved dannelsen av mange papiller. Sistnevnte kan være enkel, aphthous eller navlestreng med en depresjon i midten.

Årsaker til erytematøs gastropati

Først og fremmest fremkaller denne patologiske tilstanden en feilaktig diett, eller rettere sagt bruken av mat som påvirker mageslimhinnen negativt. En provokerende faktor kan være manglende overholdelse av arbeids- og hvile-regimet, vanlige stressfulle situasjoner.

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

Årsaken kan være tilstedeværelsen av en gastrisk infeksjon forårsaket av ulike mikroorganismer og patogene sopp som forstyrrer organets funksjon. Også rollen som metabolske forstyrrelser, kvinners helse (gynekologi sfæren) og inntak av en rekke medisiner.

Risikogruppen omfatter personer med arvelig disposisjon til gastrointestinale patologier og de som har dårlige vaner. Selvfølgelig kan gastropati fremmes av sykdommer i fordøyelsessystemet.

Symptomer på erytematøs gastropati

Denne patologiske tilstanden manifesteres i form av rødhet i mageslimhinnen. Faktisk er det et symptom på kronisk gastritt. Pasienten kan klage på smerte, tyngde, kvalme, oppkast, tap av appetitt og dermed vekttap, sløvhet, svakhet.

Noen ganger er det økt tretthet og angst. Slike symptomer krever endoskopisk undersøkelse. Hvis sistnevnte viser en lesjon av slimhinnen, er diagnosen "erytematøs gastropati".

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

I sin tur indikerer rødhet en betennelsesprosess i mage-tarmkanalen. Følgelig, jo tidligere denne tilstanden blir avslørt, desto lettere er det å eliminere årsaken og forhindre at patologien blir kronisk.

Med mindre hyperemi er det nødvendig med ytterligere diagnostiske tester, siden det kan være et symptom på en helt annen sykdom.

Erythematøs gastropati: konservativ og radikal behandling

Hvis denne tilstanden er et symptom på kronisk gastritt, er terapi rettet mot å eliminere sistnevnte.

Erythematøs gastropati: årsaker, symptomer, behandling

Papulær, erytematøs og enhver annen forstyrrelse krever først og fremst samsvar med dietten. Ernæring innebærer ikke alvorlige diettbegrensninger: det er nødvendig å utelukke irriterende slimete produkter.

Det anbefales fraksjonelle måltider: Spis oftere (pr hver 2. time), men i små porsjoner. Det er nødvendig å forlate dårlige vaner uten å feile. Hvis denne tilstanden er forårsaket av medisiner, blir de kansellert eller erstattet av mykere.

Når det gjelder konservative metoder, er preferanse gitt til astringerende stoffer, antacida, protonpumpehemmere.

I noen tilfeller er det nødvendig med kirurgi. Hvis det er mulig, bruk så reseksjon - en mindre invasiv metode, i stedet for en fullverdig operasjon. Denne prosedyren innebærer fjerning av berørte områder i magen med spesielle mikroverktøy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

80 + = 85