Skjønnhet og helse

Forstyrrelse av blodtilførselen til ekstremiteter

Sirkulasjon i kroppen er en kontinuerlig prosess. Det er nødvendig for å gi kroppens organer og systemer oksygen og næringsstoffer. Også ved bruk av blodstrøm er avledet og stoffer dannet som et resultat av metabolske prosesser av cellulært liv.

Dårlig blodsirkulasjon i ekstremiteter er diagnostisert når karene ikke er i stand til å gi tilstrekkelig næring til vevet. Dette kan forstås hvis det er karakteristiske symptomer: prikking i fingrene, nummenhet, trofiske forandringer i huden.

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen er delt inn i akutt og kronisk, sakte økende. Hvis behandlingen påbegynnes i tide, etter å ha merket de første tegn på patologiske forandringer i blodårene, kan blodtilførselsfunksjonen normaliseres.

Symptomer på perifer sirkulasjonsforstyrrelser

Følgende faktorer indikerer tegn på dårlig sirkulasjon i hender og føtter:

Forstyrrelse av blodtilførselen til ekstremiteter
 • Følelse av frysing av lemmer, ikke bare i den kalde årstiden, men også i varmen;
 • en følelse av kravling;
 • periodisk prikker i fingrene
 • nummenhet av lemmer;
 • håret begynner å falle ut på dem;
 • fargen på huden på lemmer blir blek til blåaktig;
 • negler er løs, ofte pause;
 • erektil funksjon forsvinner;
 • små sår på huden på lemmerne i lang tid helbrede, begynne å feire, sår blir dannet.

Selv med konstant påføring av krem, er huden overtørket, det er umulig å løse kosmetiske problemer.

Dårlig blodsirkulasjon i ekstremiteter er forårsaket av følgende årsaker:

 1. Skader på blodårene på grunn av skader
 2. Brudd på den generelle dietten.
 3. Røyking.
 4. Kroniske sykdommer som forstyrrer det endokrine systemet - for eksempel diabetes.
 5. Hypertensiv sykdom.
 6. Krenkelse av blodets biokjemiske sammensetning, spesielt kolesterol.
Forstyrrelse av blodtilførselen til ekstremiteter

Når de første symptomene på dårlig sirkulasjon av perifere organer vises, må man begynne behandling, ellers kan tilstanden gi ubehagelige konsekvenser.

Langsom blodsirkulasjon øker risikoen for trofasår, kan provosere begynnelsen av gangrenøse forhold. Spesielt ofte er det sår hos personer med diabetes. Stramt undertøy, ubehagelige sko - og gnidning blir en purulent-inflammatorisk prosess.

De farligste konsekvensene er fremveksten av kritisk nedre ledd-iskemi. Symptom på sykdommen er hevelse i fingrene, noe som er vanskelig å eliminere.

Dårlig blodsirkulasjon i hendene viser at blodtilførselen til kardiovaskulærsystemet er svekket. Nummen av hendene vises ofte mot bakgrunnen av smerte i brystområdet, kjeve i hjertet, under oppstart av dyspné.

Diagnose av brudd på blodtilførsel basert på klinisk bilde og spesiell diagnose.

Følgende forskningsmetoder bidrar til å identifisere problemet:

 • Ultralyd av årer og arterier;
 • USDS;
 • datatomografi;
 • magnetisk resonans avbildning;
 • kontrastflebografi;
 • scintigrafi.

Legen velger de nødvendige undersøkelsesmetodene basert på klinikken og pasientens evner. Hvis pasienten har hjertepacemaker, utføres ikke bølgeundersøkelser.

Behandling av perifer sirkulasjonsforstyrrelser

Hva skal jeg gjøre hvis det er symptomer på dårlig sirkulasjon i underekstremitetene? Mest sannsynlig starter det en åreknuter og bør konsultere en phlebologist.

For å stoppe utviklingen av sykdommen, er følgende legemidler foreskrevet:

Forstyrrelse av blodtilførselen til ekstremiteter
 1. Venotoniserende legemidler som brukes oralt og eksternt. De styrker venøse vegger, øker sin tone.
 2. Heparinholdige stoffer kan også være aktuelt og foreskrevet for intern bruk. Med deres hjelp endres blodsammensetningen og dens koagulasjonsevne.
 3. Effektivt viste seg venoalife - et middel som kombinerer egenskapene til heparinholdige og venotoniserende legemidler. I tillegg inneholder den vitamin B5. Venoline hjelper til å behandle nummenhet, fjerne hevelse og fjerne eksterne manifestasjoner av blodforsyningsforstyrrelser - tørr hud og endre farge. Denne kvaliteten på stoffet er veldig verdsatt av kvinner.

Massasjebehandling og fysioterapi brukes til behandling av åreknuter: magnetoterapi, pneumokompresjon. Hjelper å redusere smerten av spesielle kompresjons undertøy

Hva skal jeg gjøre hvis hendene mine svulmer og vondt? De beste måtene å bekjempe nummenhet i hender er undervannsmassasje.

Tradisjonell medisin i behandlingen av perifer blodtilførsel

For å bekjempe bruken av perifert blodtilførsel i statskassen for folkemedisin er det mange oppskrifter.

Effektivt bidrar til å gjenopprette blodtilførselen i hender og føtter slik prosedyre:

Forstyrrelse av blodtilførselen til ekstremiteter
 1. bland i like mengder sukker og solsikkeolje;
 2. lag en beholder med varmt vann, 250 ml - 2 ss bordssalt;
 3. Med en blanding av olje og sukker, salve huden, senk lemmen i en saltløsning - dens innledende temperatur skal være ca 38 ° C;
 4. lemmer holdes i vann i 30-45 minutter.

Dette legemidlet vil bidra til å gjenopprette blodtilførselen i ben og hender. En liter krukke er fylt med knust hvitløk i kvart, helles i vann og plassert i et mørkt, kjølig sted i 2 uker. Preparatet bør omrøres flere ganger om dagen. Når midlet er infundert, filtreres det og settes i kjøleskapet. På en dag, ta 5 dråper 5 ganger, spred i en ss vann. Behandlingsforløpet er 10-14 dager.

Et annet brett er urte. Den består av like deler av kamille, nettle, oregano, sitronbalsam. 2 kopper urte råvarer helles i 3 liter kokende vann, venter på at den skal kjøle ned til 38 ° C, og legg hendene eller føttene i karet.

Forebygging av blodstrømssykdommer

Forstyrrelse av blodtilførselen til ekstremiteter

For å forbedre tilstanden til de perifere karene i lemmerne, krever de dose fysisk trening. For føttene går det i moderat tempo, for hendene - gymnastikk. Hvis du må skrive ut kontinuerlig, eller gjøre en monotont jobb, må du avbryte hvert 45 minutt.

Sørg for å følge et spesielt diett, ta dietten nærmere diettbordet i henhold til Pevzner nr. 9 og 10. Begrens bruk av alkohol, prøv å bli kvitt røyking.

Konsekvensene av forstyrrelse av perifer blodtilførsel er ikke bare begrensningen av funksjonen, smerten under bevegelse og i ro.

Ved frigjøring av en trombose i nedre ekstremiteter er det mulig å skade hjernens kar. Og dette er fulle av en så alvorlig sykdom som iskemisk slag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 2 =