Hvem er vist plasmaferese, og hvem bør avstå fra å rense blod? | pangudownloads.com
Skjønnhet og helse

Hvem er vist plasmaferese, og hvem bør avstå fra å rense blod?

Plasmaferese er en prosedyre som utføres av medisinske årsaker. I løpet av dette er humant blod delt inn i celler (leukocytter, erytrocytter, blodplater) og plasma. Avhengig av formålet med hvilken det brukes, er det to typer prosedyrer: medisinsk og giver.

Rensing av blod ved plasmaferese

Under prosedyren, som brukes til medisinske formål, separeres blodet, fjerner plasmaet. Det er sistnevnte som inneholder allergener, toksiner, autoantistoffer etc.

Hvem er vist plasmaferese, og hvem bør avstå fra å rense blod?

Blodceller returneres tilbake til blodbanen, og plasma avhendes. En slik øvelse gjør at du kan redusere konsentrasjonen i kroppen av stoffer som er skadelige (giftstoffer, giftstoffer, antistoffer, etc.).

Donor plasmaferese utføres på en lignende måte, men friske mennesker.

Plasmaet oppnådd som følge av blodseparasjon blir bevart for å overføre det til en syk person i fremtiden eller for å skape blodprodukter fra den.


Typer av prosedyre avhengig av metoden for blodseparasjon

Det er forskjellige typer separasjon:

 1. Sedimentasjon - plasma oppnås ved sedimentering. Blodceller faller gradvis ut;
 2. Sentrifugal - separasjonsprosessen akselereres ved virkningen av sentrifugalkraften;
 3. Filtrering - spesielle filtre brukes;
 4. Membran plasmaferese - spesielle semipermeable membraner brukes som holder cellene, men passerer plasma;
 5. Kaskade - det resulterende plasmaet går gjennom filteret flere ganger. Som et resultat er det delt inn i albuminer og lipoproteiner.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til den utpekte plasmaferese

For terapeutiske formål utføres prosedyren for mange sykdommer og patologiske forhold. For eksempel anbefales det for eksogene forgiftninger - matforgiftning, overdosering av stoffet, etter kjemoterapi.

Dessuten blir det utført ved endogene forgiftninger - (. Direkte osteomyelitt, paraneoplastic syndrom, alvorlige infeksiøse prosesser) alvorlig sykdom, er ledsaget av alvorlig forgiftning.

Plasmaferese administrert i autoimmune sykdommer, for eksempel, kan den behandle bronkial astma, reumatoid artritt, glomerulonefritt, Guillain Barre syndrom, multippel sklerose anvendt.

Det er angitt i sykdommer i blodet: multippel myelom, makroglobulinemi, paraproteinemia, trombocytopenisk purpura, monoklonal gammopati. Indikasjonene inkluderer slike plager som amyloidose og hyperkolesterolemi med aterosklerose.

Absolutte kontraindikasjoner: blødningsforstyrrelser, kontinuerlig blødning. Relative: akutte infeksjonsprosesser, menstruasjon, hypoproteinemia, ustabil hemodynamikk, blødningsrisikoen (laget av magesår eller sår på tolvfingertarmen.).

Fordeler og skade fra prosedyren av plasmaferese

Hvem er vist plasmaferese, og hvem bør avstå fra å rense blod?

I mange kommersielle medisinske institusjoner blir pasientene villedet ved å benytte denne hendelsen når det ikke er nødvendig.

For eksempel sier mange folk at det er definitivt gunstig for kvinner, siden huden forynges. Lignende myter inkluderer evnen til å rense kroppen av toksiner, normalisering av hormonell bakgrunn, metabolisme, immunitet.

Det er også usannsynlig at det kan brukes til å forhindre ulike patologier. Fremgangsmåten er ikke i stand til å bedre blodsirkulasjonen i vev og organer, mer presist, vil effekten være, men ikke fra fremgangsmåten, og av heparin, som benyttes i løpet av en sesjon.

For å rense blodet, vil plasmaferese være nok: i kroppens biologiske væske vil konsentrasjonen av visse stoffer reduseres. Han kan ikke hindre sin utdanning, for å kvitte seg med sykdomsårsaken, dessuten brukes den bare i forbindelse med andre medisinske tiltak. Derfor er det kun foreskrevet med en økning i blodet av et bestemt stoff, som har negativ innvirkning på kroppen, og samtidig er risikoen fra prosedyren betydelig lavere enn skadene fra selve patologien.

Komplikasjoner som kan oppstå:

 • lungeødem;
 • allergi, inkludert anafylaktisk sjokk;
 • brudd på blodpropp, blødning;
 • infeksjon med hepatitt B og C virus, HIV;
 • flebitt;
 • hypotensjon;
 • Dødelighet - 1 pasient ut av 5 tusen.

Plasmaferese for psoriasis

Denne metoden for behandling er smertefull med psoriasis basert på erstatning av sitt eget plasma med blodpreparater, blodsubstitutter, elektrolyttløsninger. Som et resultat blir toksiner (produkter av forstyrret / økt metabolisme), bakterier, virus, fri hemoglobin fjernet fra kroppen. Under sesjonen brukes spesielle filtre eller sentrifuger.

Med psoriasis øker arbeidskapasiteten til en person, beskyttelsesfunksjonene i kroppen styrkes og motstand mot påvirkning av negative faktorer. Dette tiltaket gjør det mulig å gjenopprette organene for avgiftning, slik at prosessen med utvikling av patologi er hemmet. Blodtap fører til det faktum at kroppens forsvar er aktivert, jernreserver, vevsproteiner og andre nødvendige stoffer mobiliseres.

Plasmaferese tilveiebringer øket funksjonell aktivitet av hematopoetiske celler, forbedrer mikrosirkulasjon, utøver anti-inflammatorisk effekt, fjerner de nedbrytningsprodukter av vev, celler, mikroorganismer, og skadelige stoffer.

Etter den første prosedyren kan psoriasis forverres sterkt, men i fremtiden vil det bli regresjon av utslettene. Den andre behandlingsstadiet bruker selektiv fototerapi, fotokjemi, ultraviolett bestråling, retinoider og syntetiske cytotoksiske stoffer. Som regel bruker du fra 7 til 10 økter om dagen eller to.

Plasmaferese i autoimmun sykdom - multippel sklerose

Hvem er vist plasmaferese, og hvem bør avstå fra å rense blod?

I dette tilfellet vil denne hendelsen fjerne leveren og blodet. Fra kroppen vil bli sluppet ut skadelige stoffer. Viruset vil forsvinne fra plasma. Fra blodet fjernes giftstoffer og giftstoffer. I dette tilfellet er det ingen utvasking av interferonene. Det er verdt å merke seg at etter et behandlingsforløp med multippel sklerose er det alltid en forverring av tilstanden som nevnt ovenfor.

Forverring av tilstanden observeres i flere dager, men hos noen pasienter er det et annet ubehag i 1-2 uker.

I løpet av denne perioden må du være spesielt forsiktig, gjør alt for å beskytte deg selv og unngå ubehag. Du kan ta noe anestesi, for eksempel paracetamol, du må drikke pentoksifyllin eller actovegin.

Så, etter den angitte tiden, forbedres tilstanden. Det anbefales at du bruker mer matvarer som inneholder proteiner, før prosedyren og gjennom hele kurset.

Plasmaferese for allergi

Det har allerede blitt nevnt at denne hendelsen er foreskrevet for allergiske reaksjoner. Allergi er en patologisk tilstand av kroppen når immunsystemet reagerer overdrevet på ytre stimuli. Som et resultat, lymfocytter secrete mange antistoffer i blodet, sistnevnte kombinerer med antigener, ødelegger dem.

Plasmaferese brukes til allergi for å fjerne immunkomplekser og antistoffer fra blodet, så denne prosedyren har blitt utbredt i behandlingen av allergiske og autoimmune sykdommer. Som regel er 3-5 økter nok til å føles bedre. Resultatet lagres i flere måneder - fra 3 til 6.

Før prosedyren må du gjennomgå en kontroll og få legehjelp.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 29 = 38