Skjønnhet og helse

Hvete kli: nyttig for skjønnhet og helse

Nylig er en sunn livsstil blitt populær, som innebærer bruk av gunstige naturlige produkter. Disse inkluderer hvetekli - en rik kilde til fiber, mikro- og makroelementer, som er nødvendig for at kroppen fungerer fullt ut.

Hvete kli: nyttig for skjønnhet og helse

De er et biprodukt fra møllen, og inntil nylig ble det brukt utelukkende som råstoff til husdyrfoder. I de siste årene anbefaler næringsdrivende, med riktig ernæring, på menyen for å introdusere spiret hvete og hvetekli. 

Hva er nyttig for hvetekli?

Hvete kli er skallet av korn, fjernet under bearbeiding av kornavlinger. Slik behandling gjør de rensede produktene mer attraktive, men berøver samtidig mange nyttige egenskaper. Først av alt, etter fjerning av fruktskallet, blir kornet berøvet fiber, et stort antall vitaminer og mange mineraler.

Sikkert, brød, bakt av raffinert korn, er mye bedre, men det gir ikke fordeler til kroppen. Tvert imot øker risikoen for å utvikle diabetes mellitus, hjertesykdom, kolelitiasis, dysbakteriøsitet, fedme, kreft i tykktarmen og rektum som følge av daglig bruk av det rensede produktet.

Det er derfor næringsdrivende fra hele verden anbefaler folk å introdusere i det daglige kostholdet hele kornprodukter, som hveteskallene tilhører. 

Bruken av hvetekli er først og fremst at de er en rik kilde til fiber, vitamin A, B, E. Fiber bidrar til å rense tarmene, forbedrer fordøyelsesprosessen.

Vitaminer i gruppe B deltar i alle metabolske prosesser, gunstig påvirker hemopoiesis. De regulerer også aktiviteten til fordøyelsessystemet, muskulaturen, kardiovaskulærsystemet, nervesystemet og normaliserer hormonbalansen.

Skjell av hvetekorn er også nyttig fordi de akselererer prosessen med vevregenerering, forbedrer tilstanden til hud, hår og negler. Når de blir jevnlig spist, blir immuniteten styrket og visjonen forbedret. I deres sammensetning, i tillegg til vitaminer og fibre, var slike sporstoffer som svovel, mangan, sink, kobber, jod inkludert. 

Den healing egenskapene til hvetekli

På grunn av den rike sammensetningen av skall fra hvete, anbefales de å bli tatt for medisinske og forebyggende formål. De bidrar til fjerning av skadelige stoffer, salter av tungmetaller, slagger fra kroppen.

Det er kjent at kostfiber av hvete bidrar til det harmoniske arbeidet i fordøyelsessystemet, slik at bruk av hvetekli med forstoppelse og dysbakteriøshet anses å være effektiv.

Når du behandler forstoppelse, kan du bruke disse oppskriftene:

 • To spiseskjeer hveteskaller hell et glass varm melk, sett den i et varmt håndkle, la det gå en time. Den tilberedte blandingen skal spises på tom mage om morgenen på 1 skje, til tarmene fungerer;
 • Et glass kokende vann, hell 4 skjeer av resten av siktet mel, insistere på fire timer. Stamme, legg til en skje med honning, drikk på tom mage;
 • Når du behandler forstoppelse, kan du spise dette kurative produktet i tørr form, starter med en halv teskje tre ganger om dagen, vask med vann. Gradvis bør mengden økes for å bruke 3 ss tre ganger om dagen;
 • Skyll godt et glass kornskjell, hell en liter kokende vann og lagk ca i en time. Avkok for å filtrere, tilsett juice av halv sitron og drikk 3 ganger om dagen. 
Hvete kli: nyttig for skjønnhet og helse

Den sprø infusjonen bidrar til å hoste med bronkitt. For å behandle den inflammatoriske prosessen, kan du forberede en slik infusjon: Skyll 400 gram kli, hell 1,5 liter vann, insister på en halv time, belastning og drikke i form av te gjennom dagen.

En slik terapeutisk drink lindrer betennelse, reduserer hosteangrep og bidrar til å sputum. Hvis det er nødvendig å kurere et barns hoste, legg til litt honning for å forbedre smaken av infusjonen. Et slikt middel vil være effektivt i tonsillitt, laryngitt, faryngitt og lungebetennelse.

Anvendelse av kli i kosmetikk

Nyttige egenskaper til kornskall gir oss muligheten til å bruke dem ikke bare for helse, men også for skjønnhet. For noen år siden visste folk hvordan å ta hvetekli i behandlingen og utvinningen av kroppen. Dette produktet er også mye brukt i hjemmet kosmetologi for å forbedre tilstanden til huden og håret.

For å eliminere rynker, kviser og for å gi hudens elastisitet, anbefaler skjønnhetspleisterne ikke bare å bruke produktet inne, men også å forberede kosmetiske masker. For å bli kvitt rynker, pund 1 eggeplomme med 5 g siktede melrester, tilsett en skje med vann, påfør ansiktet, skyll med varmt vann i 15 minutter.

For enhver type hud kan du bruke denne nærende masken: I et vannbad smelter du 2 ss honning, tilsett 2 skjeer med rester fra siktet mel og juice fra en halv sitron. Bær blandingen i ansiktet, bløt i 30 minutter og skyll. 

For å styrke og forbedre håret er det nyttig å vaske hodet med en branbuljong. For å forberede buljongen, trenger du 250 g produkt, hell to glass vann, kom med koking, la det stå i 10 minutter i brann, la en infusjon gå i en time. Håret fuktes rikelig med medisinske midler, sett på en varmeklokke, etter en halv time, vask med varmt vann. 

Bruk av produktet til vekttap

Wheaten skaller - en av de effektive måtene for å miste vekt, som begynte å bruke mer nylig. Dyreegenskaper av produktet skyldes lavt kaloriinnhold i hvetekli - 165 kcal.

Dessuten kommer prosessen med å miste vekt på grunn av rensing av tarmen fra skadelige stoffer, samt økt aktivitet i fordøyelsessystemet og alle metabolske prosesser i kroppen. For å gå ned i vekt er det ønskelig å bruke et naturlig produkt oppnådd under bearbeiding av korn i produksjon. 

Hvis du bestemmer deg for å forebygge overvekt, er det nok å bruke bare 2 ss av dette naturlige produktet per dag, med rikelig med vann. Mange kvinner og jenter som ønsker å bli tynn, bruker en kliddiett som varer 3-4 uker.

De to første ukene du trenger å spise 1/2 skje en dag, øker dosen til 1 teskje. En god effekt oppnås ved å blande flere diettprodukter, for eksempel restene av siktet mel med kefir, fordi den kaloriske verdien er minimal. 

Skjell av korn brukes ofte til å bekjempe fedme i diabetes, fordi fiberen, som er en del av dette produktet, reduserer prosessen med assimilering av karbohydrater, og forhindrer økningen i glukose nivåer. Videre skaper fiber, som øker i magen, en følelse av mykhet, unntatt muligheten for overspising, som ofte forekommer i diabetes mellitus. 

Bran i matlaging

Klid for vekttap kan brukes i utarbeidelse av enkle retter.

Gresskar og kli gryte

For å forberede denne nyttige diettretten trenger du følgende produkter:

 • 300 g gresskar;
 • 5 ss. l. vann;
 • 6 ss. l. vann;
 • 50 g ris;
 • 25 g hvetekli;
 • 2 egg;
 • salt til smak.
Hvete kli: nyttig for skjønnhet og helse

Før du spiser gryten, skyll risen og suge den i kaldt vann i en og en halv time. Gresskargitter på en stor rist, bland med ris og kli, tilsett vann og salt, legg på en bakervare, oljert og bake ved 180-200 ºі i 30 minutter. Fjern bakearket, hell gryten med egg og melk, og kok i ytterligere 10 minutter. Bon appetitt! 

Osteskåret ostekake

For å gjøre dem, ta:

 • 60 g kli;
 • 40 gram hard ost;
 • 100 g rømme;
 • 2 egg;
 • 20 g sukker (om ønskelig).

Smetana kokes, fyll den med kli og riven ost, legg til egg, pisket med sukker. Knead deigen og dannes flate kaker, legg på en bakervare, oljert, bake i en halv time ved 200 ° C. Slike retter sprer ikke bare kostholdet ditt, men vil også forbedre kroppen!

Å vite hva hvetekli er bra for helse, bør de bli introdusert i ditt daglige kosthold, og til slutt erstatte dem helt med skadelig mat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 80 = 90