Hvordan bruke terpentin salve: indikasjoner og kontraindikasjoner

Alle vet om eksistensen av et slikt anti-inflammatorisk stoff som terpentinsalve, mange prøvde selv sine effekter på seg selv i barndommen. For bare 10-15 år siden var dette legemidlet en obligatorisk komponent i hver hjemmemedisinskiste og ble brukt til å behandle et stort antall plager.

Suksess og relevans

Hvordan bruke terpentin salve: indikasjoner og kontraindikasjoner

Det var takket være mange nyttige kvaliteter, så vel som den rimelige prisen, at dette verktøyet var så populært på den tiden.

Nå ble denne salven igjen en ettertraktet medisin, den ble brukt ikke bare til å behandle hoste og revmatisme, men til og med for å eliminere cellulitt og stramme huden. Hvilke kvaliteter har dette mirakelmediet, hva er dets sammensetning og om det er kontraindikasjoner for bruken av det?

Sammensetning og egenskaper

Hvordan bruke terpentin salve: indikasjoner og kontraindikasjoner

Den viktigste aktive substansen i denne salven er terpentinolje (terpentin, terpentin terpentin) – et produkt av behandlingsharpiks av nåletrær, oftest furu. For fremstilling av terpentin brukes terpentin harpiks, som dukket opp på barken på steder der den er skadet.

Klassisk terpentinsalve inneholder 20% terpentin til 100 gram salve, de resterende 80% er petrolatum og vann. Det kan imidlertid være midler til salg med et annet forhold mellom hovedkomponentene.

Terpentin trenger veldig lett inn i de øvre lagene i huden og påvirker nerveenden, slik at terpentinsalve har en utbredt irritasjons- og oppvarmingseffekt. I tillegg bidrar irritasjon av nerve reseptorer i de øvre lagene av huden til rask dannelse og frigjøring av enkefaliner, endorfiner og andre stoffer som har en smertestillende effekt.

Eterisk olje av furu, inneholdt i terpentin, gir agenten en karakteristikk “Fir” aroma og positivt påvirker psyken.

  Bli kvitt tørre lepper

Under bruk av salven er det to eksitasjonsflusser som samtidig kommer inn i nervesystemet: en kommer fra indre organer, og den andre – fra det behandlede området av huden. Dette forklarer den distraherende effekten av stoffet. I tillegg har terpentin terpentin insektdrepende egenskaper, så salven brukes i kompleks behandling av pedikulose.

Indikasjoner for bruk

Hvordan bruke terpentin salve: indikasjoner og kontraindikasjoner

Salve med terpentin har mange indikasjoner på bruk, som ved første øyekast virker helt uforenlig og ulik. Blant de første sykdommene der terpentin rubs er foreskrevet, er revmatisme og radikulitt. I behandlingen er distraherende og smertestillende effekter bare det som trengs for å redusere sykdomsforløpet betydelig.

Terpentin gnidning brukes også til behandling av artralgi, nevritt, myalgi og nevralgi.

Ofte brukes en terpentin salve til å behandle hoste og kulde hos barn eldre enn to år. Terpentin salve smører brystet og baksiden av barnet med det formål å varme opp og tidlig fjerning av slim.

Å gni en pasient med oppvarmingsforbindelser som omgår hjerteområdet er bare mulig i henhold til legenes resept, øyeblikket når han ikke har temperatur.

Det sikreste alternativet til å bruke terpentinterpentin til behandling av forkjølelse og hoste gnytter pasientens føtter før du går i seng, etterfulgt av oppvarming av bena med ullsokker.

Hvordan bruke terpentin salve: indikasjoner og kontraindikasjoner

Alternativ medisin foreslår også å bruke en annen måte å bruke terpentin oppvarmingsmiddel – ta et terpentinbad som har en oppvarming og gjenopprettende effekt, forbedrer pusten, toner opp og strammer huden.

Moderne kvinner har funnet anvendelse av terpentin også innen skjønnhet. Nylig pleier de i økende grad bruk av terpentin 20% salve mot cellulitt.

Denne applikasjonen skyldes den samme oppvarmingseffekten som forårsaker irritasjon av nerveenden og forbedring av blodsirkulasjonen.

  Grunnleggende om vakre sminke: Finn ut hvilke skygger som går bra med blå øyne

Kontra

Til tross for naturen og mange positive kvaliteter av dette stoffet, er det en rekke kontraindikasjoner for bruk av terpentinsalve.

Så, salver er forbudt å bruke i følgende sykdommer:

Hvordan bruke terpentin salve: indikasjoner og kontraindikasjoner
  • hjertesykdom;
  • nyresykdom;
  • ulike hepatiske patologier;
  • sopp- og smittsomme hudlesjoner.

Det er heller ikke anbefalt å bruke terpentinsalve under graviditet og under amming.

Bruken av terpentinsalve for hoste til behandling av små barn og ungdom bør startes med minimal dose og strengt etter legenes resept.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector