Hvordan finne en fruktbar dag: en definisjon av ulike metoder | pangudownloads.com
Skjønnhet og helse

Hvordan finne en fruktbar dag: en definisjon av ulike metoder

Alle kvinner er interessert i en periode når de kan bli gravid. Noen bruker informasjonen som en prevensjonsmetode, andre bruker den til å bli barn. Det er mange måter å beregne eggløsning på, hver på sin egen måte bra.

Hva er eggløsning, fasene i menstruasjonssyklusen

Hvordan finne en fruktbar dag: en definisjon av ulike metoder

I en fase av en kvinnes menstruasjonssyklus forlater et modent egg follikkelen inn i lungene i egglederørene, hvor det deretter møtes med sæd for befruktning. Denne fasen kalles eggløsning.

Siden frigjøringen er ovommen i stand til å befruktning i 12-24 timer. Det er imidlertid verdt å vurdere at sæd kan være aktiv i 3 (sjelden opptil 7) dager etter utløsning. Den seksuelle handlingen 2-3 dager før eggløsningen anses også for trygg for barnets oppfatning.

Under virkningen av østrogenhormoner forekommer follikelbrudd og eggutbytte i gjennomsnitt 14-16 dager etter utbruddet av menstruasjonen. Prosessen gjentas ikke alltid på samme dag i syklusen, fordi noen faktorer kan hemme eller akselerere det. Derfor, som en prevensjonsmetode, gir et forsøk på eggløsning å beregne ikke garantier. Men for planleggingen av graviditetsberegning "Dag X" ikke en hindring.

Konceptkalenderen er konvensjonelt delt inn i tre faser:

 • relativ sterilitet - fra begynnelsen av menstruasjonen til tidspunktet for eggløsning - sannsynligheten for å bli gravid er liten;
 • maksimal fruktbarhet - 48 timer fra eggløsningstidspunktet (24 timer fordeles på eggets aktivitet, resten av tiden - til unøyaktig deteksjon "Dag X") - maksimal sjanse for unnfangelse;
 • absolutt sterilitet - kommer etter den fruktbare fasen og varer til syklusen slutter (i gjennomsnitt 10-16 dager) - det er nesten umulig å bli gravid.

Kalendermetode

For en nøyaktig beregning av slike viktige dager, forutsatt at kvinnen ikke har noen patologier, er det nødvendig å markere de første og siste dagene av syklusen i minst seks måneder.

Disse dataene vil bidra til å bestemme din fruktbare periode, fordi alle har forskjellig:

 1. telle hvor mange dager alle periodene dine varer i seks måneder. Syklusen er perioden fra den første dagen i en måned til begynnelsen av den neste;
 2. skjerpe fokuset ditt på lengst tid, på antall dager det tar nummer 11 - dette vil være den siste dagen av fruktbarhet;
 3. finn den korteste perioden og trekk 18 fra antall dager - dette vil være den første dagen av fruktbarhet.

For eksempel, i en kvinne, er den lengste syklusen 31 dager, den korteste er 25 dager: 31 - 11 = 20; 25 - 18 = 7. Det følger at den enkelte fruktbare perioden for en kvinne varer fra 7 til 20 dager av syklusen. Denne tiden anses gunstig for graviditetsplanlegging. Selvfølgelig er det ønskelig for alle å holde en kalender og studere din organisme, men dessverre vil denne metoden ikke tillate deg å vite nøyaktig dagen for eggløsning.

Hvordan finne en fruktbar dag: en definisjon av ulike metoder

Spesialister sier at i de fleste friske kvinner forlater egget follikel 14 dager før starten av neste syklus. derfor "Viktige dager" Det er ikke vanskelig å beregne i henhold til dette prinsippet: det er nødvendig å ta 2 uker fra den antatte første dagen i menstruasjonen og registrere resultatet i konceptkalenderen.

For eksempel bør menstruasjon oppstå 18. februar. Vi trekker 14 dager fra dette nummeret og får datoen - 4. februar. Dette er en omtrentlig beregning, for en mer nøyaktig bestemmelse "Cherished day" Det er bedre å bruke basalmetoden.

Hvis du finner det vanskelig å telle dagene, eller du er usikker på beregningene dine, vil den elektroniske eggløsningskalkulatoren hjelpe. Du trenger bare å skrive inn dataene du vanligvis markerer i kalenderen din, for å bestemme eggløsningens dag for en vellykket oppfatning: den første dagen i perioden, dens varighet, hvor mange dager var menstruasjon.

Måling av basal temperatur

Basaltemperatur (BT) er den laveste temperaturen som overvåkes i søvn. Det måles ved rektalmetode etter langvarig søvn uten å komme seg ut av sengen.

Jentens hormonelle bakgrunn har forskjellige temperaturindikatorer avhengig av menstruasjonsfasen. I første halvdel av syklusen er BT 36,3-36,50 C, men med begynnelsen av en gunstig periode for unnfangelse, økes prisene kraftig - 37,1-37,50C. Denne temperaturen varer til neste menstruasjonsperiode begynner, og faller deretter igjen. Ved utbruddet av svangerskapet forblir BT høyt.

For å beregne dagen for barnets oppfatning nøyaktig, bør du utarbeide en tidsplan og veilede den i 3-6 måneder. I dette tilfellet er det nødvendig:

 • bruk det samme termometeret, legg det på forhånd i nærheten av sengen;
 • måle BT hver morgen på samme tid;
 • før prosedyren for å sove i minst 6 timer, våkner opp for ikke å gjøre plutselige bevegelser og ikke komme seg ut av sengen;
 • ligg i 5 minutter, sett inn termometeret i anuset, merk deretter resultatet i diagrammet;
 • registrere i diagrammet faktorer som kan påvirke endringen i BT indikatorer: bruk av narkotika eller alkoholholdige drikker, sykdom, stress, tretthet, samleie om kvelden og natten.

Hvordan vet du om du hadde eggløsning?

Temperaturen hopper opp, dette er tydelig sett i grafen, det snakker om starten "Dag X". Saken da hele menstruasjonssyklus temperaturen var på samme nivå, betyr at det av en eller annen grunn ikke har oppstått eggløsning. Kanskje neste måned vil det skje, hvis ikke, løse problemet med en gynekolog.

Kroppsspråk

Hvordan vet du når eggløsning vil skje etter menstruasjon uten å benytte noen beregninger?

Noen kvinner kan selv føle endringene i kroppen til rett tid, med fokus på:

Hvordan finne en fruktbar dag: en definisjon av ulike metoder
 • på humørsvingninger;
 • økt seksuell aktivitet;
 • hevelse av brystkjertler;
 • på periodiske smerter av støyende karakter i bunnen av mage eller mage;
 • på viskøs rikelig tildeling fra en vagina, på en konsistens de påminner egghvite.

Har du lagt merke til noen av deres skilt hjemme? Hvis ikke, bruk så en mer informativ metode.

Teststrimler og mikroskoper

Den mest populære måten å beregne hjemme er langt en ekspresjonstest. Handlingsprinsippet er det samme som i graviditetstesten, bare i dette tilfellet finnes luteiniserende hormon i urinen, noe som er veldig aktivt etter eggets frigjøring. Når dette hormonet er i kroppen, viser testen 2 striper. Metoden er egnet for kvinner med regelmessig menstruasjonssyklus.

Mange har allerede lest om hvordan man kan begynne med eggløsning hjemme ved hjelp av teststrimler, måle temperatur og holde en kalender. Men ikke alle hørte om fenomenet krystallisering av spytt, som er bestemt av et mikroskop. Avhengig av fasen av spytt syklusen, så vel som livmor slem, endrer den sammensetningen. I den ovulatoriske perioden inneholder spytt et forhøyet saltnivå, som vises i et mikroskop i form av gran-grener.

I dag er det enkelt å kjøpe et mini-mikroskop, ligner på leppestift, og med det for å spore den verdsatte dagen. Bruk enheten helst etter å ha våknet opp, før du børster tennene og spiser. Røyking før prosedyren er heller ikke anbefalt. Hvis du lider av stomatitt, er metoden ikke fornuftig, resultatet kan være feil. Etter alle regler for bruk av mikroskopet, vil du motta informasjon med en garanti på 99%.

Ultralyd undersøkelse

Mange par er interessert i hvordan du vet nøyaktig når eggløsning er kommet, for å tenke barn. Ved hjelp av ultralydsdiagnostikk kan du se utviklingen av follikkelen og finne ut dagen da egget forlater det.

Hvordan finne en fruktbar dag: en definisjon av ulike metoder

Selvfølgelig må du gjentatte ganger besøke ultralydsrommet. Hvis en kvinnes syklus er vanlig, utføres diagnosen 3-4 dager før påstått "Viktige dager".

Hvis syklusen er uregelmessig, starter prosessen på den fjerde dagen fra begynnelsen av måneden og fortsetter å bli diagnostisert hver 2-3 dager.

Nå har du nok informasjon om hvordan du kan finne ut dagen med eggløsning.

Hvis du merker at det ikke er noen ovulatoriske dager i det hele tatt, må du finne ut årsaken. Årsakene til fysiologisk natur er tilnærmingen til overgangsalderen, perioden etter fødsel eller abort - i dette tilfellet har du det bra.

Hvis ikke noe av det ovenstående gjelder for deg, kan det være et brudd på den hormonelle bakgrunnen, kjønnsorganers kjønnsorganer, ulike sykdommer. Ikke nøl med å gå til legen og undersøkelsen, spesielt hvis du vil føde en elsket gutt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 86 = 92