Skjønnhet og helse

Hvorfor lage et koagulogram, hvordan forberede du på analyse og dechifrere det?

Et antall sykdommer og naturlige prosesser (for eksempel fødsel) kan bli ledsaget av blodtap. For å unngå det, må du kjenne til koagulasjonsfaktoren i kroppens hovedfluid. For dette utføres en blodprøve, kalt et koagulogram (et annet navn - hemostasiogram).

Takket være denne prosedyren kan du forutsi hvor vellykket den kommende operasjonen vil være, om det er en mulighet til å stoppe blødningen i pasienten, hvor optimistisk er prognosen for hans tilstand.

vitnesbyrd

Blod er en spesiell type biologisk væske som sirkulerer gjennom fartøyene. Dens flytende tilstand, samt koagulerbarhet, reguleres av et system av hemostase som består av vaskulære celler, blodplater, plasmafaktorer.

I hvilke tilfeller utføres koagulogrammet?

Hvorfor lage et koagulogram, hvordan forberede du på analyse og dechifrere det?
 • For å bestemme den generelle tilstanden der hemostasisystemet er plassert
 • Ved inspeksjon før en kirurgisk inngrep;
 • Et koagulogram er også foreskrevet for gestose;
 • Å overvåke pasientens tilstand ved bruk av indirekte antikoagulantia;
 • I nærvær av kroniske leversykdommer;
 • Med åreknuter av bena;
 • Under diagnosen hemorragiske sykdommer.

I tillegg utføres analysen under graviditet, uansett om fødselen vil være selvforsynt eller gjennom "Keisersnitt".

Fremtidige mødre gir denne analysen tre ganger i hele perioden av svangerskapet:

 • Ved første besøk til legen om graviditet;
 • På omtrent den 23. uken med på seg;
 • Siste gang i graviditet før fødsel blir blod på et koagulogram overlevert i 35-36 uke.

Studien kan også foreskrives hvis det er akutte inflammatoriske prosesser i kroppen, for diagnose av trombose. Det kan vises når du tar orale prevensiver, anabole, glukokortikosteroider.

Forberedelse for forskning

Hvis det er gjort feil, kan det til og med true pasientens liv. Gjør koagulasjon å oppdage problemer med blodpropp, og hvis de er, plukke opp de nødvendige forberedelser for å unngå komplikasjoner i drift, arbeid og så videre. D.

For at resultatene av testene skal være pålitelige, må en rekke regler overholdes:

 • Materialet til undersøkelse tas utelukkende på tom mage. I denne forbindelse må du gi opp å spise 8-12 timer før testen. På kvelden på kvelden før leveransen av biologisk væske kan du bruke en lett kveldsmat, men drikking er forbudt (dette gjelder øl). På dagen for analysen bør oppgives salt, røkt, stekt mat, konserves;
 • Før levering av biologisk væske skal være minst en time å nekte å motta juice, kaffe, te, men du kan drikke vanlig vann;
 • Omtrent en kvart time før en blodprøve samles, anbefales det å drikke et glass renset vann.
 • Det er nødvendig å beskytte deg mot hardt arbeid, fysisk anstrengelse før du overlever studiematerialet.

Hvis pasienten stadig tar antikoagulantia, bør han advare legen om det.

Ikke doner blod til analyse hvis pasienten nylig har opplevd eller opplever en stressende situasjon, er i en tilstand av overarbeid.

Hvordan blir studiematerialet tatt?

Prosedyren utføres om morgenen, mens det er viktig at pasienten før dette hadde en god lydsøvn. Under prøvetaking av materialet skal pasienten ligge på sofaen.

Hva mer trenger du å vite om hvordan blodet doneres til en studie som et koagulogram?

Hvorfor lage et koagulogram, hvordan forberede du på analyse og dechifrere det?
 • Materialet tas ved hjelp av en steril tørrsprøyte eller vakuumsystem;
 • Tourniquet gjelder ikke under prosedyren, og nålen skal ha en bred lumen;
 • Paramediceren må utføre manipulasjoner svært nøye for ikke å skade åren. Ellers vil ikke bare blod bli tatt, men også vevstromboplastin, på grunn av hva resultatet av studien kan være upålitelig;
 • To reagensrør fylles med en biologisk væske, men bare innholdet i det andre røret blir gitt til studien;
 • In vitro bør det være natriumcitrat (koagulant).

Du kan utføre en slik studie på en hvilken som helst klinikk hvor det er spesielt utstyr for dette, og for resultatene du trenger om 2 dager.

Minste liste over indikatorer

Den detaljerte analysen inneholder et stort antall indikatorer, og de gjør det til påvisning av arvelige plager. Ikke alle laboratorier har til rådighet det utstyret som er nødvendig for det.

I denne forbindelse er det vanligvis gjort en analyse med en minimal liste over indikatorer som kan gi en ide om statusen til pasientens hemostatiske system.

Hva er inkludert i listen over minimumsindikatorer for blodkoagulogram?

Stengetid

Biologisk materiale i mengden 2 ml tas fra venen. Den er delt inn i 2 like deler og helles i forskjellige reagensrør uten å legge til stabiliserende elementer. For å simulere kroppstemperaturen sendes reagensrørene til et vannbad, stoppeklokken er slått på, beholderne er litt tiltet. Deretter overvåkes koagulasjonsdannelsen og tiden der den oppstår. Deretter beregnes gjennomsnittsverdien av tiden som kreves for å danne en gjeng i to rør. Normen er 5-10 sekunder.

Hvis varigheten av koagulering er forlenget til 15 sekunder eller mer, kan det konkluderes med at den protrombinase enzymet, vitamin C og fibrinogen-mangel hos mennesker.

Ved bruk av en forenklet undersøkelsesmetode brukes 1 rør, men resultatet kan være mindre pålitelig. Følgelig, for å avgjøre om disse eller andre elementer er normale, vil det være vanskeligere å bruke et blodkoagulogram.

Prothrombin indeks

Hvorfor lage et koagulogram, hvordan forberede du på analyse og dechifrere det?

Studie av indikatoren blir utført i henhold til samme algoritme som den klumpningstiden, men med tillegg av kalsiumklorid-rør og thromboplastinet løsning.

Klumpetiden er vanligvis 12-20 sekunder. Hvis prosessen foregår over en lengre periode, indikerer tolkningen av dette fenomenet problemer med dannelsen av fibrinogen, protrombin, protrombinase. Dette kan føre til avitaminose, leversykdom, dysbiose.

Resultatet er angitt i%, med normen svingende i intervallet 95% -105%.

APTT

Denne forkortelsen står for aktivert partiell tromboplastintid. Denne studien utføres ved bruk av fosfolipider. Denne indikatoren gjør det mulig å fastslå tilstedeværelsen av mangel på plasmafaktorer.

Normalt er koaguleringstiden 35-55 sekunder. Tyde verdien av denne indikator i løpet av blodkoagulasjon analyse, er som følger: forlenge tiden snakket om koagulering medfødt mangel på koagulasjonsfaktorer og forkorting - en øket risiko for trombose.

fibrinogen

Grunnlaget for å bestemme denne indikatoren er overføringen av fibrinstrenger til filtre, hvorved mengden av fibrinogen bestemmes.

Dens hastighet er 5,9-11,7 μmol / l. Hvis mengden er mindre, kan den vitne om leversykdommer eller medfødte patologier. Økt denne verdien kan være med smittsomme, inflammatoriske sykdommer, leukemi, som bestemmes av ytterligere tester, spesielt ved beinmargepunktur.

Utvidet liste over indikatorer

Den inkluderer:

Hvorfor lage et koagulogram, hvordan forberede du på analyse og dechifrere det?
 • Dementi. Metoden bestemmer graden av komprimering av blodproppen, vanligvis er det 40% -95%;
 • Tid for plasma-omkalking. Når kalsiumklorid og plasma er kombinert, bestemmes tiden der koagulasjonen dannes. I fravær av patologier er det 1-2 minutter;
 • Trombotest. Takket være ham er nærværet og kvaliteten på fibrinogen i blodet bestemt. Normalt resultat - 4-5 grader av trombotest;
 • Fibrinolytisk aktivitet. Denne analysen er nødvendig for å vurdere blodets evne til å oppløse blodpropper. Prisen er 183-263 minutter. Hvis prosessen tar mindre tid, har pasienten økt blødning.

Gravide kvinner i kroppen utfører prosesser som kan påvirke forvrengningen av resultatene. Spesielt er koagulasjonen av kroppens hovedfluid hos gravide litt økt. Dermed er kvinnens kropp beskyttet mot blødning.

Koagulogram kan avsløre problemer i hjertet, leveren, nyresykdommer og plager av mange andre organer. Takket være analysen er det mulig å forhindre blodtap, noe som ofte gjør det mulig å lagre pasientens liv.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

48 + = 57