Skjønnhet og helse

Leter etter årsaken til våte palmer

Kald og fuktig palmer - et fenomen som ofte finnes i den kvinnelige halvdelen av menneskeheten. Husk hvordan håndflatene dine ble klissete og ekkel-våte rett etter at du var nervøs eller redd? Og det er bra om denne følelsen passerer like etter at du bruker et vått serviett eller besøker et damerrom.

Men hva om de fuktige håndflatene ble dine faste og heller ubehagelige følgesvenner? Hva i dette tilfellet regnes som normen, og hva er patologien?

Hva er hyperhidrose?

Leter etter årsaken til våte palmer

I livets prosess svetter en person utvetydig. Dette regnes som en naturlig termoregulering av kroppen, og dens respons på spenning, frykt eller stress.

Men hvis det i et dagligliv gir dette minst ulempe, så under arbeidets ytelse fremkaller oppgaver et konkret ubehag.

Drivere, stenografer og 1-2% av befolkningen på planeten vår har økt svetting i palmer og føtter.

Gitt en slik skala har et lignende fenomen sitt eget, separate navn - hyperhidrose. Om hva provoserer og helbreder det, og vil bli diskutert i denne artikkelen. I tilfelle når en person blir til en polyklinisk med spørsmål om hvorfor han ofte har fuktige håndflater og svette føtter, diagnostiserer legen sannsynligvis hyperhidrose.

Denne sykdommen kan forekomme i to former:

  • Vanlig når palmer begynner å bli dekket senere i øyeblikket av nervøs overbelastning eller alvorlig stress, ubehag, sterkt fysisk eller psykisk stress;
  • Lokalisert, der føttene blir våte.

Årsaken til hyperhidrose kan være svært forskjellig, alt fra vegetativ-vaskulær dystoni, og slutter med skjoldbruskdysfunksjoner og forhøyede testosteronhormonkonsentrasjoner i blodet.

De vanligste årsakene til sykdommen er som følger:

Leter etter årsaken til våte palmer
  • forstyrrelser i det endokrine systemet;
  • diabetes mellitus;
  • sykdommer av en smittsom natur;
  • genetiske feil
  • kronisk stress eller nervesjokk;
  • mental overbelastning.

Til hvilken spesialist skal du søke?

Hvis du konstant observerer fuktige håndflater i deg selv eller barnet ditt, ta litt ledig tid til å besøke en nevrolog og endokrinolog. Bare disse spesialistene kan gjennomføre nødvendige studier og foreta nøyaktige diagnoser. Sannsynligvis vil hyperhidrosene ha en genetisk opprinnelse, som bestemmes av nøye spørsmål og innsamling av informasjon om foreldrene og deres patologier.

Leter etter årsaken til våte palmer

I tillegg kan kalde og stadig svette palmer i en tenåring være et fenomen som følger med pubertet, og du kan bekjempe det ved å bruke bestemte sprayer.

Noe er mer komplisert med spedbarn, som har hyperhidrose og medfødt. I dette tilfellet kan denne sykdommen være et tegn på rickets, tilstedeværelsen av ormer og parasitter i kroppen, problemer i hjertets arbeid, skjoldbruskkjertelen og blodårene.

Hos menn kan årsaken til fuktige og kalde palmer være skjult i latent form av tuberkulose, lungebetennelse, malaria eller sykdommer i endokrine og nervøse opprinnelser. Til denne sykdommen kan være involvert og syke nyrer som har mistet evnen til å filtrere og fjerne urinen fullt ut, og eliminerer kroppen fra overflødig væske.

Fuktigheten i håndflatene fører ofte til at det tas spesifikke medisiner eller overdosering. Spesielt gjelder det preparater med antipyretisk, smertestillende og smertestillende effekt.

Enn og hvordan å behandle?

Leter etter årsaken til våte palmer

Hovedproblemet med å bli kvitt barnet eller seg selv fra hyperhidrose er å samtidig behandle en god halvdel av kroppen. Du kan gjøre det minst med bestemor konspirasjoner, minst offisiell medisin, fordi begge alternativene har sine fordeler og ulemper.

Hvis du ikke bli kvitt problemet, vil den begynne å konsekvent ta med sin egen ulempe: det er et behov for å unngå å håndhilse, kjæresten ikke ønsker å holde hånden din, blir det vanskelig å kjøre bil og så videre.

I tillegg begynner svettekjertlene på beina å gi ut svette med en lukt som ikke er ganske behagelig, noe som blir håndgripelig for miljøet.

Til tross for at den våte håndflaten til en voksen eller spedbarn kan være midlertidig "Cure" Ved å bruke spesielle sprayer, lotioner eller antiperspiranter basert på hydrokartison, bør du kvitte deg med ikke bare tegnene på sykdommen, men også dets kilder. Denne oppfatningen er delt av psykoterapeuter og nevrologer, trygg på at årsakene til hyperhidrose hos barnet eller en person i forkledning er skjult i mental ubalanse. Det viser seg at denne patologien krever en lang og kompleks terapi, som må tilbringe mye tid og penger.

Narkotikabehandling måter

At problemet med hvorfor du eller din baby regelmessig våte hender, slutte å bekymre deg, kan du prøve effekten av botox injeksjoner. Ja, ja, det har lenge vært brukt ikke bare for å glatte rynker, men også for å eliminere symptomene på hyperhidrose. I dette tilfellet blokkerer Botox bare signalet som kommer til svettekjertelen, og det gir ikke ut svette.

Leter etter årsaken til våte palmer

I noen situasjoner kan problemet løses ved å bruke lotioner og komprimerer som inneholder aluminium hexahlorid, tianin eller glutaraldehyd. Igjen, slik medisiner ofte forårsake alvorlige allergier, og gjør lotions hver 3-4 timer er ikke helt passende eller behagelig.

I den forbindelse elimineres de siste årene årsakene til utseende og utvikling av hyperhidrose ved kirurgiske metoder.

Etter operasjonen forsvinner symptomene på patologi hos 95% av pasientene, og returnerer aldri.

Folks midler kan også være nyttige. For eksempel kan det være tilrådelig maske av blå kambrium leire, damping hender og føtter i et avkok av ringblomst, drysse svett deler av kroppen med talkum eller bad av bjerkeblader.

Ta vare på helsen din og følg legenes ordinering!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 61 = 68