Skönhet och hälsa

Avbrott i hjärtets arbete: Vad ska man göra?

Hjärtat är huvudorganet i vår kropp, en riktig motor som säkerställer vitaliteten hos alla andra system, organ och vävnader. Även mindre överträdelser i hans arbete kan provocera allvarliga problem som kan kosta en persons liv. Hur farligt är avbrott i hjärtans arbete och när ska jag se en läkare?

Avbrott i hjärtets arbete - det första tecknet på arytmi

Avbrott i hjärtets arbete: Vad ska man göra?

Någon som förr eller senare börjar klaga på hjärtens periodiska störning. De mest obehagliga upplevelserna orsakar avbrott i hjärtritmen i vila, när vi vilar eller går och lägger oss.

Inte alltid sådana brott kan kallas kritiska, särskilt om episoder av misslyckanden är sällsynta och kortlivade. Men oftast indikerar sådana symtom närvaron av en allvarlig sjukdom som kan hota patientens liv. Varför det finns avbrott i hjärtets arbete, är orsakerna till sjukdomen och metoder för eliminering ett ämne som det är viktigt att prata i tid.

När en patient klagar till läkaren om obehag i bröstområdet, när hjärtat "dunkar""springer över"Eller"bläddrande knackar"Han kommer först och främst att misstänka arytmi. Arytmi är en hel grupp sjukdomar förknippade med hjärtrytmstörningar. I en frisk person gör hjärtat i vila 60-75 slag per minut. Med arytmi störs frekvensen, ordningen och rytmiciteten hos stroke.

Sjukdomen blir inte alltid farlig för patienten och påverkar livskvaliteten. Men i de flesta fall kräver arytmi allvarlig behandling, eftersom det är en komplikation av de sjukdomar som har överförts och introducerar störningar i blodflödet, så det är ganska svårt att tolerera.

Att avbryta hjärtats arbete i vila blev inte en mening för det normala arbetet och det sociala livet, det är värt att lyssna på kroppen och prata med doktorn vid sjukdoms första manifestationer.

Tecken och symtom

När hjärtat slår normalt märker vi oftast inte hans verk. Men några förändringar i hjärtslagets rytm gör sig omedelbart kända och orsakar obehag eller smärta.

På vilka skyltar bör du uppmärksamma i första hand:

Avbrott i hjärtets arbete: Vad ska man göra?
 • Känsla av darrande i bröstet, vilket indikerar ett snabbt hjärtslag. Inte alltid detta symptom är förknippat med arytmi, särskilt om en person är orolig eller stressad. Det är värt att uppmärksamma att fladdra i bröstområdet i viloläge.
 • Den långsamma hjärtats hjärtslag. Detta symptom har en annan definition som är tillämplig i vardagen, "hjärtat fryser".
 • Andnöd. Det är svårt för en patient att andas, inte bara efter promenader eller längdskidåkning, men även efter att ha utfört rutinmässig inhemsk verksamhet, till exempel efter att ha tagit hand om sig själv.
 • Yrsel, pre-stupor, förlust av medvetande.
 • Smärta i bröstkorgen. Ursprungligen kan smärtsyndromet vara helt frånvarande, men som sjukdomen utvecklas ökar den.

I sällsynta fall känns inte avbrott i hjärtats arbete alls av patienter och detekteras av misstag under komplexa medicinska undersökningar och EKG. Tja, det här föreslår att för att minimera risken för arytmi bör du övervaka din hälsa och göra allmänna besök till läkare, minst en gång per år. Speciellt för de som är i riskzonen.

Vem är i riskzonen: Orsaker till patologi

Den populära åsikten om den direkta kopplingen av störningar i hjärtat och hjärtkärnans sjukdomar är bara hälften sant. Faktum är att orsakerna till utvecklingen av arytmi är så många att de knappast kan listas. Att provocera störningar i hjärtat kan som utbredd sjukdomar i mag-tarmkanalen eller nervsystemet, och banala orsaker som kronisk förstoppning eller missbruk av söt.

De huvudsakliga patologierna, som oftast leder till arytmi, innefattar:

 • Hjärtfel.
 • Ischemisk sjukdom.
 • Hormonal dysfunktion.
 • Sjukdomar i centrala nervsystemet.
 • Infektion.
 • Överbelastning av kroppen med giftiga och narkotiska ämnen, inklusive alkohol och nikotin.

Hur man behandlar oegentligheter i hjärtans arbete

Modern medicinsk vetenskap gör att patienten snabbt och effektivt kan bli av med sjukdomen. Men det finns en oföränderlig regel - behandlingen är endast föreskriven efter EKG och formuleringen av en noggrann diagnos. Saken är att doktorns ytterligare åtgärder kommer att baseras på en slags arytmi.

Det finns två huvudsakliga behandlingsmetoder:

 • terapeutisk;
 • Surgical.
Avbrott i hjärtets arbete: Vad ska man göra?

Terapi innebär behandling av en patient med antiarytmiska läkemedel. De är indelade i 5 grupper: man saktar atriumets arbete, medan andra tvärtom stimulerar acceleration. Det är därför EKG är så viktigt vid diagnossteget.

Kirurgisk ingrepp används mindre och mindre. Det innebär installation av en elektrokardiostimulator, som artificiellt utlöser hjärtat arbete med hjälp av elektriska impulser.

Läkare rekommenderar starkt inte att riskera sin egen hälsa och tillgripa självmedicineringsmetoder för traditionell medicin. Okontrollerad användning av kosttillskott och örter kan utlösa en arytmi själv eller inte alls för att producera den förväntade effekten och bara för att missa tiden.

Ändå kommer några av naturens gåvor att vara ett utmärkt sätt att förebygga, eftersom de hjälper till att fylla bristen på magnesium, kalium och andra vitaminer och mineraler i kroppen. Även läkare rekommenderar att inkludera i kosten citrus, persikor, selleri, svart vinbär och hagtorn.

Du kan använda ett av recepten av buljong:

 • Häll 2 koppar kokande vatten 2 msk. skedar av calendula blommor. Insistera om ett par timmar, drick hälften av glasinfusionen minst 4 gånger om dagen.
 • Häll ett glas kokande vatten 2 teskedar av cornflower blommor. Ta en tredjedel av glaset upp till 4 gånger om dagen.
 • Koka 200 mg askbärsbark i 500 ml vatten i 2 timmar. Buljong att stämma och dränera. Ta 50 ml tre gånger om dagen.

Förebyggande av hjärtsjukdomar

Kärnan i förebyggandet av någon sjukdom är en hälsosam livsstil och avslag på dåliga vanor. Det är viktigt att undvika stressiga situationer, gå oftare utomhus, undvik överhettning och hypotermi, använd inte för täta kläder. I fysisk ansträngning är det också nödvändigt att känna till åtgärden - Sporten har en positiv effekt om den ger vivacity, men överbelastar inte kroppen.

Om en patient har en diagnos av sköldkörtelsjukdom, ett brott mot centrala nervsystemet eller infektionssjukdomar, är det bästa förebyggandet att bli av med den underliggande patologin, som i framtiden löper risken att orsaka avbrott i hjärtans arbete.

Vilka andra åtgärder är de experter som rekommenderar att ta för att förhindra avbrott i hjärtans arbete?

Avbrott i hjärtets arbete: Vad ska man göra?
 • Kontroll över vikt över glukosnivån. Diabetes mellitus, lipidmetabolismstörningar och övervikt påverkar signifikant blodkärlstillståndet och trycket, och leder senare till arytmi. Förebyggande av hjärtsvikt reduceras till förebyggande av fetma och störningar i bukspottkörteln.
 • Medicinprofylax. Om en patient diagnostiseras med en sjukdom vars komplikation är arytmi, föreskriver en kvalificerad läkare förberedelser på basis av kalium och magnesium i förväg. Förutom vitaminmineralkomplexet, administreras antiarytmiska läkemedel, främst adrenoblockerare.
 • Diet. Kontroll över den dagliga kosten skyddar inte bara från fetma, men också från bristen på kalium och magnesium i kroppen, vilket säkerställer att cirkulationssystemet fungerar normalt.

Som den välkända folket visdom säger, är han varnad - så är han beväpnad.

Beväpnad med kunskap om din kropp för att motverka eventuella sjukdomar och behålla din hälsa och livslängd!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

24 + = 34