Skönhet och hälsa

Bevakning, ringen är inte borttagen!

I ett absolut inte perfekt ögonblick för att ta bort en ring från det svällda fingret har det inte visat sig, men tidigare togs det bort och sätta på sig fritt. Först uppmärksammade fenomenet inte, då svullnad började öka.

Bevakning, ringen är inte borttagen!

Vänta inte för tillfället när du måste vidta radikala åtgärder - att klippa ett tillbehör.

Vi måste genast tänka på hur man tar bort ringen från ditt svullna finger utan problem.

Det finns också en annan situation. Vigselringen togs inte bort länge, och då var det "växte upp"In i huden.

Ibland kan du lösa problemet med hjälp av "hem"Av mode. Det viktigaste är att hitta rätt metod.

Varför tillbehöret sitter fast

En persons finger varierar i storlek med ålder, kan svälla på grund av hälsoproblem, med klimatförändringar. Om du bär en ring under en längre tid kan du förbise ändringarna.

Tonus i fingerspänningarna ökar i stressiga situationer, och att ha på sig ett tillbehör börjar orsaka besvär.

Övre extremiteterna sväller när du dricker mycket vatten, i värmen, med missbruk av salt mat. Ibland ökar fingret gradvis i storlek - till exempel under graviditeten.

När du försöker ta bort tillbehöret skarpt, kan du inte bara skada huden, utan även blodkärlen under den, för att dislokalera phalanxen. Tumören kommer att öka, vilket kommer att leda till ökad ömhet och tar redan av ringen av hälsoskäl - för att inte skada borsten.

Hur bli av med smycken

Hur tar man bort en ring från ett finger utan att skada dig själv? Från jerks bör omedelbart överges. Flera försök, och fingret svuller ännu mer:

Bevakning, ringen är inte borttagen!
  • Om det inte finns några improviserade medel, det mest som kan göras: Fuktar huden med saliv och vrider ringen långsamt och försiktigt mot spiken. Kanske kommer försöket att lyckas och lyckas;
  • En mer progressiv teknik - smörj huden med vaselin, olja, grädde, tvålskum. I allmänhet kan alla flytande ämnen som kan spela smörjmedlet. Då är ringen insvept med en trasa - handen kommer att glida av den slipade ytan - och agera enligt den ovan beskrivna algoritmen;
  • Svullnad uppträdde på morgonen. I detta är troligen felet i kosten att skylla på. Skynda inte omedelbart för att dra av tillbehöret. Vid mitten av dagen kommer svullnaden att dämpas. Jag vill påskynda processen - för övrigt ackumuleras överskott av vätska inte bara i fingrarna, men under ögonen - du kan dricka något med en diuretisk effekt. Inget behov av att agera radikalt och ta tag i furosemid eller något sådant, bara brygga lite gräs: majs stigmas, tranbär löv, vinbär, rosen höfter;
  • Fingrarna svällde på grund av värmen. Du måste höja dina händer så att de ligger över hjärtat av hjärtat. Ödem kommer att gå inom en halvtimme;
  • En av fysikens lagar säger att när de upphettas växlar föremålen, när de kyls, de träffas. Du kan försöka hålla borsten i kallt vatten, hjälper ibland, speciellt om du byter kallt vatten och lyfter upp händerna. Men det måste beaktas att inte bara kroppen utan även metallen reagerar på kylning. Låt och det är obetydligt, men storleken på en ring kan minska. Därför är det lämpligt att inte sänka hela borsten i kallt vatten, men fäst en isbit mot fingeren. Det bör försökas så att det inte kommer i kontakt med metallen.
  • Ibland räcker det med att be någon att dra hudens vik på fingerskarven. Det är svårt att klara sig självständigt med denna åtgärd;
  • Minska mängden svullet finger kommer att hjälpa saltlösningen. Salt har egenskapen att locka vatten och ta bort det från vävnaderna. Saltet löses i vatten med en temperatur av 10-12 ° C;
  • När svullnaden på fingret dyka upp efter skadan kommer läkemedlet att bli av med tillbehöret. Procaine eller någon annan lokalbedövning reducerar tumören genom att minska känsligheten.
  • Det finns inga mediciner - det spelar ingen roll. De kommer att ersättas: aloe juice, stark infusion av ekbark, alkohol. I det här fallet kvarstår medicinen längre, men efter 2-5 timmar sväller svullnaden.

Dessa metoder hjälper inte längre, om en lång tid inte avlägsnat förlovningsringen är bokstavligen "växte upp"In i huden. Det finns nog "forntida"Way.

Under ringen försök att sträcka tråden - det är bättre silke. Det görs så här: nålen är gjuten framåt med en lång gänga gjuten i den. Då är tråden lindad runt fingret i täta spolar - inga utrymmen borde förbli.

Då kan du försöka ta bort tillbehöret - tråden minskar volymen på fingret, men om det inte fungerar börjar du dra åt tråden från fingerens botten. När hon rullar upp, kommer hon att lyfta ringen upp och han kommer att kunna ta bort.

En radikal metod

Hur man tar bort ringen, om svullnaden inte avtar, är fingret nästan blått och det gör ont? I det här fallet bör du inte tänka på ringen, utan om fingret.

När man hänvisar till juveleraren kan ringets integritet efter skärning vanligtvis återställas. Bara för att lita på din hand, om det är omöjligt att fastställa det skydd som krävs mellan huden och ringen vid skärning är det extremt riskabelt. I vissa fall är det nödvändigt att försumma tillbehöret, även om det är dyrt och gå till akutrummet.

Vid skärning med medicinsk utrustning kan även en mycket dyr ring bli till en metall, men handen lider inte. Huden kommer att injiceras med anestetika, avlägsna överskott av vätska, så att det är möjligt att plocka upp metall smärtfritt.

För närvarande är ringar och ringar av volfram bland de mest populära ornamenten. Om ett finger strykas under en sådan prydnad, blir det omöjligt att skära ett tillbehör.

I det här fallet används endast en metod - smycken placeras i en skruv och komprimeras tills det brister. Självklart kommer fingret under processen att vara inne i ringen.

Hur man sparar borsten och dekorationen

Behöver inte vänta tills du måste lösa problemet, hur du tar bort ringen från det svullna fingret.

Bevakning, ringen är inte borttagen!

Ringen räcker inte, du behöver eller ersätter den med en annan dekoration, eller gå till juvelern för att sträcka. När du köper en ring, välj omedelbart en som lätt kan avlägsnas och sättas på, sitter ordentligt, men komprimerar inte fingret, fastnar inte på phalanxen.

På natten är det önskvärt att ta bort smycken, som vid arbete med tvättmedel, även om händerna är skyddade med handskar. Och bär inte smycken i värmen, speciellt om du känner en tendens till puffiness.

Om tillnaken"Det är svårt att vänja sig på fingrarna, det är nödvändigt att ha för"speciell"Tillbehöret är en större storlek.

Var inte upprörd när du hörde detta råd: "Jag är miljonär!"Det finns sällsynta kvinnor som bara har en ring. Så varför, få ornament, för att inte få dem "för alla tillfällen"?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

95 − 89 =