Bröstmassage: tekniker, sorter och indikationer | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Bröstmassage: tekniker, sorter och indikationer

Bröstmassage är ett ganska ömtåligt förfarande, vilket inte rekommenderas utan specifika kunskaper och kunskaper, särskilt för kvinnor. Ändå har den korrekt utförda proceduren en mycket positiv effekt på det allmänna hälsotillståndet.

Bröstmassage: tekniker, sorter och indikationer

Gnugga gjord av en professionell manuell terapeut är användbar inte bara för bronkit och lunginflammation, men också för allmän återhämtning. När det finns en mekanisk effekt på pectoralmusklerna börjar vävnaderna att vara mer aktivt tillförda med syre.

Deras lymfatiska dränering och blodcirkulation optimeras, återvinning sker på cellulär nivå. Ibland visar sådana förfaranden en ännu mer uttalad terapeutisk effekt än konventionell medicinering.

Så hur ska du utföra vibrerande och annan bröstmassage, och vilka effekter kan du förse med detta förfarande?

Fördelar med korrekt utförd “thoraxmalning”

Den objektiva fördelen med perkussionsbröstmassage är dess kraftfulla rengöring och avslappnande effekt. Till exempel, under en bronkit hjälper en sådan procedur att ta bort slem som ackumuleras i lungorna, för att avlägsna inflammation och lugn hosta. Denna massage är nödvändig för bröstets svåra eller milda bristning, men i detta fall är det nödvändigt att ingripa professionellt.

Vad kommer att ge dig en korrekt utförd bröstmassage:

 • Allmän avkoppling och lugn;
 • Stimulering av blodtillförsel till lungorna;
 • Toning av det autonoma nervsystemet;
 • Normalisering av blodtryck;
 • Förstärkning av hjärtmuskeln med syre och andra ämnen som är värdefulla för dess funktion.
 • Ökad uthållighet;
 • Justering av andningsförloppet (andningen blir djupare, jämn, voluminös).

När gnidning utförs i en cirkulär rörelse, expanderar de kärl som matar muskelvävnaden. Som en följd blir den elastisk och elastisk, förbättrar dess näring och blodfyllning.

Otroligt nog är sådana manipuleringar mycket användbara för det kvinnliga bröstet, det vill säga bröstkörtlarna. Under liknande influenser fylls de också av blod och näringsämnen. Det finns ett kraftfullt förebyggande av en mängd olika neoplasmer, inklusive maligna. Det är dock viktigt att veta att tekniken för manuell exponering måste vara väldigt mjuk, mild och delikat. I annat fall, om du rör vissa noder kan du uppnå direkt motsatt effekt.

Vibrations- och slagverksbröstmassage utförs med ett stort antal sjukdomar i syfte att behandla eller neutralisera dem.

Vid vilka patologier visas effekten?

Bröstmassage kan utföras för specifika indikationer. Vanligtvis ges riktningen av behandlande eller observant läkare.

Detta förfarande visar bra resultat med en imponerande sjukdomslista.

Det är till exempel mycket relevant när:

Bröstmassage: tekniker, sorter och indikationer
 • Patologier på grund av vilka det är svårt att expectorera sputum – cystisk fibros, bronkit, lunginflammation, pleurisy, bronkial astma;
 • Deformationer av vissa avdelningar i muskuloskeletala systemet, i synnerhet thoraxkyfos, skoliär, brist på kroppsställning;
 • Kardiovaskulära störningar, såsom myokarddystrofi, arteriell hypertoni, vegetovaskulär dystoni.

Mycket ofta är denna övning verklig under rehabiliteringsperioden efter allvarliga skador och fall.

Det kan också användas som förebyggande åtgärd med vissa misstankar eller redan härda patologier som tenderar att återkomma. Till exempel håller en bröstmassage med bronkit bäst, inte bara i sin akuta fas utan också i kroniska tillstånd. Sålunda kommer sjukdomen snabbt att minska, och dess periodiska förnyelser neutraliseras gradvis.

Men det här har sina egna nyanser. Det är till exempel bättre att skjuta upp bröstmassan med lunginflammation, om patienten befinner sig i en fas av förvärring. Dessutom kan ett starkt smärtssyndrom, som är karakteristiskt för detta tillstånd, väl förhindra manipulation. När man utför manuell manipulation måste en person nödvändigtvis vara lugn, han borde inte vara störd av smärtsamma smärtor och andra symptom från andningssystemet.

Villkor

Bröstmassage utförs företrädesvis av en professionell eller under hans vägledning, särskilt de första sessionerna.

Under manuell manipulering utförs följande villkor:

 • Glädje och normal disposition av patientens ande (du ska inte vara deprimerad, frustrerad eller rädd, precis som ditt barn, om massagen hålls av honom);
 • Bronkit är lämpligt att utföra sådana förfaranden efter en dag eller natts sömn, eftersom det vid den tiden i bronkerna samlat flest slem, vilket bör vara möjligt att ta ut snabbare;
 • Manipulation är viktigt att hålla innan man äter, för att inte provocera negativa reaktioner från organen i mag-tarmkanalen.
 • Massagebordet är ett viktigt, men inte nödvändigt, villkor för att genomföra den medicinska och sanativa proceduren. Men den normala lufttemperaturen i rummet där dessa manipuleringar utförs är mycket viktigt. Dessutom bör normal ventilation anordnas för att inte prova andfådd och andra negativa “Biverkningar”;
 • Du bör ha en normal kroppstemperatur – varken feber eller subfebrilt tillstånd är i detta fall inte tillåtet.

En mängd massage och tekniken för sitt beteende väljs av en specialist, i enlighet med dina nuvarande behov, indikationer och kontraindikationer.

Typer av “bröst” massage

Om vi ​​pratar om sorterna av denna teknik är de följande:

Bröstmassage: tekniker, sorter och indikationer
 • Slagverk eller vibrerande – Den enklaste tekniken som kan produceras självständigt, och tar inte mer än några minuter av din tid. Men om du gör det själv behöver du hjälp från tredje part. Denna typ av massage utförs med hjälp av fingertopparna, vilka är tapade i vissa delar av rygg och bröst. Manipulation aktiverar bronkierna, vilket leder till deras aktiva rening från sputum. Mycket ofta utförs sådana åtgärder av unga mammor för sina barn som lider av bronkit;
 • Spot. Denna teknik kom till oss från det antika Kina, och förrän det inte erkändes av våra specialister. Idag praktiseras den i officiell medicin, speciellt pulmonologi, och visar ibland imponerande resultat vid behandling av bronkial astma;
 • Avlopp. Utförs i en viss position av kroppen. Det är inriktat på aktiv utsöndring av sputum och normalisering av lymfdränering i lungorna. Ofta tillordnad barn. Vanligtvis rådgör läkare att ta ett expectorant innan man utför en terapeutisk dräneringsmassage för att stärka och påskynda sin verkan.
 • Classical. Denna teknik utförs vanligtvis inte separat, men ingår i den allmänna klassiska massagen. Det används för olika spasmer, deformiteter, myalgi. Det används ofta i rehabiliteringsprocessen efter skador och allvarliga sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Dessutom har klassisk massage alltid varit ett element av allmän restaurativ, hälsofrämjande och förebyggande terapi.

Oftast ordnas massage av neurologer eller terapeuter. Det kan dock också rekommenderas av en pulmonolog eller ortopedist.

Kan jag massera mig själv?

Lär dig sådana manipuleringar “Från början” rekommenderas starkt inte. Du bör åtminstone en gång besöka en läkare innan du själv startar sådana åtgärder. Det är bäst att du får hjälp av någon nära – en normal självmassage i det här fallet fungerar inte nästan garanterat. Ta därför inte risker och engagera dig själv – försök att organisera medverkan av en kunnig person.

Försök att utföra en bröstmassage till en annan person:

Bröstmassage: tekniker, sorter och indikationer
 • Lägg händerna på bröstets övre del så att de ligger ungefär bredvid nyckelbenet;
 • Börja köra dem längs sternum från dig själv, rör dig mot magen;
 • När revbenen slutar, rör palmsna på sidorna och neråt;
 • Utför flera sådana manipuleringar;
 • Rita igen händerna från krage till midjan och börja växa med fingrarna på revbenen, “Pushing” dem mellan hålorna;
 • Upprepa rörelsen, ta fler och fler revben
 • Massage pectoral muskel med klassiska rörelser;
 • Be personen att sänka huvudet och böja ryggen. Dra dina händer i axelbladet och massage den här delen, rör dig mot nacken.

För att göra massage lättare, använd olja.

Var frisk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 2 =