Skönhet och hälsa

C-vitamin i ansiktet: mesoterapi, masker, krämer, serum

Vi hörde alla om fördelarna med vitaminer, men tillämpade vitaminer inte bara inuti, utan också tillämpade fantastiska resultat på ditt ansikte.

Användningen av "askorbisk"

C-vitamin i ansiktet: mesoterapi, masker, krämer, serum

Askorbinsyra, det är också vitamin C, är en stark antioxidant. Det återställer cellerna i epidermis, förhindrar uppkomsten av ulcerativa processer på huden och slemhinnorna, ökar immuniteten, bekämpar fria radikaler.

Extremt användbar är vitamin C för ansiktshud, eftersom det främjar produktionen av kollagen och därigenom saktar åldrings- och rynkningsprocessen.

Brist på askorbinsyra leder till brådhet av kärlen (i ansiktet det manifesteras av vaskulära asterisker), cyanotisk nyans av området runt ögonen, försämring av hudfärg.

Mest av allt C-vitamin är rikt på sådana produkter:

 • svarta vinbär, äpplen, citrusfrukter och andra sura frukter;
 • gröna, kål, lök, vitlök, potatis, kokta i en uniform;
 • steg (använd te eller sirap från dess frukter);
 • från produkter av animaliskt ursprung - hästmjölk. 

Hur man ansöker

Eftersom människokroppen inte syntetiserar C-vitamin själv, är det nödvändigt att konsumera det i mat. Men för ett bättre hudtillstånd är det bättre att använda detta ämne även i krämer, serum, masker och andra ansiktsprodukter.

Det vanligast använda flytande vitamin C för nacke och ansikte. I apoteket köpa askorbinsyra i form av ett pulver, lösa upp det i en liten mängd vatten (helst mineral). Du kan ta ett piller som innehåller vitamin C med glukos och krossa det. Lösningen appliceras på ansiktet och håller högst en kvart i timmen, tvättas sedan av med varmt vatten. Denna blandning används som en mask.

En färdiglösning för injektioner säljs också på apoteket. Ta 2 ml av denna lösning, utspätt med 2 ml vatten, blötläggt i den här blandade bomullskivan och applicerad på hela ytan av ansiktet. Om huden är känslig för syror och den brinnande känslan känns, är det bättre att späda 1 del av lösningen i 2 delar vatten.

mesotherapy

Ganska vanligt i vår tid är ett förfarande som mesoterapi - införandet av små doser av det aktiva ämnet i de mellanliggande och ytliga lagren av dermis genom flera punktinjektioner. Genomföra mesoterapi för en person med C-vitamin främjar stimulering av cellförnyelse, tryckning och avstötning av ytliga hudpartiklar, bildandet av ung vävnad i de djupa skikten i huden.

"askorbinka"Vanligtvis introduceras i ett komplex med vitaminerna A och E. Samtidigt stimulerar mesotherapy tillväxten av keratinocyter, varför det kallas ett komplex för keratinocyter. Förfarandet utförs 4 gånger med mellanrum på 7-10 dagar. Den andra kursen av manipulation kan ske i en halv månad, den tredje - i tre veckor, den fjärde - i en månad.

C-vitamin i ansiktet: mesoterapi, masker, krämer, serum

Mesoterapi med vitaminerna A, C, E förbättrar ansiktsskärmen, tar bort pigmentering och förhindrar bildandet av rynkor.

Trots dess fördelar och effektivitet har mesoterapi vissa kontraindikationer, så det är lämpligt att konsultera en läkare före behandlingens gång.

Förfarandet kan inte utföras för personer med epilepsi, hemofili, allvarliga kardiovaskulära sjukdomar, njursvikt, en tendens till allergiska reaktioner. Mesoterapi är också kontraindicerat under graviditet och menstruation. 

masker

Hemma är det väldigt enkelt att göra ansiktsmasker med C-vitamin. Givetvis ger maskerna inte ett så snabbt resultat som mesoterapi, men de är också effektiva, förutom de är billigare. Masker görs en gång i veckan, ibland kan det vara 2 gånger, vilket undviker området runt ögonen.

Här är några av de bästa produkterna med en klar lösning av askorbinsyra:

 • recept på en uppfriskande mask med vitaminerna C och E.

Ta honung - 4 gram, mjölkpulver - 4 gram, nypressad apelsinjuice - 15 ml, flytande vitamin C - 5 droppar, vit. E-1 kapsel. Rör om alla ingredienser, applicera i 15 minuter, skölj sedan. Således är ansiktshuden tonad, rynkor förhindras;

 • recept fuktgivande mask med vitamin C och glycerin. Blanda glycerin - 1 tsk, vatten (mineral eller rosa) - 1 timme. L., Vit. C - 5 droppar. Behandla denna lösning med ansiktet och vänta i 15 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Glycerin återfuktar ansiktet, och vitamin C minskar porerna och släpper ytan på huden.
 • Receptet rensar och smalar maskernas porer. Blanda blå lera - 2 tsk, kefir - 2 tsk, vit. C - 5 droppar. Efter en sådan mask blir ansiktsytan jämn, antalet svarta punkter kommer att minska och porerna minskar.

krämer

Ansiktsgrädde med vitamin C kan hittas i en kosmetikaffär, ett apotek eller en onlinebutik. Enligt kosmetologer är grädden inte lika effektiv för huden, som till exempel mesoterapi eller mask. Men om du väljer dyra och beprövade märken som uppfyller alla krav i produktionen av denna produkt, är det vettigt att använda en sådan kräm.

Högkvalitativ kräm med "askorbinkuMåste uppfylla följande krav:

 • var i ett förseglat mörkt paket så att det inte kollapsar under påverkan av ljusstrålar och luft;
 • innehåller information om sammansättningen av alla komponenter
 • innehåller information om mängden vit närvarande i produkten. C (dess tal bör vara minst 0,3%, annars är kräm helt enkelt ineffektivt);
 • Att innehålla huvudelementet i en stabil form.

Dagkräm Vitamin C + från Lumene är skapad för normal och torr hud. Den är gjord på basis av molsbärsfröolja Arktis, som har en antioxidant effekt, skyddar epidermis mot negativa faktorer, tar bort toxiner. Cremen har en tät, men mjuk struktur. De ljusreflekterande partiklarna som utgör produkten ger ansiktet ett friskt och hälsosamt utseende.

Kosmetiska märket Natura Bisse producerar en grädde C + C Vitamin Cream, innehållande vitamin E, Rosehip Oil och 3% askorbinsyra.

Vitamin C Daily Moisturizer-märket Body Shop skyddar ansiktet mot sol exponering, återställer huden, ger en hälsosam glans.

sera

Det mest effektiva och praktiska att använda är serumet. I den mättnaden av "askorbinku"Den högsta (från 5% och högre).

Tänk på flera bevisade serum för ansiktet med C-vitamin:

C-vitamin i ansiktet: mesoterapi, masker, krämer, serum
 • serum hud av Ann Webb, Super Ester-C-berikad vit. C (15%), E, ​​innehåller också hyaluronsyra, gammamelis, mangostekstrakt, citrusxtrakt och deras oljor. Serum absorberas direkt, toner, fuktar, tar bort fina rynkor från ytan av ansiktet;
 • Professionell-C Serum från märke Obagi - detta serum produceras med olika procentandel av askorbinsyra (10%, 15% och 20%, för en zon nära ögat - 5%), så det är mycket praktiskt för att användas av olika personer, i enlighet med deras individuella egenskaper;
 • Serum Vitamin C Skin Boost kosmetiska varumärke The Body Shop - den innehåller vitamin C och E, extrahera Kama-Kama (bär med den högsta halten av askorbinsyra i världen), men koncentrationen av dessa ämnen är inte lika stark som i de tidigare proverna, eftersom kompositionen innehåller fuktgivande medel och smaker. Detta serum är en av de mest prisvärda, med tanke på acceptabel kvalitet;
 • serum vitamin C-serum, Mad Hippie hudvårdsprodukter - i askorbinsyra har mindre kraftig effekt men tolereras bättre av huden.

Användningen av askorbinsyra hjälper alla kvinnor att hålla ungdomar så länge som möjligt. Men på vad som betyder att sluta - det personliga valet av varje. Det viktigaste är att inte glömma dig själv och huden kommer nödvändigtvis att återbetala med skönhet och utstrålning, ge ägaren ett bra humör. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

99 − = 91