"Drunkenness är en kamp!": Vi nykter en vän som inte beräknade med mängderna alkohol | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

“Drunkenness är en kamp!”: Vi nykter en vän som inte beräknade med mängderna alkohol

Har du någonsin undrat hur man nykter en berusad person? Så att vara i företaget noterade du att en av gästerna på festen är klart "tog till bröstet"Överflödigt. Hans kroppsliga rörelser liknar knappt lärde sig att gå ett barn, fokus och renhet i en look kan endast jämföras med dimma av Silent Hill, och tal liknar en persons personlighetsdiktning?

"Drunkenness är en kamp!": Vi nykter en vän som inte beräknade med mängderna alkohol

Nu är det klart inte tiden för långa noteringar och moralisering om var han tog den tredje flaskan, varför han sänkte graden och varför han vägrade mellanmålet. Det bästa du kan göra är att nytta det. Tänk på - staten med stark alkoholhaltig förgiftning är inte alls roligt och inte underhållande, men själva "gärningsmannen"Det kan även leda till döden.

Vi bestämde oss för att ge dig rekommendationer om hur man agerar snabbt och effektivt i den beskrivna situationen. Det finns flera grundläggande sätt att nytta upp en vän vid ett sådant pinsamt ögonblick.

Alternativet är inte för squeamish

Om du inte är squeamish, det bästa alternativet är hur man nykter en tungt fullsatt person - en naturlig rengöring. Som du kanske har gissat, innebär han ett uppmaning till kräkningar från "den lidande". Ta med dig din vän till närmaste toalett, krama ner, be honom att sänka huvudet. Sätt in två fingrar i halsen och tryck lätt på tungans ryggrad.

Upprepa flera gånger medan personen är sjuk. När alla gifter har gått ut med den outvecklade alkoholen, gör en svag lösning av kaliumpermanganat (1 tsk per 1,5 liter vatten) och ge medarbetaren en volley. Därefter provocera honom igen att kräka. Gör det flera gånger tills personen känns bättre.

Analogt påverkar det konventionella bordsaltet hos människa. Om du är squeamish måttligt och bara inte vill smita dina egna händer i kräkningar, eller en person inte är så nära dig som du har råd med det, rengör hans matsmältningsorgan som följer. Sätt i ett glas på toppen av varmt destillerat eller filtrerat vatten.

Placera sedan 4 matskedar. salt (jod, engelska, sten - det spelar ingen roll). Skaka bra. Gör en vän drick allt i en smula, och gör på samma sätt med tre glas vanligt varmt kokt vatten.

Det viktigaste - var på plats där du kan tömma din mage. När du är säker på att den inte längre kräkas, ge personen flera tabletter av aktivt kol (med 1 tablett per 7 kg kroppsvikt).

Om förgiftningen inte är stark - hjälper ammoniak

Hur man nykter en person med ammoniak? För att göra detta, rita ett glas renat kokt vatten och sätt i det 2-3 droppar koncentrerad ammoniak. Ge vännen en drink av denna lösning. Om han inte kan göra det själv - pressa i munnen och försök hälla i glasets innehåll.

Om en person inte är för berusad, men uppträder ganska våldsamt, när du tar honom i sinnena, försök att inte motsätta honom och inte argumentera med honom. Absolut. Även om han uppvisar frank nonsens - ge honom samtycke där du behöver honom. Det är inte nödvändigt att motsäga, argumentera och avbryta - det kan väl provocera aggression från en full, även om det i det vanliga livet är han en lugn och lugn person. Riva honom i allt som inte är oense med moralen och inte utgöra någon fara.

För att omedelbart få medvetandet, berusade vännen, försöka gnugga öronen skarpt, snabbt och intensivt med sina palmer. Ett skynda av blod till huvudet kommer att orsaka "vakna upp"Även den mest druckna personen, varefter han kan vara sobered av de sätt som redan övervägts.

Om en person är mycket full

"Drunkenness är en kamp!": Vi nykter en vän som inte beräknade med mängderna alkohol

Hur man nykter en väldigt fyllig person? Här kan du inte råda något otvetydigt. Med allvarlig alkoholförgiftning med sina karaktäristiska tecken och symtom är det bättre att inte vidta några åtgärder själv och ringa en ambulans.

Du kan lindra tillståndet av alkohol som förgiftas av följande schema:

 • Samma magsäck som beskrivs i materialets första del;
 • Att hålla tungan är det nödvändigt att samla den ackumulerade slemen från patientens munhålan med hjälp av en medicinsk päron.
 • Om den förgiftade personen andas stadigt måste han få en riklig dryck. Detta är en förutsättning för effektiv hjälp!
 • När alkoholförgiftning utvidgar din vän kraftigt blodkärlen genom kroppen, vilket leder till en snabb förlust av värme. Därför kan du, genom att hjälpa, linda en vän i en varm filt.

Om det kommer feber är det angeläget att ringa till akut hjälp. Vit feber är en akut alkoholhaltig psykos där patienten inte kan kontrollera sina egna handlingar, känslor och handlingar. Denna process kan bli farlig både för patienten själv och för andra.

Och om i tid för att inte vidta några åtgärder för avgiftning och sjukhusvistelse, kan den vita feberen vara en orsak till dödsfallet hos en berusad person. Före ankomsten av "nödsituation"Du måste beröva en person möjlighet att flytta, annars kan han skada sig själv och andra. Om patienten inte lugnar sig, får han omedelbart ett sovande piller.

Express metoder

Det händer att du måste trycka på en person, även för en kort stund. Hur går det vidare i det här fallet? Hur snabbt är det för en nybörjad person?

Sådana metoder hjälper dig:

"Drunkenness är en kamp!": Vi nykter en vän som inte beräknade med mängderna alkohol
 • Kallt badkar eller dusch;
 • Rengöring av tänder med kolsyrat vatten, sköljning av det;
 • Tvätta ditt ansikte full av snö;
 • Häller mycket kallt, nästan isigt vatten (det viktigaste är att mikroklimatet i rummet eller på gatan där du är var varmt!);
 • Kraftig massage av öronskal eller fötter (särskilt mellan fingrarna);
 • Tugga torkade blad blad eller persilja;
 • Mottagning "baksmälla"Betyder som medokronal

Självklart måste vi ta itu med gudlöst berusade människor inte varje dag. Men om denna situation har hänt i ditt företag, gå inte vilse! Det är trots allt du som inte bara kan göra en person till en bra tjänst utan också rädda honom från allvarliga komplikationer. Det är inte alltid en fråga om infall att skrapa en berusad. Ibland kan denna åtgärd rädda ett liv. Var ansvarig för vänner och familj!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 + = 16