Folkmedel för åderbråck: 18 hem recept | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Folkmedel för åderbråck: 18 hem recept

Åderbråck är en av de vanligaste sjukdomarna. Utsprångande vener och spindelvener förstör inte bara benen, men hotar också hälsan. Ritningar i kalvarna och då smärta, bildandet av blodproppar - det är en sjukdom som är farlig.

Folkmedel för åderbråck: 18 hem recept

Officiell medicin i de allra flesta fall tenderar att kirurgiskt ingripa. Ibland ges patienterna venotonik, träningsbehandling och dieter. Men glöm inte om inofficiell medicin - folkmetoder.

Orsaker till sjukdomen

Orsakerna som orsakade utvecklingen av åderbråck har en viktig roll, eftersom de måste elimineras så att ytterligare behandling är effektivare. Mycket ofta uppstår åderbråck hos gravida kvinnor, liksom hos dem vars nära släktingar led av denna patologi.

Arbete som kräver långvarig sittande eller stående, hänvisar också till de faktorer som framkallar sjukdomen. Om en person går in i ovanstående riskgrupper, måste han vidta förebyggande åtgärder, det vill säga gå mer, springa, ha grönsaker och frukt, ligga med benen ofta upp och när de första tecknen dyker upp, börja behandlingen.

Folkmedel för åderbråck

 • Ett av de vanligaste recepten är ett avkok av humle. Strimlad kottar i mängden 1 msk. l. häll ett glas varmt vatten och sätt på ett vattenbad i en kvart i timmen. Före användning filtreras vätskan. Drick buljong, som andra läkemedel, en halvtimme innan du äter 3 gånger om dagen. Det rekommenderas att inte lagra det för framtida bruk, och dagligen för att förbereda en ny del.
 • Tydligt blod, förbättra blodet, normalisera sömn och aptit kommer att hjälpa till med infusion av äpplen "Antonovka". Detta kommer att kräva tre frukter. De läggs i en emaljbehållare, häll 1 liter kokande vatten, täck och täck i 3 timmar. Efter en bestämd tid, äpplen är pounded, utan att ta dem ut ur vattnet. Infusion behöver inte filtreras. Det används på en tom mage på morgonen och på kvällen innan du lägger dig till ett kvarts glas och biter med honung;
 • En annan effektiv folkmedicin för varicose är äppelcidervinäger. Ådorna gnuggar denna vätska och tar samtidigt i vatten med ättika (1 tsk per 1 glas);
 • Om venerna är mycket svullna och har hårda plack, använd sedan gröna tomater. Unsuccessful grönsaker skärs i skivor, täcka en öm punkt och fixa med elastiska bandage. Förfarandet utförs på natten. Processen av denna typ av behandling är ganska lång - minst ett halvt år;
 • Surmjölk + markmalm. Ingredienserna blandas och sprids på ett bandage, som appliceras på benet och fixeras med plåster. Samtidigt kan du dricka den ovan beskrivna appleinfusionen. Kurs - 5 dagar, sedan bryta för 10 och upprepa;
 • Nässla är ett effektivt verktyg inte bara för behandling av åderbråck, men också för många andra sjukdomar. Behandlingen är dock ganska länge ungefär sex månader. Under denna tid är det nödvändigt att dricka infusionen av växten. Vid långsam eld, kokas ingredienserna (proportionerna beskrivs ovan), kyles och filtreras. Den resulterande buljongen är uppdelad i 3 portioner (ca 75 ml). Drick medicinen som vanligt innan du äter;
 • Rå potatis. På rivaren slipas 5 medelhåriga knölar och de resulterande potatismosorna appliceras på benen, som är insvepta med polyeten. Rengör lemmarna efter 4 timmar. Recensioner av sådan terapi indikerar borttagande av smärta, återsänkning av venerna och signifikant förbättring av lemmarna;
 • Tinktur av hästkastan är ett av de mest kända sätten att behandla svåra former av åderbråck. För att förbereda behöver du 50 g blommans blomställning och 1 liter vodka. Ingredienserna blandas och insisteras i 2 veckor, skakas regelbundet. Ta 30 ml tre gånger om dagen före måltid i 1 vecka, följt av en paus i 5 dagar och upprepa kursen. Resultatet blir synligt efter en och en halv månad.
Folkmedel för åderbråck: 18 hem recept
 • Vitlök + Smör. Ingredienserna blandas i en andel av 1 till 2. Blandningen appliceras på problemfläckar och bandage. Förfarandet utförs på natten. På morgonen sköljs resten med varmt vatten. Det rekommenderas att använda ullstrumpor och mjuka byxor just nu för att inte skada känsliga kärl.
 • Antivarious cocktail innehåller mandel, honung och vanligt vatten. Flera nötter dras till tillståndet av pulver. Proportionerna är desamma som vid framställning av buljonger. Söt med en sked full av honung. Ingredienserna är väl blandade och insisterade i ungefär en timme. Infusionen förbrukas före frukost och 2 timmar efter det. Samtidigt rekommenderas att man äter tallötter och gnugga dem med olja på de drabbade områdena.
 • Kalanchoe är pinnate. Denna inomhusanläggning har visat sig vara effektiv för att bekämpa utvidgningen av venerna. För att förbereda ett läkemedel behöver du en halv liter kruka för att fylla med löv och häll 70% alkohol till toppen. I denna form lämnas ingredienserna i 2 veckor, skakas periodiskt. Applicera infusion 1 gång per dag, på kvällen. Förbättringar är märkbara efter den första ansökan.
 • Mokritsa och burdock. Mashed och lätt uppvärmd hummer appliceras på det drabbade området och lindas med ett kardborreblad. Fixa dem med bandage, som tas bort efter 30 minuter. Förfarandet kan utföras upp till 4 gånger om dagen. Istället för kardborre används kålblad också.
 • Lila blad. En halvliter burk fylls halvfull med lakan och hälls med alkohol eller vodka. Det kvarstår i en vecka, skaka regelbundet. Benen gnides helt, längs hela längden, inklusive fötterna, i en månad.
 • Blommor av vit akacia kan eliminera svullna åderbråck. För att göra detta hälls 50 g av växten ½ liter vodka och lämnas i 2 veckor. Ytterligheterna är fuktiga med den resulterande vätskan och marken.
 • Riven vitlök (250 g) + flytande honung (350 g). De blandade ingredienserna infunderas i 7 dagar. Ta in 15 ml vardera. Terapin varar 1-2 månader.
 • Den ovan markerade delen av den manliga oren + blommor och löv av malurt silver. Torra örter är malda i en murbruk i lika stora proportioner. En sked av en blandning kräver så mycket surmjölk. Den resulterande vattnet appliceras på gasväv, vilket appliceras på problemområdena för natten.
 • Arnica och hasselbark. En sked av krossade växter hälls i 150 ml varmt vatten och lämnas i 8 timmar. Drick en vätska på 50 ml. Samtidigt rekommenderas att man använder kefir-kompressor på natten.
 • Salva från medicinska växter och badgerfett:

Behövs torr gräs mor-och-mormor, Johannesört, kamille, labaznika, manschetter, cikoria. Ta en tesked av vart och ett av dem och häll i en gryta, häll 100 ml varmt vatten och koka över låg värme genom att ständigt omröra.

Efter att blandningen har svalnat något, tillsätt vegetabilisk olja eller bägare fett, blanda noggrant. Produkten förvaras i kylskåp. Applicera det på dina fötter med ett tunt lager och topplock med polyeten och elastiska bandage. Bandaget ändras upp till 3 gånger om dagen. Kurs - 1 vecka.

Det är värt att notera att de svåra skeden av åderbråck inte behandlas med folkmetoder och mediciner är maktfria. I det här fallet behöver du besöka en phlebologist, du kan behöva en operation.

Diet för åderbråck

Patienterna måste inkludera i deras meny mat rik på vitamin C. Det minskar svullnad och stärker blodkärlens väggar. Så det rekommenderas att äta mer kiwi, svarta vinbär och citrusfrukter. Dessutom är skaldjur användbart eftersom de innehåller ämnen som ökar kärlens elasticitet.

En speciell plats i kosten är avsedd för växtfibrer, så det rekommenderas att äta mer lökgrönsaker, havregryn, linser, sallads selleri och äpplen. Ämnen som ingår i ovanstående produkter garanterar normalisering av tarmen, eftersom störningen av dess funktion ökar belastningen på benens ben.

Det är nödvändigt att använda produkter som reducerar blodkoagulering för att förhindra bildandet av blodproppar. I grunden är den rik på kumarinhönslök och lök, olivolja, röda vinbär, körsbär, citroner.

fysisk träning

Folkmedel för åderbråck: 18 hem recept

Det finns speciella komplex av träningsterapi. Läkaren kommer nödvändigtvis bekanta patienten med dem. Hemma kan de utföras utan problem.

En av de mest effektiva är Mikulinas övning: en person är på tårna, sedan landar skarpt på hälen. Upprepa 30 till 50 gånger, och vila sedan i 10 sekunder. Det är lämpligt att utföra en sådan uppvärmning 2-3 gånger om dagen, men du bör inte göra mer än 60 övningar i taget.

Du behöver behandla sjukdomen på ett komplicerat sätt, med hjälp av, om det behövs, läkemedel, folkrecept, kost och motionsterapi, kompressionsunderkläder.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

96 − = 86