Hur bli av med vätska i lungorna? | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Hur bli av med vätska i lungorna?

I pleurala regionen ackumuleras vätskan endast under patologiska förhållanden. Proverar ackumulering av vätska i lungorna ökad permeabilitet av blodkärl, traumatisk kränkning av deras integritet, allvarligt kardiovaskulärt misslyckande, cirros.

Ökad permeabilitet i pleurala kärl leder till ackumulering av transudat och inflammatoriska processer - till bildandet av exsudat. Exudater klassificeras enligt förekomst av blodelement. De kan differentieras till serösa, purulenta och hemorragiska.

Orsaker till vätska i lungorna

Ökningen i vaskulär permeabilitet orsakas av följande faktorer:

Hur bli av med vätska i lungorna?
  • inflammatoriska sjukdomar av olika etiologi, beroende på kursens svårighetsgrad;
  • Kardiovaskulära problem: arytmi och hjärtefekter, vilket leder till kardiopulmonell insufficiens;
  • bröstkorgsskador, lungor, craniocerebral;
  • Smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i hjärnan;
  • komplikationer efter kirurgiska ingrepp;
  • pneumotorax;
  • maligna former, oavsett lokalisering
  • levercirros i ett svårt stadium;
  • njurinsufficiens.

Exponering av giftiga föreningar i kroppens andningsorgan och oralt kan också orsaka ackumulering av exsudat, speciellt i de fall då det giftiga medlet kommer i kontakt med kroppen under lång tid.

Ackumulering av vätska i lungorna orsakar progressivt andningsfel.

Symptom på vätska i lungorna

Hur bli av med vätska i lungorna?

De första tecknen på sjukdoms manifestationen - utseende av andfåddhet och uppkomsten av svaghet och trötthet, som plötsligt plötsligt inleds. Förekomsten av andfåddhet beror inte på, patienten utför vissa åtgärder eller är i vila. 

Symptom på lungsjukdom beror på mängden ackumulerad vätska och om tillståndet åtföljs av svullnad.

När viktning det allmänna tillståndet för en hosta, först hes, djup, vad börjar sticka ut slem slemhinnor karaktär, det finns smärta i bröstet, värre på inspiration.

Hud blek, vid det ögonblick som dyspné uppträder kan du se blek hud i ansiktet och till och med uttalad cyanos.

Det finns vanliga attacker av yrsel, andning blir vanligare, det kan vara en ångest av medvetenhet, temperaturen stiger - patienten börjar ibland feber.

Nervösa störningar avslöjas, patienten är ofta irriterad utan orsak för yttre omständigheter.

Särskilt ofta uppstår attacker av andfåddhet och en känsla av brist på luft på morgonen. Astma kan också orsaka stress, hypotermi, hjärtklappning, rökning.

Behandling av ett tillstånd

Att jämföra de karakteristiska symptomen med huvudskyltarna, börja behandla sjukdomen som orsakade ett farligt tillstånd.

Diagnosen görs på grundval av laboratorie- och hårdvaruundersökningar och utvärdering av den kliniska bilden.

Hur bli av med vätska i lungorna?

Om ansamling av vätska är förknippad med infektionssjukdomar, är symptomen flytande i lungorna, temperaturen är fäst - feber eller subfebril - och en våldsam hosta. Bronkit kan behandlas hemma, men när det finns lunginflammation från sjukhusvistelse är det inte önskvärt att vägra. Om det fastställs att ackumulering av exudat orsakas av inflammatoriska sjukdomar, används antibiotikabehandling vid behandling.

Vätska i lungorna med tuberkulos ackumuleras i sjukdomens svåra stadium. Behandling för specifika, komplexa, öppna former av tuberkulos kräver obligatorisk sjukhusvistelse.

Uppsamling av exudat orsakar hjärtsvikt. För att frigöra pleuralhålan från vätskan, föreskrivs diuretika diuretika.

Med njurinsufficiens kan kroppen inte dra ut överdriven exudat, behandlingen utförs på ett sjukhus. En särskild kateter eller fistel är installerad i lungområdet, genom vilken vätskan pumpas ut. Innan kateter introduceras utförs lokalbedövning.

Inom onkologi symptom vätskeansamling i lungorna kan inträffa när lungcancer i 30% av fallen, men egenskaperna hos detta tillstånd fixeras med metastaser i alla områden - det visar allvaret i processen. Det ger patienten mer smärta - olidlig smärta i bröstet, oförmåga att andas helt andas.

Med onkologi är det väldigt viktigt att diagnostisera pleuralvätska, eftersom behandlingen av pleural effusion av en malign natur är i stort sett annorlunda än behandling av godartad effusion.

Hur bli av med vätska i lungorna?

Pleural effusion - överdriven ackumulering av vätska mellan skikten av pleurvävnad som täcker lungorna.

Ondartad form av pleurisymer detekteras vid bröströntgen eller i beräknad tomografi. Pleurocentos kan utföras - från pleurhålan tas en punkt av vätska, och provet utvärderas för närvaro av cancerceller.

Godartad pleurautgjutning behandlas av konventionella åtgärder, lindrar inflammation i lungan - skriven antibiotikabehandling, diuretika, pumpas fluid kateter, om kroppen själv inte kan ta med den på kort sikt.

Malign pleuri är omöjligt att bota - terapeutiska åtgärder syftar till att minska smärtsamma symtom och förbättra patientens livskvalitet. Med en liten mängd exsudatbehandling utförs inte.

För att eliminera ackumulering av vätska utförs ett speciellt förfarande - pleurodesis. I lungorna injiceras speciell talk mellan pleurskikten, förhindrar att vävnaden sticker ihop och förhindrar ackumulering av vätska. Förfarandet hjälper 70-80% av patienterna, för att förbättra tillståndet för andra kan kräva operation - pleurrectomy. En del av pleura under operationen avlägsnas.

När svullnad uppträder spontant och tillståndet försämras kraftigt, är patienten brådskande tvungen att bli sjukhus. Återställande av tillståndet innefattar administrering av läkemedel som avlägsnar inflammatorisk process och pumpar ut vätskan.

Mindre ödem, som inte ökar, orsakar inte cyanos av vävnaderna och attacker av kvävning, kan tas hemma. Kontroll av läkare och periodiska besök för observation är nödvändiga.

Förebyggande åtgärder

Om ackumulering av vätska redan har registrerats i lungorna är det omöjligt att utesluta upprepningen av ett sådant tillstånd.

Hur bli av med vätska i lungorna?

För att minska risken för att drabbas av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet eller njursvikt bör regelbundet genomgå undersökningar som noggrant uppfyller alla doktors recept. Allergipatienter behöver alltid ha antihistaminer med snabb åtgärd, försök att skydda sig från kontakt med allergener.

Om det finns infektiösa eller inflammatoriska sjukdomar i andningsorganen, bör man försöka observera bäddstöd, begränsa arbetsbelastningen och börja intensiva terapeutiska åtgärder. Vid arbete i miljöer där giftiga ämnen, dammpartiklar eller luftfuktighet inomhus finns i luften, måste andningsskydd användas.

Det är nödvändigt att sluta röka: frekvensen av förekomst av pleurisy i rökare jämfört med icke-rökare fördubblas; Andningssjukdomar uppträder hos 80% av rökarna.

Med en obetydlig ackumulering av exsudat kan kroppen klara sig själv. En stor mängd exsudat kan orsaka lungödem, vilket provar en kränkning av gasutbytet i kroppen och leder till syrehushållning i hjärnan. Detta tillstånd kan orsaka allvarliga vegetativa störningar och lesioner i nervsystemet. Snabba utvecklande lungödem slutar ofta dödligt.

Eventuell ackumulering av vätska i lungorna kräver förtydligande av orsakerna till tillståndet och uppförandet av terapeutiska åtgärder.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 4 =