Hur man drar en mod ur ögat: De säkraste och mest effektiva metoderna | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Hur man drar en mod ur ögat: De säkraste och mest effektiva metoderna

Våra ögon - det här är en av de viktigaste sinnena, som gör det möjligt för oss att se världen runt omkring oss och tänka på de viktigaste händelserna för våra ögon. Men detta utsatta organ utsätts ofta för en slags "attacker" från utsidan.

Det kan få damm eller banal mote. Och detta börjar en hel serie obehagliga, obekväma och ibland till och med ganska smärtsamma symptom. Först blir ögonen röda, då börjar de klåda, och sedan genomgår de en kraftig lakrimation, som inte bara kan påverka vår syn och välbefinnande.

De första stegen vid sprutan i ögat

Hur man drar en mod ur ögat: De säkraste och mest effektiva metoderna

Hur får man modet ur ögat? Minst en gång i livet frågar varje person denna fråga. Och som vanligt erkänner nästan alla typiska vanliga misstag i det här enkla fallet. Den första automatiska reaktionen hos en person att penetrera i en främmande kropps hornhinna är ett försök att avlägsna det mekaniskt.

Därför används en spegel, med hjälp av vilken en person försöker hitta och ta bort orsaken till obehag. Som regel hjälper det inte, men för att "Ljusare" hans liv börjar han gnugga ögonen intensivt med händerna. Som ett resultat är slemhinnan skadad, och situationen förvärras ytterligare.

Så vad ska man göra om en ficka kom i ögat, och vilka åtgärder är verkligen användbara att ta?

Innan du tar bort en liten främmande kropp från ögat bör du se till att detta verkligen är det. Faktum är att känslan av en speck i ögat inte alltid är kopplad till sin faktiska närvaro. Ibland är ett sådant symptom illusoriskt och manifesterar sig i problem med ögonen.

Om du känner skräp i ögonen inte på den första dagen ska du snarast gå till ögonläkaren - annars riskerar du att låta progressionen av en eventuell sjukdom.

Det bör också förstås att det finns föremål som inte kan dras ut ur ögat på egen hand. Och om du kan hantera dig själv med sand-, damm- och sminkpartiklar, så ska du också vända dig till proffs för hjälp om du tränger in mer aggressiva främmande kroppar i hornhinnan. Om du inte gör det finns risk för att du skadar slemhinnan, och förlorar även din syn. Till exempel när det gäller metall eller träspån.

Om det finns en mote i ögat är sannolikheten för självavveckling mycket hög - det tvättas nästan alltid med tårar. Därför bör du bara provocera sin rikliga separation. För detta kan du blinka mycket och ofta. Om inget händer samtidigt bör mer beslutsamma och målmedvetna åtgärder inledas. Så hur tvättar du ögonen på mote?

Hur annars kan jag ta bort en främmande kropp från mitt öga?

Antag att provokation av lacrimation inte hjälpte dig att klara avlägsnandet av en främmande kropp, och fläcken i ögat avlägsnas inte med denna metod.

Hur man drar en mod ur ögat: De säkraste och mest effektiva metoderna

Om en mod kommer in i ögat kan det sköljas. För detta används konventionellt rinnande vatten, även om det är mera önskvärt att tvätta kokt eller destillerat vatten. Dess temperatur bör inte vara för hög eller låg - det är bättre att använda den mest bekväma för din kropp.

I det här fallet måste du göra ett lite icke-standardiserat sätt. Gör ett normalt flöde för att säkerställa att huvudet inte var för kraftigt och vatten - en normal behaglig temperatur.


Sätt dina ögon under det och börja blinka aktivt och kör det i olika riktningar. Om detta verkligen är en mote, ska det flöda tillsammans med flödet av vatten, och du kommer nästan omedelbart att må bättre.

Detta garanterar dock inte att känslan av en främmande kropp kommer att lämna dig omedelbart, och slemhinnan upphör att vara röd och irriterad så mycket andra, men efter en halvtimme kommer du definitivt att känna lättnad.

Om du tvätta ditt öga med icke-rinnande vatten, fortsätt enligt följande. Skriv en liten mängd vätska i handfatet, lägg in ögat och börja blinka aktivt. Det är också användbart att köra ett äpple från sida till sida. Detta borde hjälpa till med principen i det föregående fallet - sorgen kommer att lämna ögat tillsammans med vätskan.

Vid ineffektivitet av de angivna metoderna är det nödvändigt att tillgripa applicering av en svag saltlösning. Oroa dig inte - det gör inte ont på dig. I vilket fall som helst dyker människor med ögonen öppna i havet, där koncentrationen av salter är mycket mer palpabel. Men med proportionerna måste man fortfarande vara försiktig. Förbereda en svag saltlösning, rör om en nypa salt i ett glas varmt vatten (du kan ta ungefär ½ kaffeske).

Blanda den resulterande kompositionen noggrant och lösa upp den så att den inte lämnar en saltinsättning. Ta lite saltvatten i pipetten och dropp direkt in i ögat, kasta huvudet tillbaka. Här ska du också blinka och om möjligt rotera äpplet. Sorghum bör gå iväg tillräckligt snabbt, förutom att det i vattenfallet kommer att påverka saltet.

Användbara tips

Hur man drar en mod ur ögat: De säkraste och mest effektiva metoderna

Det är viktigt att skydda det i dina ögon.

Om du arbetar i produktion ska du ha speciella skyddsglasögon och skydda dig mot damm, chips och andra liknande massor på alla möjliga sätt. Det är också värt att ge skydd vid blåsigt väder.

Innan du behandlar ögonen måste du tvätta händerna noggrant. Men det är viktigt att se till att det inte finns någon tvål eller gel kvar på dem, eftersom de kan prova ännu mer irritation.

Gnugga inte dina ögon. Du är garanterad att göra det rent mekaniskt, eftersom hornhinnan blir irriterad och kliande. Men detta kan inte göras - mote kan ha tillräckligt skarpa kanter som kliar på slemhinnan, eller till och med skada hornhinnan. Om en främmande kropp eller en kemikalie har kommit in i ögat är det värt att se en läkare omedelbart. I ett antal fall, speciellt om kemikalier kommer in i äpplet, kan man förbli utan syn.

Du kan be om hjälp från en outsider:

  1. Fråga om du har något sopor i ögat.
  2. Om motet är riktigt där och det ligger i övre ögonlocket är allt väldigt enkelt - dra det nedåt med ögonfransarna och "Sätt på" på nedre ögonlocket. Vänta några minuter i några minuter och gå tillbaka till startpositionen. Inkluderingen måste lämna hornhinnan;
  3. Om den mekaniska integrationen finns i det nedre ögonlocket, och din samtalspartner ser det, borde det hjälpa dig att bli av med problem. För att göra detta ska han fördröja ditt nedre ögonlocket, be dig att titta upp och ta bort pricket från kanten av en steril våt torka.

Direkt påverkan är som regel effektivare än indirekt. Och vid tillämpningen kommer du nästan säkert att kunna bli av med den påträngande obekväma känslan.

Gnugga inte ögat med en torr trasa, speciellt om den har en fin bunke. Med dessa manipuleringar kommer du bara att förvärra din nuvarande situation, eftersom ännu fler främmande kroppar kan tränga in i slemhinnan. Om inkluderingen är metallisk, så är det, som vi redan nämnde, viktigt att konsultera en läkare på ett snabbare sätt.

Vissa människor försöker i detta fall använda en magnet, vilket leder till ännu allvarligare negativa konsekvenser. Är det värt att säga att försök att ta bort inklusion med pincett, ekrar och andra potentiellt farliga föremål är strängt förbjudet?

Vad kan associeras med penetration av främmande kroppar i slemhinnan?

Hur man drar en mod ur ögat: De säkraste och mest effektiva metoderna

Om du inte har några oftalmiska sjukdomar som kan framkalla ett sådant obehagligt symptom är det viktigt att vara uppmärksam på en sådan som ögonhygien. Mest sannolikt torkar ditt hornhinna helt enkelt eller är i konstant spänning, varför för dem och "Klibb" mote.

För att förebygga sådana fenomen är det värt att skydda dina ögon medan du arbetar på datorn, speciellt om du tillbringar större delen av din tid med honom.


För detta kan du köpa glasögon utan linser, med speciellt skyddsglas.

Du kan också använda neutrala droppar, till exempel - Ren tår från "Visine". Lämpliga och mer budgetanaloger, som efterliknar mänsklig riva.

Om du känner att du behöver konsultera en specialist, innan du går till kliniken, var noga med att sätta ett torrt gasbindband runt ögonen för att skydda det från miljön.

Vi påminner dig om att ovanstående metoder för att ta bort främmande kroppar endast gäller för "Ofarliga" Sor. Om du får kokt vatten i ögat, en aggressiv kemikalie, syra eller gnista - kontakta omedelbart läkare. I det här fallet är det lämpligt att ringa en ambulans.

Var frisk och försiktig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 6 =