Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen

Med tanke på hur någon bokstavligen flyger över den blanka ytan, kan ögat inte tas bort, så många har en önskan att behärska samma förmågor. Professionella idrottare verkar göra det enkelt och lätt, och bara de vet hur svårt det är att lära sig att åka skridskor och så lätt sväva över spegeln.

Ändå är det ganska möjligt att erövra det, beväpnat med tålamod, tid, uthållighet och flitighet. I slutändan är inte alla angelägna om att komma in i olympiska laget - många vill bara lära sig att rida utan att kräva att de utför komplexa pirouetter. Och det här är lättare.

Hur man sätter på skridskor

Här är vad du behöver veta om skor för ridning:

Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen
 • De har inte isolering, för att inte frysa, måste du sätta på strumpor. Men det betyder inte att du behöver köpa skridskor i flera storlekar mer än fotens storlek - tillräckligt ½-1 storlek. I så fall bör strumpor väljas så att de är varma, deras tjocklek är sådan att foten inte kommer att komprimeras starkt. Skridskor bör dock inte vara "Sitt" fritt, annars blir det svårt att styra rörelserna.
 • Skridskor måste vara snygga uppåt. De ska passa nära foten tätt nog, men inte täta, för att inte känna en känsla av obehag. Se till att bagagens baksida är snygg mot hälen och benliftet är ordentligt fastsatt. Det bästa alternativet för att knyta skosnören är lite svagare i socket och fotled och lite snävare i mitten;
 • Skridskor kan fixeras med hjälp av klipp. Sådana skor bärs snabbt. I det här fallet skärs spännbandet först, sedan är hälen och fotleden fixade med bältet, klippet kläms fast i fotleden.

Tränar hemma

Du kan ta de första stegen, inte på isen, men hemma, för att vana kroppen mot vissa rörelser.

 1. Täck golvet med en tunn mattan eller täcka skridskorna i locken, likna stövlar i lägenheten. Det här låter dig lära dig att hålla balans, vänja dig på bladets tjocklek.
 2. Ställ en stol framför dig, luta dig mot ryggen med dina händer och utföra knäböjningar, halvhalsar.
 3. Därefter är problemet med squats komplicerat - du måste göra övningar med ett ben förlängt, och sedan den andra. Denna övning är svår, speciellt för dem som har lite att göra med sport, så att varaktigheten inte får överstiga 10 minuter.

Alla dessa övningar hjälper till att få sådana färdigheter:

 • Håll balans, stå fast på bladet;
 • Böj dina fötter korrekt när du glider, böjer, vet när du behöver göra det här.
 • Bära kroppens vikt från fot till fot.

Utgång till isen

Välj en skridskobana där det inte finns tillräckligt med människor, så att panik inte kommer övervinna dig och rädslan att när du rider kommer du att stöta på någon eller någon kommer helt enkelt att knacka på dina fötter.

Sätt på sådana saker som skyddar dig från skador om du måste möta ett fall. I sportbutiken hittar du speciella jackor och tillbehör. Glöm inte att lägga på en hatt som du kan köpa där.

Nästan alla som först går på isen, rädslan för att falla gör att du tar tag i kanten. För att känna förtroendet för din kropp kan du spendera lite tid i den här positionen.

Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen

Men om du vill lära dig att skate snabbt, bör du inte stå runt kanten länge, så börja göra enkla rörelser som steg. Innan du gör dem kan du bara stå på isen lite, men lutar inte på sidan. Om du är orolig att dina ben kommer att dela, dra in dina lårmuskler. Först kan det verka som en komplicerad manipulation, men så småningom kommer du att lära sig att stå tryggt på isen, och du kommer inte känna något obehag.

Håll ögonen på benen - du kommer att känna dig mycket mer säker om strumporna är lite åtskilda, men kom ihåg att när du glider, ska fötterna vara parallella med varandra.

Ibland är det inte möjligt att flytta snabbt från stående till direkt glidning. Om du behöver ta några steg för att få förtroende - de vanliga stegen som du gör med vanlig promenad - neka inte dig själv här. Sådana steg hjälper dig att känna isen, vänja sig vid det.

slip

 1. Vi accepterar rätt hållning - lägg fötterna parallellt, böja benen något i knäna, håll ryggen rakt, stammen kan vara något framåt.
 2. Nu lär vi oss att åka skridskor och trycka med kanten på ett blad. Kom ihåg att du inte kan trycka på med en socka.
 3. Under tryck med en fot, omedelbart överföra kroppens vikt till en annan, inte glömma att böja den i knäet. Foten, som du repulerar, drar omedelbart upp till den du lutade efter trycket. Glöm inte att tåntänderna inte ska röra isen. Observera att detta händer, försök att peka tån upp något.
 4. Sedan, vid parallellstoppet, rulla helt enkelt på båda, genom att trycka först med höger och sedan vänster fot.

twist

 1. Vi lutar kroppen i den riktning där svängen kommer att göras, stående på utsidan av åsen på samma sida.
 2. I samma riktning överför vi kroppens vikt och lägger omedelbart benet och leder den till den sida där svängen ska utföras.

bromsning

Det är viktigt att förstå inte bara hur man rör sig ordentligt, utan också hur man stoppar rörelsen.

Det finns flera sätt att göra detta:

Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen
 • Bara kör upp till sidan;
 • Sluta rycka och förlora hastighet.

För att sluta snabbt och i mitten av rinken kommer de ovanstående metoderna inte att fungera. Och du kan göra det på ett annat sätt.

Bromsalgoritmen

 1. Benen är placerade på ett sådant sätt att de är något bredare än axlarna, knäna böjer, bagaget är avböjt och strumporna vrids inåt. I detta fall ska fotleden tas inuti.
 2. Fortsätt att flytta i denna position, och snart kommer du sluta.
 3. Detta kan göras och lägg ett ben framåt, men innan du behöver ta kroppens position, som beskrivs i punkt 1.

skating bakåt

Om du känner dig som en riktig ess på rinken, kan du börja behärska denna ganska komplicerade teknik.

Här är en algoritm för hur man lär sig att åka skridskor i omvänd ordning.

 1. Till att börja med, tryck bara av från fälgen eller annan stabil struktur (väggar eller bänkar) och kör tillbaka, se till att du inte stöter på någon.
 2. Nu kan du lära dig att trycka på dig själv. Sätt en fot framåt något, din rygg ska peka i den riktning som du rullar.
 3. Rörelsen ska likna de som utförs när man glider framåt, endast joggingbenet är riktat i motsatt riktning framåt. Ytterligare liknande rörelser utförs med samtidig viktöverföring och dragning av det andra benet.
 4. Glöm inte att titta över axeln hela tiden, var försiktig så att du inte kolliderar med någon.

fallande

Även guldmedaljister från internationella tävlingar är inte immuna från det, så du är nybörjare och ska vara redo för det.

Vad behöver du veta om hösten?

Hur man lär sig att åka skridskor: de första stegen på isen
 • Det gör inte ont så mycket som det verkar, speciellt om du inte försummar speciella kläder. Ändå bör en lång vila på isen inte tillåtas - det är kallt och runt skridskor andra på skridskor med skarpa blad;
 • För att undvika huvudskada när du faller på baksidan, gruppera så att hakan sträcker sig till bröstet;
 • Försök att omedelbart efter ett fall knyta dina ben, och dina händer klämmer in i nävar och trycker mot honom.

Gå upp snabbt:

 1. Rise först till knäna.
 2. Stå med en fot på isen, luta sig mot det böjda knäet med händerna.
 3. Stiga upp från knäna och räta båda benen.

Du kan uppnå framgång efter de första besök på rinken, om du visar tålamod och uthållighet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + = 10