Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips | pangudownloads.com
Skönhet och hälsa

Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips

Den mänskliga rösten är ett slags musikinstrument. En del av det här verktyget är givet av oss, men du kan anpassa det för optimal funktionalitet genom träning och träning.

Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips

Inte bara sångare, skådespelare och lärare bör ha en vacker självsäker röst, det finns fler och fler yrken, vars företrädare också ska ha ett vackert ljud. Därför vill folk lära sig tekniken för ljudgenerering, att känna till sina grundläggande principer och övningar för sin utveckling.

Korrekt andning under talet bör vara diafragmatisk. När vi andas in expanderar luften jämnt thoraxen med membranets stöd.

I händelse av membranets obeveklighet uppträder ytan i andan, där hela ytan av lungorna inte kan användas.

Vilka organ är inblandade i ljudbildningen

Röstapparaten består av ett organorgan som interagerar med varandra, bildar tal eller sång. Denna process styrs av nervsystemet, som koordinerar och harmoniserar det.

Det finns tre centra som bidrar till bildandet av ljud:

 • Lungorna, som ger tillförsel av luft, är nödvändiga för ljudsignal;
 • muskler i bröstet och bukhålan som är inblandade i att skapa luftflöde;
 • fonetisk apparat (detta är en vokal organ), som ligger i struphuvudet.

Uppgiften för denna del av talesystemet är skapandet av en ljudvåg eller fonation. Larynx börjar bilda i moderns livmoder. När vi kommer till denna värld, har vi redan en formad röstapparat, som vi utvecklar på grundval av reflexer. Larynx tjänar också till andning.

Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips

Enligt detta system är förhandlingen tillsynsmyndighet som ansvarar för mottagande och leverans av hjärnbarken som motsvarar ljudsignalen, så att vi kan kontrollera dem och påverka vocalization.

För ordentligt tal och sång är harmoniskt samarbete av alla organ nödvändigt. Felaktiga åtgärder av bara en, medför andra överträdelser. För allt detta behövs en impuls från hjärnan. Det är han som kontrollerar ledbandets spänning, vilket påverkar bröstets röst.

Arbetet med ljudförbättring omfattar:

 • motion;
 • Behovet av att ändra negativa vanor
 • fast hållning;
 • andningsmetoden;
 • ljudutvinningsmetod.

Hur utvecklar man en bröströst?

Detta kräver inte stor fysisk styrka. För detta är det nödvändigt att medvetet kontrollera andningsfunktionen. För att förlänga faserna för utgången, under vilken processen för att extrahera ljud uppstår, måste man lära sig att andas som helhet genom att använda membranet. Tack vare detta blir vårt tal vackert och resonant.

Korrekt läge hos kroppen och huvudet

Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips

Också viktigt är kroppens position. Det ska vara ganska enkelt och avslappnat. Böjning under en konversation kan inte vara, det påverkar försämringen av andningsfunktionen och en alltför upprätt position ökar muskelspänningen negativt.

Lika viktigt är förmågan att hålla huvudet, eftersom det påverkar läget av struphuvudet under en konversation. Överdriven förlängning av huvudet framåt, bakåt eller sluttande i sidled påverkar funktionen av struphuvudet negativt.

Starkt och resonant bröstljud produceras genom normal drift av membranet, vår huvudsakliga respiratoriska muskel. För att kunna tala bra i en bröströst måste du andas perfekt och fylla alla lungor med luft.

Varför har kvinnor problem med bröstkörteln? Även små tjejer hör ofta att du måste rita i magen så att den inte sticker ut.


Detta främjar spänning i denna del av kroppen, bukmusklerna är immobiliserade och som ett resultat – mer bunden andning uppträder. Är det möjligt att ändra detta? Talterapeuter och specialister betonar att många kvinnor har en lugn röst, osäker och darrande. Därför är det nödvändigt att utföra övningar för att förbättra ljud, resonans och styrka, för att förhindra sjukdomar i vokalorganet.

Övningar för utveckling av thoracic röst

Först och främst behöver du känna din egen röst. De flesta av oss, som höra deras röst i inspelningen, upplever en känsla av överraskning, det verkar för oss att det låter konstigt. Börja med att spela in och lyssna på ditt ljud. Att studera sitt vokalområde och ton kan vi experimentera. Att styra ljudet från bröst och mage, vi får en låg röst, tung och flätig.

Experimentera, vi kommer att få olika versioner av ljud, inklusive en sonorös röst, skarpare.

Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips
 1. Varje morgon är det värt att göra övningar i form av lat gyning, som arbetar med att utveckla andning och muskelavslappning.
 2. En annan, inte mindre trevlig övning, att utveckla en röst, är att blåsa på fjädrar. Du kan föreställa dig dem. Vi måste blåsa tillräckligt länge för att fjädern ska hänga i luften och inte falla till golvet. På grund av detta kan vi stimulera revbenen och membranet. Membran, musklerna i bröstbenet och ländryggen i ryggen är vårt stöd. Underkäken, halsen och nacken, armarna och bröstet, ryggen ska inte vara kedjade. Utan deras avkoppling kommer det inte att finnas en naturlig vacker bröströst;
 3. Om halsen är mjuk, är käftarna avslappnade, axlarna, membranens och nedre ryggmusklerna är fria, andningen blir lugn och djup. Det är nödvändigt att öva andning i ett sådant tillstånd av avslappning, lugn, när faserna av inandning och utandning är långa. Det är bättre att ligga på ryggen, sätta ett föremål på bröstet och andas djupt och se till att bröstet med föremålet stiger.
 4. Förbättrad andning bör åtföljas av förlängning av expiratorfasen, detta beror på korrekt andningsstöd. Ta djupt andetag med membranet, och andas sedan och sakta säga brevet “C”, medan urladdning kommer att vara
  att doseras Försök att behålla bröstets position när det andas ut som det var vid inandning.

övningar för tydlighet i tal

Hur man utvecklar en bröströst: användbara tips
 1. Loud purring med fokus på vibrationernas känsla i näshålan under ljudets ljudsignal;
 2. Placera händerna på membranet och andas under ljudet “A”, “O”, “Y”, “E”. Om bröstet vibrerar, är bröstets röst välutvecklad. Om det inte finns någon vibration, fungerar din bröstresonator inte, du uttalar ljudet inte i bröstet;
 3. För talet är fysiska övningar mycket viktiga för att förlänga utandningsfasen. Monotont, på en utandning försöker vi uttala ett berömt ordspråk eller ordspråk.

Försök att tala mätt, långsamt kommer denna röst låta mer självsäker och övertygande.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

59 − 50 =

Adblock
detector